Wine Guide , Εστιατόρια

Άλλη μία σημαντική, διεθνής διάκριση για το κρασί της Κύπρου

Το γλυκό κρασί της Κύπρου, η Κουμανδαρία, έκλεψε τις εντυπώσεις σε διεθνή διαγωνισμό στο Παρίσιπου διοργανώνεται απο τον Σύνδεσμο Οινολόγων Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2018

Η μοναδικότητα της γεύσης, της παρασκευής και των αρωμάτων καθιστούν την Κουμανδαρία ως ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο και αποτελεί για την Κύπρο ένα προϊόν αναμφισβήτητης αξίας.

Το γλυκό κρασί της Κύπρου έχει κατακτήσει πολλές και σημαντικές διακρίσεις διεθνώς και αποτελεί ένα προϊόν το οποίο η Κύπρος έχει διαφυλάξει ως Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και παρασκευάζεται μόνο στην Κύπρο στην περιοχή των Κουμανταροχωριών της επαρχίας Λεμεσού.

Από τις 2 μέχρι και τις 6 Μαρτίου ένας ακόμη οινολογικό διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Πρόκειται για τον διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνεται απο τον Σύνδεσμο Οινολόγων Γαλλίας ("Vinalies Internationales") όπου εκεί η κουμανδαρία "Menargos Commandaria 2011" του οινοποιείου Μέναργος στο Μονάγρι της Λεμεσού κατέκτησε το Χρυσό Μετάλιο στην κατηγορία του.

Το οινοποιείο Μέναργος αναφέρει: "Πρόκειται για μία πολύ τιμητική διάκριση όχι μόνο για το οινοποιείο αλλά και για την οινοβιομηχανία του τόπου και γενικά την Κύπρο αφού τοποθετεί το αρχαιότερο κρασί με "Ονομασία Προέλευσης" στον διεθνή χάρτη των καλών κρασίων".

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close