Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2013
Αυτή η πρωτοβουλία φέρνει μαζί διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες και αναδυόμενους νέους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι ασχολούνται με το είδος Performance Art ως το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας, ενώ παράλληλα στηρίζει και προβάλλει το έργο τους. Το φεστιβάλ αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει live performances, εικαστικές εγκαταστάσεις, βιντεοπροβολές, διαλέξεις και παρουσιάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 7, 8 και 9 Ιουνίου, 2013. Επίσης, εντατικά εργαστήρια Performance Art θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Ιουνίου του 2013. Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Performance Art Κύπρου (CIPAF) είναι ένα θεματικό φεστιβάλ όπου η 1η του διοργάνωση επικεντρώνεται στο θέμα μεταμόρφωση. Η θεματική αυτή διερευνά τη διαδικασία της μεταμόρφωσης σε σχέση με την πρακτική της τέχνης και την ίδια τη ζωή, καθώς και τη ζωντανή παρουσίαση ως μια μετασχηματιστική εμπειρία για τον καλλιτέχνη και το θεατή. Έχει ως στόχο να παρουσιάσει και να εισάγει την πολυδιάσταση φύση του performance art στην τοπική κοινότητα και να ενισχύσει την καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου, ενθαρρύνοντας σχέσεις με τοπικά, εθνικά και διεθνή δίκτυα. Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ απευθύνονται και σε καλλιτέχνες αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Το φεστιβάλ δημιουργεί ένα κοινό έδαφος για καλλιτέχνες, επιμελητές, κριτικούς τέχνης, πολιτιστικούς παραγωγούς, φοιτητές των τεχνών και του κοινού, ως μια ευκαιρία για συνάντηση, ανταλλαγή και συνεργασία. Το Διεθνές Φεστιβάλ Performance Art Κύπρου (CIPAF) είναι μία μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία που πραγματοποιείται λόγω της μεγάλης προσπάθειας για τη δημιουργία ενός καινοτόμου ετήσιου δρώμενου. Το φεστιβάλ γίνεται πραγματικότητα από τη συνεχή προσπάθεια της οργανωτικής του ομάδας, την υποστήριξη των συμμετεχόντων καλλιτεχνών του και τη γενναιοδωρία των συνεργατών, υποστηρικτών και χορηγών του.
Καλλιτέχνες: Alastair MacLennan (Ιρλανδία/Σκωτία), Αντρέας Πασιάς (Ελλάδα/Κύπρος), BBB Johannes Deimling (Νορβηγία/Γερμανία), Χριστίνα Γεωργίου (Κύπρος), Eru and Seven of Eglise (Alexander Rues & Dagmar Ι. Glausnitzer-Smith (Γερμανία), Francesco Kiàis (Ελλάδα/Ιταλία), Marcel Sparmann (Γερμανία), Martine Viale (Καναδάς), SUKA OFF - Piotr Wegrzynski & Sylvia Lajbig (Πολωνία), VestAndPage - Verena Stenke & Andrea Pagnes (Ιταλία/Γερμανία).
Πρόγραμμα:
Live Performances: 7, 8, 9 Ιουνίου 2013, 20:30 - 23:00
Χώρος διεξαγωγής: Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα
Durational Performances: 7, 8, 9 Ιουνίου 2013, 19:00 - 23:55
Χώρος διεξαγωγής: Φυτώριο, Οίκημα Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών
Συζητήσεις & Παρουσιάσεις Καλλιτεχνών: 8, 9 Ιουνίου 2013, 11:00 - 13:00
Χώρος διεξαγωγής: Πολιτιστικό Κέντρο Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Προβολές: 8, 9 Ιουνίου, 2013, 14:00 - 17:00
Χώρος διεξαγωγής: Πολιτιστικό Κέντρο Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
-
Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας
07 Ιουνίου - 09 Ιουνίου 2013
-
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
08 Ιουνίου - 09 Ιουνίου 2013
Σχετικά
Συνεχίζεται η προσωρινή έκθεση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη "Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο"
Η έκθεση φωτίζει για πρώτη φορά ένα πολύτιμο και άγνωστο έως σήμερα αρχείο του Χριστόφορου Σάββα
Oι φωτογραφίες και τα κείμενα του Ανδρέα Γρηγορά στο Έρμα
Μία έκθεση με τίτλο “Φωτογραφίες Τζιαι Λέξεις ή το Αντίθετο”
Πάμε στο Πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα για την πρώτη εντυπωσιακή έκθεση έργων «The Archive» των φοιτητών του πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Mε αφίσες, τυπογραφικές συνθέσεις, fashion collections, βίντεο, μικρού μήκους ταινίες, διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές και websites
Women in Focus: Η γυναίκα του 20ού αιώνα μέσα από το βλέμμα των μεγαλύτερων φωτογράφων της ιστορίας
Μια Εμβληματική Έκθεση Φωτογραφίας που θα καθηλώσει
Θάλασσα, Ουρανός και Γη: Έκθεση του Πόλυ Γερολεμίδη στη Λεμεσό
Η έκθεση συγκροτείται ως ένα στοχαστικό εικαστικό σύνολο, όπου το τοπίο δεν λειτουργεί απλώς ως εικόνα, αλλά ως πεδίο εμπειρίας και εσωτερικής παρατήρησης
Διεθνή ονόματα της σύγχρονης τέχνης σε έκθεση Λεμεσό από την Kapopoulos Fine Arts
Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 100 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής
Οι Θαλασσοψυχισμοί της Ρένας Αρτεμίου στην Γκαλερί Αποκάλυψη
Η ζωγράφος αποδίδει το θέμα της μέσα από χρωματική και συνθετική αρτιότητα
Νέα εικαστική έκθεση με έργα από πενάκι εμπνευσμένα από το σινεμά
Η έκθεση προσκαλεί το κοινό να προσεγγίσει τα έργα ως χώρους συναισθημάτων και ιστοριών
Μαρτυρίες ενός αθέατου χρόνου: Αναδρομική έκθεση Ανδρέα Παρασκευά
Η έκθεση λειτουργεί ως μια συνομιλία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν του καλλιτέχνη
Η γκαλερί Γκλόρια φιλοξενεί την έκθεση του Ρήνου Στεφανή
Με τίτλο «Ο Άνθρωπος που κουβαλά τρύπες»
CHROMA by Her: Μια εικαστική συνάντηση δέκα γυναικών ζωγράφων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Την έκθεση του Κωνσταντίνου Μάσσου, με τίτλο «Liminal Spaces», πρέπει να τη δεις
Στην γκαλερί Stand In Line στη Λευκωσία θα θαυμάσεις τα έργα ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη