Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2018
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου στις 12.00. Η χορωδιακή παρέλαση θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Λευκωσίας και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες με τα μουσικά σχήματα να τραγουδούν στους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου. Μετά τη λήξη της παρέλασης, στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου μπροστά από το Γυμνάσιο Φανερωμένης θα παρουσιαστούν μουσικά σύνολα με ποικίλο ρεπερτόριο από τις 3:00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται σχολικές χορωδίες, σχολικό ροκ συγκρότημα, ένα φωνητικό σύνολο με τραγούδια από musicals, ο βραβευμένος dj Anthony και ο guest star, γνωστός από το Voice Ελλάδος, Γιούρη Μελίκοφ.
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε ότι «επιθυμία του Δήμου Λευκωσίας είναι να γίνει η δράση αυτή θεσμός, να γίνει ανάγκη για πολιτιστικές δράσεις που συμβάλλουν στην εκπαίδευση και πολιτιστική ανάπτυξη της νέας γενιάς, που ενώνουν τους δημότες κάθε ηλικίας. Έρευνες έχουν δείξει τη διαχρονική δια βίου επίδραση των μουσικών εμπειριών και ειδικότερα του τραγουδιού κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, όπως επίσης και στην ανάπτυξη της μουσικής ταυτότητας.Τα πολλαπλά οφέλη του τραγουδιού συμπεριλαμβάνουν, σωματικά οφέλη, ψυχοσυναισθηματικά οφέλη και κοινωνικά οφέλη.»
Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λεώνη Ορφανίδου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η έντεχνη, η δημοτική, η παραδοσιακή και άλλες μορφές μουσικής, θα σμίξουν για να φτιάξουν ένα πολύχρωμο παζλ και να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να συνδυάσουν τη βόλτα τους στη Λευκωσία, με μια μοναδική μουσική εμπειρία. Αξιόλογα μουσικά σχήματα και χορωδίες, θα μας ταξιδέψουν στο δικό τους μουσικό κόσμο σε μια εποχή που ο πολιτισμός περιθωριοποιείται και τη θέση του παίρνουν άλλες προτεραιότητες και άλλες αξίες.»
Η Επιθεωρήτρια Μουσικής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Νεοφύτου δήλωσε ότι η εκδήλωση είναι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια που αγγίζουν τις καρδιές μας. Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η ανάδειξη της σημασίας του τραγουδιού, της αξίας της μουσικής στην ζωή μας αλλά και του μηνύματος ότι τις μέρες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης απαντάμε με πολιτισμό. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πάνω από 1000 χορωδοί με χορωδιακά και φωνητικά σύνολα από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει έργα Ελλαδιτών και Κυπρίων συνθετών, έργα κλασικού ρεπερτορίου, μουσικές του κόσμου, παραδοσιακή μουσική, κ.λπ.
Σχετικά
Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Κύπρο, με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου
Δύο μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού και μια θαυμάσια ορχήστρα συναντιούνται στη σκηνή του Παττιχείου!
Θοδωρής Φέρρης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία του στη Λάρνακα
Με μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, οι συναυλίες της περιοδείας υπόσχονται μοναδικές μουσικές εμπειρίες, γεμάτες ένταση, συναίσθημα και ατμόσφαιρα
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το 38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ
Δίνουμε και φέτος ραντεβού στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2026, στον γνωστό χώρο της τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία
H Mελίνα Ασλανίδου έβαλε την Κύπρο στο summer tour της
Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της στην Κύπρο
Λύμπια 2026: Οι 9 «καυτές» συναυλίες αυτό το καλοκαίρι στα Λύμπια
Aνακοινώθηκαν τα πιο δυνατά live του φετινού καλοκαιριού
O Δημήτρης Μπάσης έρχεται Κύπρο το καλοκαίρι
μια ξεχωριστή μουσική παράσταση γεμάτη συναίσθημα, μεγάλες επιτυχίες και αυθεντική λαϊκή ψυχαγωγία
Eurovision 2026: Ο Akylas στον μεγάλο τελικό - Ποιες χώρες πέρασαν από τον Α' Ημιτελικό
Ο Έλληνας καλλιτέχνης εντυπωσίασε το κοινό και κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, διεκδικώντας την πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό
Eurovision 2026: Η Ελλάδα πέρασε στον Μεγάλο Τελικό (βίντεο)
Δείτε την εμφάνιση της Ελλάδας στον Α’ Ημιτελικό
Eurovision 2026: 10 facts που πρέπεις να ξέρεις πριν τον πρώτο ημιτελικό
Η Eurovision 2026 βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τους eurofans να μετρούν αντίστροφα για τις πρώτες εμφανίσεις.
Αναβάλλεται η συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία
Eurovision: Από τον Ρακιντζή μέχρι την Conchita – Οι εμφανίσεις που σόκαραν και έγραψαν ιστορία
H σκηνή της Eurovision έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στην ποπ κουλτούρα.