Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2018
Ένα εργαστήρι αφιερωμένο στα παιδιά, στη σοφία και τη δημιουργικότητα που κρύβουν θα πραγματοποιηθεί αυτόν το μήνα στο νησί μας και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ι LOVE GRAPHIC.
Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον Εργαστήριο για παιδιά με την μέθοδο του Stop Motion, που αποτελεί συνδιοργάνωση του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου και της ιστοσελίδας Ι LOVE GRAPHIC.
Τίτλος του: ΑΥΑ - Προσεγγίζοντας το ξένο μέσα από μια διδακτική εφαρμογή οπτικοακουστικού γραμματισμού με την αξιοποίηση της τεχνικής ''STOP ANIMATION".
Σκοπός του Εργαστηρίου
Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η παιδαγωγική αξιοποίηση του παιδικού βιβλίου ΑΥΑ ως εργαλείου για την επεξεργασία θεμάτων σχετικών με την ενίσχυση της ενσυναίσθησης για τους πρόσφυγες και την προώθηση των οικουμενικών αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.
Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου τα παιδιά θα γνωρίσουν το βιβλίο και θα έχουν την ευκαιρία, μέσω της τεχνικής ''STOP MOTION ANIMATION'', να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές χρήσης του οπτικοακουστικού μέσου αποκωδικοποιώντας και παράγοντας μηνύματα σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και την ανθρωπιστική κρίση στο πλαίσιο της καλλιέργειας των κοινωνικών δεξιοτήτων, της ενσυναίσθησης και του διαπολιτισμικού σεβασμού.
Καθοδηγητές
Ζαχαριάδου Μάρλεν Κοραλία - Χρίστου Δώρα - Γούμενος Αλέξης (εκπαιδευτικοί, Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων Μιχάλης Κακογιάννης).
Μέλη της ομάδας που σχεδίασαν, συντόνισαν και υλοποίησαν το έργο ΑΥΑ σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο.
Δήμητρα Εγγλέζου (Λέκτορας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)
INFO:
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ. στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 99537687.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
-
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
05 Μαΐου 2018
Σχετικά
Αυτόν τον Αύγουστο ανεβαίνουμε Κυπερούντα για να χαζέψουμε τις Περσείδες
Τα πεφταστέρια επιστρέφουν και η Κυπερούντα είναι το μέρος που πρέπει να βρεθείς
«Στην αυλή της Αγγελοκτίστης… ο πολιτισμός ζωντανεύει»
To πρόγραμμα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κιτίου 2026
Ένα διαφορετικό εργαστήρι μάς καλεί να ζωγραφίσουμε με… τον ήλιο στα χωριά της Κύπρου
Φύση, αγριολούλουδα και κυανοτυπία συναντιούνται σε Πεδουλά και Άγιο Θεόδωρο Πιτσιλιάς, σε δωρεάν βιωματικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους
Βλέπουμε τα πεφταστέρια, σε ένα πανέμορφο μονοπάτι στον Μαχαιρά, μαζί με τον σκύλο μας!
Δείξτε τους τα αστέρια!
Περσείδες: 5 ξεχωριστά σημεία της Κύπρου για να παρατηρήσεις τους διάττοντες αστέρες
Το πιο εντυπωσιακό ουράνιο θέαμα του Αυγούστου πλησιάζει
Το πρώτο White Party στην ορεινή Λάρνακα έρχεται στο Lumina Botanical Gardens
ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΛΕΥΚΆ, μέσα σε ένα φωτισμένο βοτανικό πάρκο, σε μια εμπειρία που δύσκολα βρίσκει κανείς αλλού στην Κύπρο
Ονειροδιαδρομές: Τα Λεύκαρα μετατρέπονται σε μια μεγάλη μουσική σκηνή
Πέντε διαφορετικές σκηνές, live μουσική, χορός και street food συνθέτουν έναν ξεχωριστό περίπατο εμπειριών στο χωριό
Το πιο δροσερό παιδικό event του καλοκαιριού θα στηθεί στο Χάνι
Ετοιμάστε μαγιό, πετσέτες και ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι!
Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου επιστρέφει με νέα solo παράσταση stand-up comedy
Το «Δεν δεχόμαστε επιστροφές» έρχεται με ολοκαίνουργια κείμενα και παραστάσεις σε Λευκωσία, Δερύνεια και Λεμεσό.
«Πεφταστέρια» στον κυπριακό ουρανό – Πότε κορυφώνονται οι Περσείδες
Οι Περσείδες γεννιούνται από μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης που άφησε πίσω του ο κομήτης 109P/Swift–Tuttle
Drive-in Cinema στο Δάλι με κλασικά αυτοκίνητα και μεγάλη οθόνη
Μια διαφορετική κινηματογραφική βραδιά έρχεται τον Σεπτέμβριο, συνδυάζοντας την εμπειρία του υπαίθριου σινεμά με τη νοσταλγική γοητεία των κλασικών αυτοκινήτων.
Ο Κάτω Μύλος μάς προσκαλεί σε ένα καλοκαίρι γεμάτο παράδοση και ροδάκινα
Θέατρο, τόμπολα, μουσική και ένα ολοήμερο Φεστιβάλ Ροδάκινου συνθέτουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του χωριού