Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2018
Τα γνωστά Στρουμφάκια γίνονται 60 ετών και το Βέλγιο γιορτάζει τα γενέθλιά τους δίνοντας τους θαυμαστές τους την ευκαιρία να ζήσουν στο χωριό τους και να περιηγηθούν με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας στα δάση και στις σπηλιές των μικρών αυτών πλασμάτων.
Ο σκιτσογράφος Πιερ Κουλιφόρ, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Peyo, χτύπησε φλέβα χρυσού όταν δημιούργησε κατά λάθος τα Στρουμφάκια το 1958, καθώς αρχικά σκόπευε να τα εντάξει ως δευτεραγωνιστές στο κόμικ του με τους μεσαιωνικούς ήρωες Johan και Peewit.
Ύστερα από την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, που ζητούσε περισσότερες περιπέτειες με τα Στρουμφάκια, ο Βέλγος έδωσε κεντρικό ρόλο στα γαλάζια πλασματάκια του, με το δικό τους κόμικ να κυκλοφορεί την επόμενη χρονιά. Αυτή ήταν αρχή για την παγκόσμια κυριαρχία της οικογένειας με τους γαλάζιους χαρακτήρες, με τα Στρουμφάκια να καλούνται να αντιμετωπίσουν τον κακό μάγο Δρακουμέλ, που θέλει να τα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει χρυσό – και έφθασε να γίνει ταινία στο Χόλιγουντ, με τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποφέροντας μισό εκατ. δολάρια το 2011.
Στην Smurf Experience στην Εκθεση των Βρυξελλών, που θα διαρκέσει έως τα τέλη του Ιανουαρίου του 2019, οι επισκέπτες τριγυρνούν στο Στρουμφοχωριό, με τα χαρακτηριστικά μανιταρόσπιτα σε ανθρώπινο μέγεθος, και μέσω εικονικής πραγματικότητας τα βάζουν με τον Δρακουμέλ. Σε μια γλωσσικά διαιρεμένη χώρα, τα Στρουμφάκια αποτελούν σύμβολο ενότητας στο Βέλγιο, μαζί με τη σοκολάτα, τις βάφλες, την μπίρα και την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
“(Τα Στρουμφάκια) είναι ένα σύμβολο της βελγικής κουλτούρας και κληρονομιάς”, δήλωσε η Κλοέ Μποφέ, εκπρόσωπος της έκθεσης. Οι διοργανωτές ελπίζουν η έκθεση να ταξιδέψει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στις ΗΠΑ και στην Ασία τα επόμενα πέντε χρόνια.
Σχετικά
Καμίνι και σήμερα η Κύπρος – Πότε τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
8+1 κρυμμένοι καταρράκτες της Κύπρου στα δάση μας για να επισκεφθείς τον Αύγουστο
Μαγευτικές εικόνες στο νησί μας σε τοποθεσίες δροσιάς και ομορφιάς
Είδαμε το «Ted Lasso», τη σειρά-φαινόμενο που συζητά όλος ο πλανήτης η οποία επέστρεψε με 4η σεζόν
Η σειρά που ξεκίνησε ως μια κωμωδία για το ποδόσφαιρο και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο ουσιαστικά τηλεοπτικά πορτρέτα της σύγχρονης ανθρώπινης φύσης
Χτυπά «40αρι» ο υδράργυρος - Τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Ένα χωριό και τρεις πόλεις της Κύπρου στη λίστα του Forbes με τους καλύτερους προορισμούς για συνταξιοδότηση
Παρουσιάζει την Κύπρο ως ένα «ηλιόλουστο μεσογειακό νησιωτικό κράτος όπου τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως»
10 από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στην Κύπρο
Η μαγεία της Κύπρου μέσα από βίντεο και εικόνες
10 μοναδικές εκκλησίες-μνημεία της UNESCO στο Τρόοδος, για να επισκεφθείς
Το Γεωπάρκο Τροόδους είναι το σπίτι των Βυζαντινών Μνημείων της UNESCO
45 εκδρομικοί χώροι στην Κύπρο για να ψήσεις τη σούβλα του Δεκαπενταύγουστου
Καλοκαιρινή εξόρμηση σε πανέμορφους εκδρομικούς χώρους σε όλη την Κύπρο και φαγητό κάτω από πανύψηλα πεύκα
6 σπουδαία γυναικεία μοναστήρια της Κύπρου για να επισκεφτείς τον Δεκαπενταύγουστο
Οι μέρες αυτές είναι ιδανικές για μία επίσκεψη στα μοναστήρια της Κύπρου για εκκλησίασμα, ηρεμία και προσευχή
18 γνωστά και άγνωστα μοναστήρια της Κύπρου για να επισκεφτείς τον Δεκαπενταύγουστο
Μία καλή αφορμή για μίνι εξόρμηση σε πολύ όμορφα, κατανυχτικά μέρη του νησιού