Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαΐου 2018
Ο Αγγλοκύπριος, Μιχάλης Γεωργίου, έφερε στην Κύπρο μια τεράστια επιτυχία σ’ ένα άθλημα, που ελάχιστα γνωρίζουμε και ίσως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να το ανακαλύψουμε. Στο snooker.
Η πρωτιά του στο Coral Shoot Out στο Watford και η επικράτησή του απέναντι στον σπουδαίο Graeme Dott, έκανε αίσθηση στις ξένες, αθλητικές ιστοσελίδες. Άλλωστε ανέτρεψε κάθε λογικό προγνωστικό για σηκώσει το τρόπαιο. Για να καταλάβεις, τo κατόρθωμά του είναι το ίδιο σπουδαίο με αυτό του Μάρκου Παγδατή στο τένις και ίσως αυτό οδηγήσει περισσότερους νέους Κύπριους σε αίθουσες snooker.
Το Check In Cyprus είχε την τιμή να κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί του.
‘Οι γονείς μου πάντα μου έλεγαν πως άρχισα να “φανερώνω” το πάθος μου για το snooker απ’ όταν ήμουν τριών χρονών! Αγαπώ αυτό το παιχνίδι και είπα πως θέλω να δοκιμάσω τις ικανότητές μου σε αυτό από την ηλικία των εννέα. Ένας οικογενειακός φίλος έπαιζε σε επαγγελματικό επίπεδο. Όσο περισσότερο έπαιζα τόσο περισσότερο το αγαπούσα και όλη μου την εφηβεία την πέρασα παίζοντας σε αγώνες σε Ηνωμένο Βασίλειο και εξωτερικό. Αλλά έπρεπε να κερδίσω τον παγκόσμιο τίτλο στα 21 μου στην Goa της Ινδίας, για να συνειδητοποιήσω πως μπορώ να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητές μου και να παίζω αποκλειστικά σε επαγγελματικό επίπεδο. Κατάφερα φέτος να κερδίσω το πρώτο μου τουρνουά και μια θέση στους Top 64, που ήταν και ο στόχος της χρονιάς. Θα ήθελα τώρα να εξασφαλίσω μια θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Σέφιλντ, να παίξω στο θρυλικό Crucible Theatre στο Λονδίνο, που είναι ένα μεγάλο μου όνειρο, και για να το πετύχω θα πρέπει να καταφέρω τρεις σερί νίκες σε προκριματικούς.
Στόχος είναι, επίσης, να μπω στο Top 32. Θεωρώ πως το snooker είναι ένα από τα πιο δύσκολα αθλήματα στον κόσμο. Σχεδόν σε όλα στα αθλήματα έχεις τον χρόνο να επανορθώσεις το λάθος σου, ενώ στο snooker δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μετά από μια κακή βολή, απλά παρακολουθείς τον αντίπαλό σου. Για να πετύχεις τις νίκες χρειάζεται κυρίως στρατηγική και ικανότητα, ενώ και η τύχη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι ευπρόσδεκτη. Το να συγκεντρωθείς στον στόχο και να μπλοκάρεις τα πάντα την ώρα του αγώνα, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Η προετοιμασία είναι καθημερινή και συνήθως με βρίσκεις στο Λεϊτονστόουν, σ’ ένα τοπικό Snookers Academy. Τρώω σωστά, γυμνάζομαι και φροντίζω να ξεκουράζομαι. Όλα αυτά φέρνουν τα ποθητά αποτελέσματα. Αυτό χρειάζεται, για να πετύχεις ό,τι θες στη ζωή. Αφοσίωση και δίψα για μάθηση. Δεν πρέπει ποτέ να είσαι 100% ευχαριστημένος από το επίπεδό σου, πρέπει να κυνηγάς πάντα τη βελτίωση. Αυτό θέλει υπομονή και επιμονή, κανείς δεν γεννιέται μόνο με το ταλέντο, αν θες να φτάσεις ψηλά τότε πρέπει να εξελίσσεσαι. Το snooker, είναι ένα από τα αθλήματα με την πιο γρήγορη ανάπτυξη και δεν θα αργήσει να έρθει ο καιρός που θα ανταγωνίζεται στα ίσα αθλήματα όπως το γκολφ και το τένις. Και ευχαρίστως θα ήθελα ακόμη έναν Κύπριο μαζί μου στο τραπέζι, γι’ αυτό όποιος βλέπει το μπιλιάρδο επαγγελματικά και διαβάζει αυτές τις γραμμές, να ξέρει πως ευχαρίστως θα τον καθοδηγήσω να το κυνηγήσει’.
Σχετικά

Αίθριος με απογευματινές βροχές ο καιρός - Έρχεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κάτι άλλαξε αυτές τις μέρες στην εξωτική παραλία Ζαπάλο
Τοποθετήθηκαν κάγκελα που εμποδίζουν τη διέλευση

Καλοκαίρι στον Πρωταρά: Μία ξεχωριστή εμπειρία
O Πρωταράς είναι -ίσως ο πιο δημοφιλής προορισμός στο νησί μας, η περιοχή που κάθε καλοκαίρι βρίσκεται στο επίκεντρο


Ελληνικό νησί στις τοποθεσίες με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του πλανήτη
Η Άνδρος ξεχωρίζει στη λίστα γαλλικού ιστοτόπου με εντυπωσιακούς φάρους παγκοσμίως

Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη σε ηλικία 87 ετών
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Κατερίνα Γιουλάκη.


Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για διακοπές με τα παιδιά
Οι πιο όμορφοι ελληνικοί προορισμοί για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές με όλη την οικογένεια.

Ζήσε την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία, σε ένα υπέροχο θέρετρο
Αυτό το καλοκαίρι, μένουμε Κύπρο και επισκεπτόμαστε ένα μοναδικό θέρετρο 5 αστέρων στην Πάφο

18 παραλίες στον Πρωταρά για τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού
Όταν η καθημερινότητα είναι έντονη, πολλοί επιλέγουν τις παραλίες για απόδραση και κολύμπι τα σαββατοκύριακα

Ο φετινός Μάιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη
Στη Γροιλανδία, ο πάγος έλιωσε το Μάιο 17 φορές πιο γρήγορα από το μέσο όρο
