Πάμε Ταξίδι , Guide

Οι πιο περιζήτητοι προορισμοί του 2018

Το TripAdvisor δημοσίευσε λίστα με τα δέκα μέρη που όλοι επιθυμούν να επισκεφθούν το 2018.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2018

Για τη δημιουργία της λίστας χρησιμοποιήθηκε ένας αλγόριθμος που καταγράφει την -από χρόνο σε χρόνο- αύξηση των θετικών κριτικών στο Trip Advisor για τα καταλύματα, τα εστιατόρια και τα αξιοθέατα, καθώς και την αύξηση του ενδιαφέροντος για κρατήσεις στους συγκεκριμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Στην κορυφή βρέθηκε το νησί Ισιγκάκι στην Ιαπωνία, ενώ ακολουθούν πόλεις του παγκόσμιου χάρτη.

Ισιγκάκι
Νησί της Ιαπωνίας, θεωρείται ο πιο δημοφιλής αναδυόμενος ταξιδιωτικός προορισμός για το 2018. Γνωστό για τη φυσική του ομορφιά, είναι καλυμμένο με βουνά και φιλοξενεί παραλίες με λευκές αμμουδιές, πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους και ξεχωρίζει για τα πιο γαλαζοπράσινα νερά της περιοχής, τα οποία έχουν καταστήσει το νησί ένα περιζήτητο σημείο για κολύμπι και καταδύσεις.

Καπάα
Μία πόλη, ιδιαιτέρως φιλική στους τουρίστες, έχει καταφέρει να ξεχωρίζει στη Χαβάη και να προσκαλεί τους επισκέπτες της σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, θαλάσσια σπορ και εικόνες που εντυπωσιάζουν. Το μόνο αρνητικό είναι οι υψηλές της τιμές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η διαμονή, τη βραδιά, κατά μέσο όρο, ξεπερνά τα 250 ευρώ.

Ναϊρόμπι
H πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, καθώς και της ομώνυμης επαρχίας, είναι σήμερα μία από τις κυριότερες αφρικανικές πόλεις πολιτικώς και οικονομικώς. Ως έδρα πολλών εταιρειών και οργανισμών, είναι καθιερωμένο κέντρο επιχειρηματικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στη γύρω περιοχή συνεχίζουν να υφίστανται μεγάλες φυτείες καφεοδένδρων.

Χάλιφαξ
Σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά παράλια του Καναδά και πρωτεύουσα της επαρχίας της Νέας Σκωτίας. Η ευρύτερη αστική περιοχή του Χάλιφαξ έχει πληθυσμό 390.096 άτομα και περιλαμβάνει, εκτός της παλιάς πόλης του Χάλιφαξ, τους πρώην ανεξάρτητους δήμους του Ντάρτμουθ και του Μπέντφορντ. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του Χάλιφαξ, ο επισκέπτης αξίζει να δει το παλιό βρετανικό κάστρο και την «Αποβάθρα 21», σημείο εισόδου πολλών μεταναστών στον Καναδά (σήμερα μουσείο).

Γκντανσκ
Είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη στην Πολωνία και το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Με 455.830 κατοίκους είναι η μεγαλύτερη πόλη στην ιστορική επαρχία της ανατολικής Πομερανίας και μαζί με τη Γκντίνια και τη Σόποτ αποτελεί ένα οικιστικό συγκρότημα με περίπου 1.080.700 κατοίκους. Ιστορικά ήταν ένας σημαντικός θαλάσσιος λιμένας από τους μεσαιωνικούς χρόνους και στη συνέχεια ήταν μέλος της Χανσεατικής Ένωσης.

Σαν Χοσέ
Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη στην Κόστα Ρίκα, είναι η πρωτεύουσα της Επαρχίας Σαν Χοσέ. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και αποτελεί την έδρα της κυβέρνησης αλλά και διαμετακομιστικό κέντρο. Ιδρύθηκε το 1738 αλλά μόλις το 1823 ορίστηκε πρωτεύουσα. Σήμερα είναι μοντέρνα τουριστική πόλη, με σύγχρονα κτήρια, ενώ το Σαν Χοσέ είναι και έδρα πανεπιστημίου.

Ρίγα
Πρωτεύουσα της Λετονίας, είναι η μεγαλύτερη πόλη των κρατών της Βαλτικής και το μέρος στο οποίο κατοικεί το ένα τρίτο του πληθυσμού. Η πόλη είναι ένα σημαντικό λιμάνι και καίριο βιομηχανικό, εμπορικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Βαλτικής Θάλασσας. Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014, τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ρόβινι
Παραθαλάσσια πόλη στην Κροατία, στην χερσόνησο της Ιστρίας, στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής, αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό στην Κροατία. Η πόλη σήμερα βρίσκεται σε μια χερσόνησο η οποία δημιουργήθηκε το 1763, όταν το νησί στο οποίο βρίσκεται η παλαιά πόλη ενώθηκε με τη στεριά. Λόγω της ένδειας χώρου, τα σπίτια και οι δρόμοι είναι στενοί και οι πλατείες μικρές, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι καμινάδες των κτιρίων. Η παλαιά πόλη αποτελεί από το 1963 μνημείο πολιτισμού.

Νέρχα
Η θέα σε αυτή εδώ την «ψαροπόλη» της Ανδαλουσίας, από το περίφημο Balcón de Europa, κόβει την ανάσα και κάνει την Νέρχα να διεκδικεί επάξια μια θέση στις πόλεις που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος το 2018. Οι ζωγραφιές που έχουν βρεθεί στις διάσημες σπηλιές της αποτελούν, επίσης, πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών.

Καζαμπλάνκα
Πόλη στο δυτικό Μαρόκο, στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, κατοικείται από περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει το μεγαλύτερο λιμάνι του Μαρόκο. Δικαίως αναφέρεται συχνά ως η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ανεγέρθηκε το μεγαλύτερο σε ύψος μουσουλμανικό τέμενος του κόσμου, έργο που ολοκληρώθηκε επί βασιλείας του Χασάν Β΄ και που σήμερα αποτελεί το καύχημα όλου του αραβικού κόσμου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close