Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2018
Στις 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πορεία "Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς", η οποία στόχο έχει την προώθηση κοινωνικοοικονομικών διεκδικήσεων, αλλά και την προώθηση της κοινωνικής συμμετοχής και ενσωμάτωσης των ανθρώπων με αναπηρία στην όραση.
Tην εκδήλωση-πορεία διοργανώνουν η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών σε συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών και την Παγκύπρια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών στη Λευκωσία, Λεμεσό και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.
Η πορεία θα γίενι στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 στις 11.00. Την έναρξή της θα κηρύξει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας στο χώρο στάθμευσης του Play4all και Terranova.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παιανίζει η Συμφωνική Μπάντα «Αρμονία», του Δήμου Παραλιμνίου υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μαρκουλλή, Αρχιμουσικού/Μαέστρου της Αρμονίας.
Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος και θα την προσφωνήσουν οι Δήμαρχοι και οι βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, και άλλοι επίσημοι.
Η πορεία θα καταλήξει στο προαύλιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου, όπου θα έχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα παρατεθεί δεξίωση σε όλους τους πεζοπόρους.
Στην εκδήλωση στην Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου θα πάρουν, επίσης, μέρος, ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας και οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές ΚΟΥ ΚΟΥ ΑΟ Λεμεσού.
Προσκαλείστε να πάρετε μέρος στην πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση των τυφλών της Κύπρου και να πορευθείτε μαζί τους στο δύσκολο αγώνα που διεξάγουν για τον παραμερισμό των εμποδίων συμπεριφοράς και των περιβαλλοντικών εμποδίων που συνιστούν φραγμούς στην πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία σε ίση βάση με άλλους καθώς και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, ίσης μεταχείρισης και κοινωνικής αναγνώρισης.
Πληρ. 22813383, 25716125, 24665335 & 23742122.
Σχετικά
Το Μεγάλο Φινάλε του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, θα γραφτεί στον ουρανό!
Για 10 λεπτά η Λεμεσός θα ζήσει ένα υπερθέαμα που θα αφήσει εποχή — ένα show που θα μας αφήσει άφωνους και το βλέμμα στραμμένο ψηλά
25+1 (ωραίες) προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα στη φύση
Η Κύπρος γιορτάζει με λαγάνα, χαρταετούς, κρασί και παραδοσιακή μουσική
Το Άρσος ανακοίνωσε όλες τις εκδηλώσεις του για τη χρονιά
Όλες οι ημερομηνίες για τις εκδηλώσεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν και φέτος στο χωριό της Λεμεσού
Το Λιοπέτρι ακυρώνει την Καρναβαλίστικη Παρέλασή του
Ακυρώνεται η Καρναβαλίστικη Παρέλαση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιοπετρίου που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026
Η Δρούσεια φιλοξενεί το πρώτο PIKNIK
To Ξαρκής φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, και πάνε για ένα μεγάλο διήμερο πικ-νικ
Ο πρώτος Nicosia Walk του 2026 έρχεται
Μια περιπατητική διαδρομή στη Λευκωσία που εξερευνά τα ορατά και αόρατα «τείχη» της πόλης
ΟΔΗΓΟΣ: Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Κύπρου
Παρελάσεις, θέατρο, συναυλίες, street parties και γλέντια μέχρι το πρωί – βάλε στολή και βγες!
Common Ground Party: Την Παρασκευή 13 Μαρτίου η Λάρνακα γιορτάζει όπως της αξίζει!
Είναι η γιορτή μιας πόλης που βρίσκει τον Κοινό Τόπο της και τον μετατρέπει σε κινητήρια δύναμη πολιτισμού, συνοχής και ελπίδας.
Καρναβάλι 2026: Οι 7 παρελάσεις, που θα απολαύσουμε στην Κύπρο το σαββατοκύριακο
Κάθε πόλη του νησιού και μια μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση
«Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα» την Πέμπτη στη Λεμεσό
Η πόλη ζει σε ρυθμούς καρναβαλιού, με τους Δέσποινα Ολυμπίου, Γιάννης Μάργαρης, Σμαράγδα Διαμαντίδου και Μαρκέλλα Χατζημιτσή στον Χορός της Πέμπτης στην Πλατεία
Ένα πάρτυ γυναικεία υπόθεση στα στενά της Λευκωσίας
Το Υφαντουργείο και το Nostalgia σε μια μοναδική συνεργασία για την μέρα της γυναίκας