Πάμε Ταξίδι , Guide

5 ταξίδια της τελευταίας στιγμής για το Πάσχα

City break σε 5 υπέροχους προορισμούς για πασχαλινές διακοπές με απευθείας πτήσεις της Cobalt Air

Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2018

Αν είσαι από αυτούς που μένουν τελευταία στιγμή για να αποφασίσουν αν θα βγουν εκτός Κύπρου για πασχαλινές διακοπές αυτή είναι η ευκαιρία σου!

Το Check In Cyprus σου προτείνει 5 διαφορετικούς και ξεχωριστούς προορισμούς για ένα μίνι ταξίδι τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα σε πόλεις κοντινές, εντός και εκτός Ευρώπης. Από την κοντινή μας Βηρυτό, τη φινετσάτη Γενεύη και την παραμυθένια Κοπενχάγη μέχρι το κοσμοπολίτικο Τελ Αβίβ και την βασίλισσα των Κυκλάδων, τη Μύκονο. Πέντε ταξιδιωτικοί προορισμοί για όλα τα γούστα και βαλάντια.

Η νέα αεροπορική εταιρεία της Κύπρου, η Cobalt Air μας δίνει την ευκαιρία με το διευρυμένο πτητικό της πρόγραμμα να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλούς ενδιαφέροντες προορισμούς για ταξίδια τόσο το Πάσχα όσο και για το καλοκαίρι που έρχεται.

Βρες όλες τις επιλογές για αεροπορικά εισιτήρια με την Cobalt.

>> Πέντε last minute προορισμοί της τελευταίας στιγμής με την Cobalt

 

 

1. Βηρυτός-Λίβανος
Πτήση 25 λεπτών

Ο ιδανικότερος, ίσως, προορισμός για μία μίνι εξόρμηση εκτός Κύπρου και για το Πάσχα είναι η πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτός που απέχει μόλις 25-30 λεπτά με το αεροπλάνο. Η πόλη αυτή δεν κοιμάται ποτέ, ξυπνάει μετά τις 10.00 το πρωί και σου προσφέρει απεριόριστες επιλογές από εξαιρετικά εστιατόρια ντόπιας και διεθνούς κουζίνας αλλά και μία σειρά από νυχτερινά μαγαζιά, μοντέρνα μπαρ και κλαμπ με δρόμους που σφύζουν από ζωή. Μία πόλη βγαλμένη μέσα από τα συντρίμμια του πολέμου, χτισμένη σχεδόν από την αρχή, με νέες καλαίσθητες γειτονιές που συνδυάζουν την παραδοσιακή με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η ομοιότητά μας όχι μόνο στην εξωτερική εμφάνιση αλλά και στην κουλτούρα με τους Λιβανέζους θα σε εντυπωσιάσει. Τα αρώματα και οι γεύσεις της λιβανέζικης κουζίνας θα σε συνεπάρουν. Φιλικοί άνθρωποι, ευγενικοί, θα σε εξυπηρετήσουν, μιλάνε πολύ καλά αγγλικά και στη Βηρυτό ιδανικότερος τρόπος για να μετακινηθείς οικονομικά είναι το ταξί Uber, φτάνει να κατεβάσεις το app στο κινητό σου.

Τι να δεις, τι να κάνεις
Οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείς το Em Sherif Restaurant για εξαιρετική λιβανέζικη κουζίνα, το Balthus για γαλλικά πιάτα και το Junkyard Beirut για κοκτέιλ. Οι επιλογές για έξοδο είναι αμέτρητες αλλά δεν πρέπει να παραλείψεις μία βόλτα στα μεγάλα mall της πόλης: Beirut Mall, Beirut City Center, ABC Mall Achrafieh αλλά και την πανέμορφη εμπορική περιοχή στο κέντρο της πόλης το Beirut Souks.

Αξίζει μία επίσκεψη το Εθνικό Μουσείο της Βηρυτού, το Mim Museum - Mineral Museum, την μοντέρνα μαρίνα της πόλης με πολλά εστιατόρια Zaitunay Bay, το εξαιρετικό Nicolas Sursock Museum με έργα μοντέρνας τέχνης και το Πάσχα μπορείς να πας για το βράδυ της Ανάστασης στον πανέμορφο Ελληνικό Ορθόδοξο Καθεδρικός Ναό του Αγίου Γεωργίου, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Ταξίδεψε στη Βυρητό απευθείας από Λάρνακα με την Cobalt

 

 

2. Γενεύη-Ελβετία
Η πρωτεύουσα της Ειρήνης

Αν επιθυμείς ένα πιο ευρωπαϊκό προορισμό, με αριστοκρατικό αέρα και αισθητική η Γενεύη είναι ένας προορισμός που αξίζει να τον εξερευνήσεις αφού θα σου προσφέρει πανέμορφες εικόνες. Βέβαια, η καλύτερη αφορμή για να ταξιδέψεις μέχρι εκεί είναι οι απευθείας πτήσεις της Cobalt από τη Λάρνακα που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα. Η Γενεύη είναι μετά τη Ζυρίχη η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελβετίας και έχει νόμισμα το ελβετικό φράγκο. Είναι χτισμένη στο σημείο όπου εκβάλει ο Ροδανός ποταμός στην λίμνη της Γενεύης ή λίμνη Λεμάν και η πρώτη ιστορική αναφορά για την ύπαρξη της πόλης την περιγράφει σαν έναν συνοριακό οικισμό που κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους ο 121 π.Χ. Σήμερα είναι το έβδομο σημαντικότερο οικονομικό κέντρο σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί έδρα για μερικές από τις ιστορικότερες τράπεζες της χώρας και η πλειοψηφία των πολιτών απασχολείται στον κλάδο των υπηρεσιών. Επιπλέον χαρακτηρίζεται ως ένα παγκόσμιο κέντρο για τη διπλωματία και τη διεθνή συνεργασία διότι φιλοξενεί πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς, την ευρωπαϊκή έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και τα κεντρικά γραφεία του Ερυθρού Σταυρού. Θεωρείται παγκοσμίως η τρίτη κατά σειρά πόλη με τον υψηλότερο δείκτη βιοτικού επιπέδου και επιπλέον της έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός "Πρωτεύουσα της Ειρήνης" λόγω των ειρηνευτικών συνθηκών που υπογράφηκαν σε αυτή-ευχόμαστε και της Κύπρου- καθώς και άλλων πιο εξειδικευμένων συμβάσεων όπως για παράδειγμα του πλαισίου αντιμετώπισης των αιχμαλώτων πολέμου.

Τι να δεις, τι να κάνεις
Jet d'Eau
Το σήμα κατατεθέν της πόλης, το ψηλό συντριβάνι που "αναβλύζει" από τα νερά της λίμνης της Γενεύης είναι κάτι που δεν μπορεί να χάσεις, ακόμη και αν το αγνοήσεις. Εντυπωσιακό, στις νυχτερινές βόλτες στη γραφική πόλη, όταν και είναι φωτισμένο.

Jardin Anglais
Ο αγγλικός κήπος, όπως θα μεταφράζαμε κυριολεκτώντας το πάρκο της πόλης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για βόλτα σε ένα καταπράσινο πνεύμονα κατά μήκος της αριστερής όχθης της λίμνης.

St. Pierre Cathedral
Όπως κάθε ευρωπαϊκή πόλη που "σέβεται" τον εαυτό της, έτσι και η πανέμορφη Γενεύη, έχει έναν από τους πιο όμορφους καθεδρικούς ναούς στην Ευρώπη. Η ιστορία του, εξίσου εντυπωσιακή, αφού χρειάστηκαν εβδομήντα ολόκληρα χρόνια ώσπου να ολοκληρωθεί. Μην αμελήσεις να ανεβείς την πελώρια σκάλα και να απολαύσεις τη θέα από το καμπαναριό.

Maison Tavel
Αυτό το σπίτι, είναι ένα ταξίδι στην καθημερινή ζωή της πόλης κατά τους 16ο και 19ο αιώνα. Άλλωστε το Maison Tavel είναι και το παλιότερο οίκημα της Γενεύης. Περιηγήσου σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, με περιοδικές εκθέσεις στο ισόγειο, ως το κελάρι.

Place du Bourg-de-Four
Η πλατεία με τα πιο διάσημα καφέ, στο ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης, όπου θα κάνεις βόλτα μπροστά από εξαιρετικές γκαλερί και παλαιοπωλεία, εκεί που κατά το Μεσαίωνα ήταν η κεντρική αγορά της Γενεύης.

Palais des Nations
Η ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ. Χτίστηκε μεταξύ 1929 και 1936 και διαθέτει τη μεγαλύτερη συνεδριακή αίθουσα παγκοσμίως. Οι οργανωμένες ξεναγήσεις που προσφέρονται είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, ενώ μπορείς να διαλέξεις και κάποια από τις θεματικές ξεναγήσεις που επικεντρώνονται σε ιστορικά, αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά στοιχεία του.

Ταξίδεψε στη Γενέυη απευθείας από Λάρνακα με την Cobalt

 

 

3. Κοπεγχάγη-Δανία
Βγαλμένη από παραμύθι

Η γενέτειρα του κορυφαίου παραμυθά Hans Christian Andersen δεν αρκεί για να χαρακτηριστεί αυτή η πανέμορφη πόλη ως παραμυθένια αφού σε αυτό συμβάλει και η φυσική ομορφιά, τα κτήρια και το υδάτινο στοιχείο με τα κανάλια της πόλης. Η Cobalt μας ταξιδεύει πλέον απευθείας σε μία από τις ομορφότερες, ίσως, πόλεις της Ευρώπης που αξίζει να βρεθείς εκεί το Πάσχα. Η Κοπεγχάγη αποτελεί μια ιστορική πόλη με αρκετά κανάλια, πλακόστρωτα, πλατείες και καμπαναριά από χαλκό. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων είναι άξια θαυμασμού. Επιπλέον θα θαυμάσεις τη μόδα και τις γαστρονομικές απολαύσεις που η χώρα έχει αναπτύξει κατά την τελευταία δεκαετία. Οι ντόπιοι μιλούν όλοι αγγλικά και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στις συνεννοήσεις. Πρόκειται για μια πόλη καθαρή, με μεγάλη ασφάλεια και το σύστημα μεταφορών της είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Αν όχι στην πρώτη θέση, βρίσκεται τουλάχιστον στην πρώτη πεντάδα στη λίστα με τις πιο βιώσιμες πόλεις του πλανήτη.

Τι να δεις, τι να κάνεις
Επισκέψου το παλάτι Amalienborg. Τέσσερα κτίσματα απαρτίζουν αυτό το παλάτι που είναι η επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας
Αξίζει μία επίσκεψη στο μουσείο Amalienborg. Ιδιαίτερα διαμερίσματα και πολύτιμα αντικείμενα της βασιλικής οικογένειας από το 1863 - 1947.
Το παλάτι Rosenborg . Τα κοσμήματα του στέμματος και θησαυροί της βασιλικής οικογένειας από το 1500-1900.
Το Kongens Have Το πάρκο που βρίσκεται γύρω από το παλάτι Rosenborg.

Πρέπει να δεις σίγουρα το σήμα κατατεθέν της πόλης, τη μικρή γοργόνα. Το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1837 με την πρωταγωνίστρια να γίνεται άγαλμα το 1909.

Επισκέψου, επίσης, το λιμάνι Νιχαβν (μικρό λιμάνι) και χαλάρωσε σε μια υπαίθρια καφετέρια ή περιπλανήσου με βάρκα στα κανάλια της Κοπεγχάγης.

Βόλτα στη τη γενέτειρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το νησάκι Φιονιά. Σε κάθε γωνιά της πόλης υπάρχουν αγάλματα με φιγούρες από τα παραμύθια του ενώ το σπίτι στο οποίο έζησε ο παραμυθάς διατηρείται σαν μουσείο. Επισκέψου το, άκου τα παραμύθια του και αγόρασε παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!

Ταξίδεψε στη Κοπεγχάγη απευθεία από Λάρνακα με την Cobalt

 

 

4. Μύκονος-Ελλάδα
Η βασίλισσα των Κυκλάδων

Ένα από τα διασημότερα νησιά του κόσμου, το νησί των ανέμων όπως χαρακτηρίζεται η Μύκονος φαντάζει ιδανικός προορισμός και για το Πάσχα. Εδώ θα βιώσεις ένα μικρό καλοκαίρι στην καρδιά της άνοιξης ταυτόχρονα με την κατάνυξη των ημερών του Πάσχα των Ελλήνων. Το Πάσχα εδώ γιορτάζεται με εξαιρετική λαμπρότητα στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων το οποίο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Για τις ημέρες του Πάσχα, θα γλύφεις και τα δάχτυλα σου, αφού η Μύκονος προσφέρει πληθώρα επιλογών, από μικρά ταβερνάκια πάνω στο κύμα, μέχρι ψησταριές και gourmet εστιατόρια. Για εξαιρετικά μαγειρευτά, αρκετά καλές τιμές, δυνατή σχάρα, φρέσκα ψάρια και ντόπια κρέατα δοκίμασε τον Νικόλα στην παραλία της Αγίας Άννας ακριβώς δίπλα στο κύμα και στον Φωκό, η ομώνυμη ταβέρνα σερβίρει μέχρι τις 19.00 και θα σε ανταμείψει με την υπέροχη τοποθεσία της και τις παραδοσιακές ελληνικές νοστιμιές της.

Ζήσε τη νυχτερινή ζωή
Η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου είναι για πολλούς, ο βασικός λόγος της επίσκεψής τους. Η φήμη της συγκρίνεται με αυτή της Ibiza και τουρίστες από όλο τον κόσμο φτάνουν εδώ για να ζήσουν μερικές από τις πιο δυνατές νυχτερινές εμπειρίες της ζωής τους.

Η διασκέδαση ξεκινά από πολύ νωρίς, επάνω στην καυτή άμμο και κάτω από τον δυνατό ήλιο. Τα clubs στο Super Paradise (και το Paradise) προσφέρουν αξέχαστες στιγμές, πολύ χορό και εκκεντρικά σόου. Μόλις ο ήλιος δύσει, η καρδιά του nightlife μεταφέρεται στη Χώρα, όπου στην Αλευκάντρα και τη Μικρή Βενετία θα μπεις σιγά σιγά στο κλίμα με ένα χαλαρό ποτό και στη συνέχεια, τα μπαράκια της Χώρας θα σας παρασύρουν μέχρι πρωίας.

Ταξίδεψε στη Μύκονο απευθείας από Λάρνακα με την Cobalt

 

 

5. Τελ Αβίβ-Ισραήλ
Ο λόφος της άνοιξης

Ακόμη ένας πολύ κοντινός προορισμός από την Κύπρο με μία πτήση που διαρκεί λιγότερο από 45 λεπτά. Το κοσμοπολίτικο Τελ Αβίβ, που στα εβραϊκά σημαίνει 'ο λόφος της άνοιξης' αποτελεί, ένα από τους πλέον κοσμοπολίτικους προορισμούς της ευρύτερης περιοχής ο οποίο χαρακτηρίζεται ως η 'Νέα Υόρκη της Μεσογείου' αλλά και ως 'η δίδυμη πόλη της Βαρκελώνης'. Όπως και να έχει σε αυτή την πόλη η Δύση συναντά την Ανατολή σε ένα τέλειο πάντρεμα κουλτούρας και πολιτισμών, αρωμάτων και γεύσεων, τάσεων και ανθρώπων. Η πόλη ζει σε έντονους ρυθμούς 24 ώρες τον 24ώρο, με το nightlife να είναι ξακουστό σε όλους τους clubbing lovers ανά τον κόσμο, με το ξέφρενο γλέντι να συνεχίζεται στα διάφορα στέκια της πόλης μέχρι το πρωί.

Τι να δεις, τι να κάνεις
Οπωσδήποτε πρέπει να πας στη ξακουστή συνοικία του Τελ Αβίβ, τη 'Λευκή Πόλη' με τα χαρακτηριστικά κτήρια του 1920-1950. Η πραγματοποίηση του μεγάλου έργου οφείλεται στην εντατική μετανάστευση εβραίων στην μέση ανατολή και στην φυγή διάσημων αρχιτεκτόνων από την ναζιστική Γερμανία. Το έργο καλείται πολλές φορές και το Μπάουχαους του Τελ Αβίβ. Σήμερα περίπου 1500 κτίρια χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα. Από το 2003 η Λευκή Πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Κάνε μία βόλτα στο γραφικό λιμάνι στη Γιάφα (Πράσινος Λόφος), ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια στον κόσμο το οποίο υπάρχει από τον 20ο αιώνα π.Χ. Εκεί θα δεις: τη Γέφυρα των Ευχών, τον Πύργο του Ρολογιού, το Τέμενος της Θάλασσας και τα γραφικά σοκάκια του παλιού Τελ Αβίβ, με το παζάρι.

Πρέπει να πας στο μουσείο Τέχνης και Βιομηχανικού Σχεδιασμού, το μνημείο του Ολοκαυτώματος, την πλατεία Γαμπίν με το Δημαρχείο, και την Carmel που είναι η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της πόλης.

Μάθε πως από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου κάθε εβδομάδα γιορτάζεται το Shabbat (Σάββατο) -7η ημέρα της εβδομάδας κατά τους Εβραίους- που πρέπει να αναπαύονται, χωρίς να δουλεύουν. Έτσι, τα περισσότερα καταστήματα, επιχειρήσεις και συγκοινωνίες δεν λειτουργούν.

Η κουζίνα του Ισραήλ είναι ένα κράμα γεύσεων της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και άλλων επιρροών. Δοκίμασε το shakshuka, με αυγό, ντομάτα και σκόρδο, τα νόστιμα falafel, hummus και shawarma καθώς και τους γνωστούς μεζέδες, σε μικρά πιατάκια.

Ιερουσαλήμ-Άγιοι Τόποι
Η πρωτεύουσα του Ισραήλ απέχει λιγότερο από μία ώρα από το Τελ Αβίβ. Μπορείς να επισκεφτείς την ιερή αυτή πόλη όχι μόνο των Χριστιανών αλλά και των Αράβων και των Εβραίων. Ένα χωνευτήρι πολιτισμών, μία πόλη που κουβαλάει ένα μυστήριο και μία κατάνυξη την οποία θα βιώσεις με το που θα βρεθείς στον δρόμο που περπάτησε ο Ιησούς για τον Γολγοθά και για προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο στον Ναό της Αναστάσεως.

Ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ απευθείας από Λάρνακα με την Cobalt

 

Sponsored content

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close