Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2018
Μία μέρα πριν από τον πρώτο ημιτελικό του 63ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον και τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν τις τελευταίες προβλέψεις και επιδόσεις των χωρών για το αν θα περάσουν ή όχι στον τελικό.

Η Κύπρος που ξεκίνησε αρκετά μουδιασμένα στον φετινό διαγωνισμό με τα προγνωστικά να μας μας φέρνουν και ακόμη εκτός τελικού κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και να φιγουράρει ανάμεσα στα φαβορί. Η Ελένη Φουρέιρα με το τραγούδι Fuego που εκπροσωπούν φέτος την Κύπρο μας φέρνουν πολλά αισιόδοξα μηνύματα από την Λισσαβόνα με το τραγούδι μας να περνά εύκολα στον τελικό εξασφαλίζοντας μάλιστα τη 2η θέση σύμφωνα με τα προγνωστικά και τα γραφεία στοιχημάτων. Η Κύπρος μετά τις εμφανίσεις της Ελένης Φουρέιρα στις δύο πρόβες δημιούργησε ένα θετικό κλίμα με την εντυπωσιακή σκηνική της παρουσία πράγμα που την εκτόξευσε ανάμεσα στις 4 χώρες που διεκδικούν τη νίκη!
Να σημειώσουμε πως η Κύπρος πρώτη φορά παρουσιάζει τέτοιες επιδόσεις από τα γραφεία στοιχημάτων πράγμα που αυξάνει τις προσδοκίες μας και δημιουργία μεγάλη αισιοδοξία για μία καλή θέση στον τελικό! Στο ερώτημα λοιπόν αν η Κύπρος περνά στον τελικό η απάντηση είναι καταφατική.

Θετικά φαίνεται να είναι τα πράγματα και για την Ελλάδα αφού σύμφωνα με τα προγνωστικά περνάει μαζί με την Κύπρο στον τελικό εξασφαλίζοντας μάλιστα στον την 6η θέση.
Αν και τα προγνωστικά είναι πολύ αισιόδοξα για τις δύο χώρες και ακόμα περισσότερο για την Κύπρο εμείς ευχόμαστε το καλύτερο αν και είμαστε επιφυλακτικοί με όλα όσα είδαμε να διαδραματίζονται όλα αυτά τα χρόνια στο διαγωνισμό.
Η σειρά εμφάνισης στους δύο Ημιτελικούς, έχει ως εξής:
1ος ημιτελικός, Τρίτη 8 Μαΐου
1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισλανδία
3. Αλβανία
4. Βέλγιο
5. Τσεχία
6. Λιθουανία
7. Ισραήλ
8. Λευκορωσία
9. Εσθονία
10. Βουλγαρία
11. πΓΔΜ
12. Κροατία
13. Αυστρία
14. Ελλάδα
15. Φινλανδία
16. Αρμενία
17. Ελβετία
18. Ιρλανδία
19. Κύπρος
2ος ημιτελικός, Πέμπτη 10 Μαΐου
1. Νορβηγία
2. Ρουμανία
3. Σερβία
4. Σαν Μαρίνο
5. Δανία
6. Ρωσία
7. Μολδαβία
8. Ολλανδία
9. Αυστραλία
10. Γεωργία
11. Πολωνία
12. Μάλτα
13. Ουγγαρία
14. Λετονία
15. Σουηδία
16. Μαυροβούνιο
17. Σλοβενία
18. Ουκρανία
Στους δύο ημιτελικούς θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των "Big Five" που είναι οι χώρες Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο (A΄ ημιτελικός), Γαλλία, Γερμανία Ιταλία (Β΄ ημιτελικός), καθώς και της διοργανώτριας χώρας Πορτογαλίας (Α΄ ημιτελικός), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision.
Στον Τελικό το Σάββατο 12 Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι "Big Five" και η διοργανώτρια Πορτογαλία.
Σχετικά
Οι Bon Jovi ανακοίνωσαν περιοδεία μετά από τρία χρόνια απουσίας
Ο Jon Bon Jovi επιστρέφει στις περιοδείες, έπειτα από τρία χρόνια πολύ περιορισμένων εμφανίσεων λόγω επέμβασης στις φωνητικές του χορδές
Eurovision 2026: Το ΡΙΚ απαντά στις φήμες και ξεκινά τη διαδικασία επιλογής της κυπριακής συμμετοχής
Η Κύπρος μπαίνει δυναμικά στον 70ό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision — η επίσημη ανακοίνωση έρχεται σύντομα!
Ο καινοτόμος πιανίστας Julian Chan για πρώτη φορά στην Κύπρο
Ένα σπάνιο πρόγραμμα έντονης λυρικότητας και τεχνικής δεξιοτεχνίας, με έργα των Σοπέν, Μπάρτοκ, Λιστ, Σούμπερτ και Έρλ Γουάιλντ
«Το Κοντσέρτο»: Μια μαγευτική φθινοπωρινή συναυλίαμε ήχους Μεσογείου και Λατινικής Αμερικής
Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Σάββα Χριστοδούλου
«Μια φορά θυμάμαι»: Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό με τον Σταύρο Κωνσταντίνου
Μια μουσική βραδιά γεμάτη συγκίνηση και διαχρονικά τραγούδια
"Πάμε μια Βόλτα" σε γνωστούς λαϊκούς, έντεχνους και ρεμπέτικους δρόμους στη Μικρή Άρκτο
Με τους Ειρήνη Πελαγία, Γιώργο Πασμά, Κυριάκο Χατζηανδρέου
Ο Τεύκρος, η Μαριλένα και η ομάδα τους γιορτάζουν τα ‘80s & ‘90s με τα πιο διαχρονικά τραγούδια
Επιστροφή στις δεκαετίες που σημάδεψαν τη μουσική
Αντίο στον Διονύση Σαββόπουλο: Ο “Νιόνιος” που έγινε φωνή μιας ολόκληρης χώρας
Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδοποιός που ένωσε τη ροκ με τη λαϊκή ψυχή και χάραξε τη δική του πορεία στην ελληνική μουσική
Διονύσης Σαββόπουλος: Η ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατο του μοναδικού τραγουδοποιού
Ο αγαπημένος «Νιόνιος» από το 2021 έδινε και μάχη με τον καρκίνο
Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ηλικία 81 ετών
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο
Πέθανε ο Γιώργος Ψωμόπουλος των Magic De Spell
Ως μάνατζερ και ως καλλιτέχνης, μέσα από δημιουργίες όπως η μελοποίηση του ποιήματος της Κατερίνας Γώγου «Εμένα οι φίλοι μου», ο Γιώργος Ψωμόπουλος αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ελληνική ροκ