Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2018
Η Πρεσβεία της Ελβετίας έχει την τιμή να ανακοινώσει πως η Ελβετία κλείνει το φετινό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με το Zick Zack Puff του συγκροτήματος Company Mafalda. Το Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 στις 7μμ, Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.
Καλλιτέχνες ποικίλων δεξιοτήτων συνευρίσκονται σε αυτό το χορευτικό έργο. Μέσω κοινών εμπειριών αρχίζουν σταδιακά να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ευκαιρία στη διαφορετικότητα, αρκεί να ενώσουν δυνάμεις και να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον. Μαζί, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ανακαλύψουν νέες προοπτικές, ακόμη και στις πιο περίπλοκες καταστάσεις. Οι δρόμοι των τριών μελών της ομάδας συναντώνται μέσα από πολύχρωμα συνοπτικά επεισόδια και εικόνες που σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του καθενός, με τη βοήθεια ευφάνταστων σκηνικών, αντικειμένων και κοστουμιών. Θα χρειαστούν μονάχα μπαλόνια, καλσόν και, κυρίως, στοίβες χαρτιών για να το πετύχουν! Είναι βέβαιο ότι η παράσταση θα εξάψει τη φαντασία των νεαρών θεατών και θα τους χαρίσει εκατοντάδες ιδέες, έτοιμες να ενσωματωθούν στα δικά τους παιχνίδια.

Company MAFALDA
Οι πολυδιάστατοι κόσμοι μέσω των οποίων η ομάδα MAFALDA από τη Ζυρίχη, με καλλιτεχνική διευθύντρια τη χορογράφο Teresa Rotemberg, συναρπάζει το κοινό, διακατέχονται από ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Άλλοτε με αφηγηματικό και άλλοτε με αφαιρετικό τρόπο, η ομάδα συνδυάζει χορευτικά και θεατρικά στοιχεία με πρωτοτυπία και δεξιοτεχνία. Το σύμπαν της MAFALDA είναι γεμάτο χιούμορ με ευφάνταστες, ποιητικές εικόνες και σκηνές, που συνενώνουν συχνά το κωμικό με το τραγικό. Η ομάδα αμφισβητεί διαρκώς την πραγματικότητα, ενώ στο επίκεντρο του έργου της βρίσκεται πάντοτε η αποδοχή των ατελειών, η διαφορετικότητα και η αλλαγή. Το δημιουργικό έργο της MAFALDA είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να φαίνεται ανάλαφρο και ειρωνικό, ωστόσο δεν παύει να αγγίζει τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και της συνύπαρξής μας.
Χορογραφία: Teresa Rotemberg
Χορευτές: Diane Gemsch, Yamila Khodr, Fausto Izzi
Τεχνικός διευθυντής: Laurent Castella
Μουσική: Tanja Müller
Κοστούμια: Tanja Liebermann
Σχεδιασμός φωτισμού: Heinze Baumann
Δραματουργία: Ralph Blase
Manager: Nicole Friedman
Η παράσταση αρχίζει στις 7μμ
Διάρκεια: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Είσοδος: €5 | Ελεύθερη είσοδος για παιδιά, φοιτητές, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού
Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ / 77 77 77 45, www.rialto.com.cy
Δωρεάν μεταφορά από την Υπηρεσία Χειροτεχνίας Κύπρου, Λεωφ. Αθαλάσσας, Λευκωσία. Αναχώρηση στις 5.45μμ / πληροφορίες και κρατήσεις, τηλ. 99 420642
Διοργάνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο με τη συνεργασία της Ελβετικής Πρεσβείας. Πληροφορίες από την Πρεσβεία, τηλ. 22 466806.

-
Θέατρο Ριάλτο
30 Ιουνίου 2018
Σχετικά
Weekend Agenda: 31 πράγματα που αξίζει να κάνεις αυτό το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου
Συναυλίες με μεγάλα ονόματα, παραδοσιακά φεστιβάλ, πάρτι, θέατρο, όπερα και οικογενειακές διοργανώσεις γεμίζουν την Κύπρο με επιλογές.
4 events στον Πρωταρά που αξίζει να βάλεις στο ημερολόγιό σου
Τρεις διαφορετικές διοργανώσεις που επιβεβαιώνουν πως η περιοχή έχει λόγους να την επισκεφθείς και μετά το τέλος του καλοκαιριού, προσφέροντας δράσεις για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον
Θέατρο Σκιών στη Βάβλα: Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών & Παράσταση «Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής»
Ένα ξεχωριστό απόγευμα με τον καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Πάφιο.
Rainbow Mermaids: Ένα φαντασμαγορικό drag show έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Οι Rainbow Mermaids παρουσιάζουν το «True Colours» σε Λεμεσό και Λευκωσία, συνδυάζοντας ζωντανό podcast, μουσική, χιούμορ, λάμψη και ελεύθερη έκφραση.
Πότε θα γίνει φέτος το προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού στο Όμοδος
Το χωριό ετοιμάζεται να βάλει τα γιορτινά του
Πέντε φθινοπωρινές εκδηλώσεις στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς
Από την παράδοση και το θέατρο μέχρι το Φεστιβάλ Αβοκάντο και τη μουσική, η περιοχή υποδέχεται το φθινόπωρο με ένα πλούσιο πρόγραμμα.
Μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της Σελήνης, στο σημείο με την ωραιότερη (ίσως) θέα!
Στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, με κρασί και εδέσματα
Cinema και pizza σε μία υπέροχη παραλία
Ένα από τα events που θα μας κρατήσουν λίγο ακόμη σε καλοκαιρινό mood έρχεται στις 25 Σεπτεμβρίου, συνδυάζοντας κινηματογράφο, pizza και μια όμορφη βραδινή έξοδο.
Βραδινή εξόρμηση στον Άγιο Σωζόμενο
Με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, θα παρατηρήσουμε Κουκκουφκιάους (μικρή κουκουβάγια) και αν είμαστε τυχεροί μπορεί να δούμε και νυχτερίδες!
Η μαγεία των βιεννέζικων βαλς έρχεται για πρώτη φορά στην Πάφο
Οι Strauss Virtuosi, διακεκριμένοι σολίστ της περίφημης Ορχήστρας του Ανακτόρου Σενμπρούν της Βιέννης, παρουσιάζουν μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική του Γιόχαν Στράους.
Το θρυλικό μπαλέτο «Σπάρτακος» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το αριστούργημα του Αράμ Χατσατουριάν ζωντανεύει από τους κορυφαίους χορευτές του Grand International Classic Ballet, σε δύο μεγάλες παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς
Μια ξεχωριστή βραδιά παράδοσης και πολιτισμού!