Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2018
Εξαιρετική επίδοση αφού κατατάσσεται ως 30ο κορυφαίο Πανεπιστήμιο παγκοσμίως, σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των Times Higher Education BRICS & Emerging Economies University Rankings 2018.
Στα πρώτα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και συγκεκριμένα στη 30ή θέση, την καλύτερη που έχει λάβει κυπριακό και ελληνικό πανεπιστήμιο, κατάφερε να βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των Times Higher Education - BRICS & Τhe Emerging Economies University Rankings 2018.
Η κατάταξη των Times “Brics and Emerging Economies 2018”, η οποία δημοσιεύεται για 5η χρονιά, ανακοινώθηκε την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 και περιλαμβάνει μόνο τα ιδρύματα χωρών των οποίων οι οικονομίες κατατάσσονται ως αναδυόμενες από τον FTSE, συμπεριλαμβανομένων των εθνών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Φέτος αξιολογήθηκαν 378 κορυφαία Πανεπιστήμια από 42 συνολικά χώρες, και η επίδοση του Πανεπιστημίου είναι ιδιαίτερα τιμητική.
Εξαιρετική επίδοση κατάφερε να πετύχει και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο κατατάσσεται στην 37η θέση. Ενώ ιδιαίτερα καλές είναι οι επιδόσεις και έξι ελληνικών πανεπιστημίων.

Η κατάταξη χρησιμοποιεί τους ίδιους 13 πολύ αυστηρούς και απαιτητικούς δείκτες επιδόσεων, με αυτούς που χρησιμοποιεί η καθιερωμένη παγκόσμια κατάταξη των THE World University Rankings, εξετάζοντας τα δυνατά σημεία κάθε πανεπιστημίου σε όλες τις βασικές αποστολές τους: διδασκαλία, έρευνα, μεταφορά γνώσης και διεθνείς προοπτικές. Η μεθοδολογία για τη συγκεκριμένη κατάταξη αντανακλά καλύτερα τις αναπτυξιακές προτεραιότητες των πανεπιστημίων των αναδυόμενων οικονομιών. Βαρύτητα δίδεται δηλαδή στη διεθνή προοπτική και στη διασύνδεση με τη βιομηχανία.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημείωσε ότι η 30η κατάταξη του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη λίστα με τα κορυφαία Πανεπιστήμια που βρίσκονται στις χώρες με αναδυόμενες οικονομίες, επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά την ποιότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου ιδίως όσον αφορά τον αναπτυξιακό του σχεδιασμό. «Είναι ακόμα ένα τεκμήριο της αναγκαιότητας εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας ώστε να μπορεί το Πανεπιστήμιο να ιδρύει τις δικές του μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Θέλουμε το πανεπιστήμιο να παράγει παραγωγούς γνώσης, νέους απόφοιτους που να δημιουργούν τις δικές τους επιχειρήσεις, και αυτοί με τη σειρά τους να εργοδοτούν νέους απόφοιτους. Προτείνουμε δηλαδή στην πολιτεία, και κατ΄ επέκταση στην κοινωνία, έναν καινούριο ενάρετο κύκλο ανάπτυξης».
Σχετικά
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία
Ελληνικό νησί κορυφαίος βιώσιμος προορισμός στην Ευρώπη: «Η επιτομή της αυθεντικής Ελλάδας»
Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς προέρχεται από μία διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα
9 κομψά κτήματα και αίθουσες γάμου, για ονειρεμένες δεξιώσεις
Ο απόλυτος οδηγός για υπέρλαμπρα events, γαμήλιες δεξιώσεις, βαπτίσεις, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλα
Αυτό είναι το νέο, εντυπωσιακό σημείο του Πρωταρά
Ένα νέο floor mural στην καρδιά του Πρωταρά, θα αποτελέσει το νέο καλλιτεχνικό σημείο αναφοράς και φωτογραφικό τοπόσημο
Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης αποκαλύφθηκαν και ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις ελληνικές
Στη φετινή κατάταξη βρέθηκαν συνολικά 11 ευρωπαϊκές παραλίες, από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία, αλλά και η Ιρλανδία
Πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά - Ανοικτό το ενδεχόμενο καταιγίδων
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Καλοκαίρι στον προορισμό που τα έχει όλα: Πολυτελή διαμονή, κορυφαίες εγκαταστάσεις και ολοκληρωμένες εμπειρίες
Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο με πλήρη λειτουργία και ολοκληρωμένη εμπειρία lifestyle
Τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Ted Lasso»
Με το Μουντιάλ προ των πυλών, η Apple προγραμματίζει τη νέα σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς τον Αύγουστο μην και υπάρξουν ποδοσφαιρικά στερητικά σύνδρομα
Ήρθε κι Έδεσε: Δεν λέμε αντίο, κάνουμε πάσα στο μουντιάλ και λέμε «στο επανιδείν το Φθινόπωρο»!
Το αγαπημένο, ανατρεπτικό δίδυμο, ολοκληρώνει αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου τη φετινή σεζόν
Ετοιμαζόμαστε για βουτιές στην «πισίνα του Λέλλου»
Ανοίγει για το καλοκαίρι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας