Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2018
Η Walt Disney Company ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδια της για επένδυση ύψους 2 δισεκ. ευρώ προκειμένου να επεκτείνει το θεματικό της πάρκο στη Γαλλία, τη Disneyland Paris, τον πλήρη έλεγχο του οποίου ανέλαβε πέρυσι.
Ο διευθύνων σύμβουλος Ρόμπερτ Ίγκερ ανακοίνωσε το σχέδιο αυτό μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.
Η ανάπτυξη αυτή θα περιλαμβάνει τρεις νέες περιοχές που θα βασίζονται σε σούπερ ήρωες της Marvel, όπως ο Spider-Man και ο Hulk, καθώς και στις ταινίες Frozen και Star Wars, και θα υλοποιηθεί σταδιακά, ξεκινώντας από το 2021.
«Το σχέδιο επέκτασης είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια της Disneyland Paris από τότε που άνοιξε το 1992 και υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρίας στη μακροπρόθεσμη επιτυχία του πάρκου ως ορόσημου για το εμπορικό σήμα της Disney στην Ευρώπη», ανέφερε η Walt Disney.
Η Disneyland Paris είναι το θεματικό πάρκο με τους περισσότερους επισκέπτες στην Ευρώπη. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων ανατολικά του Παρισιού, σε μία τεράστια έκταση, αν και μόνο το ήμισυ αυτής έχει αξιοποιηθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρίας για το 2016.

Με πάνω από 320 εκατ. επισκέπτες να περνούν τις πύλες της από το 1992, στο πάρκο αντιστοιχεί το 6,2% των τουριστικών εσόδων της χώρας ενώ απασχολεί περίπου 16.000 άτομα.
Παρόλα ταύτα, η Euro Disney βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς προέβη σε υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για τον αριθμό των επισκεπτών και ανέλαβε υπερβολικό χρέος. Η Walt Disney ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρίας τον Ιούνιο του 2017 και προχώρησε διαγραφή των μετοχών της από το χρηματιστήριο.
Η νέα επενδυτική της κίνηση έρχεται την ώρα που καταγράφεται ανάκαμψη στο γαλλικό τουρισμό μετά το πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τη Νίκαια και άλλες πόλεις.
Η Euro Disney είχε το 2016 καθαρές ζημίες 858 εκατ. ευρώ, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε κατά 10% στα 13,4 εκατ.
Ωστόσο, το 2017 αποτέλεσε την καλύτερη χρονιά για τη γαλλική πρωτεύουσα σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.
Η Disneyland Paris περιλαμβανει δύο θεματικά πάρκα - το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park. Έχει επτά ξενοδοχεία με περίπου 5.800 κλίνες, δύο εκθεσιακά κέντρα και ένα γήπεδο γκολφ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά
Let’s Do It! Cyprus 2026: Η αλλαγή είναι #ΣτοΧέριΣου!
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2026 η προθεσμία για εγγραφές στην παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού
Τηλεόραση: Αλλάζει το σήμα από το Σάββατο – Κάντε τώρα αυτή τη ρύθμιση
Η διαδικασία δεν θα γίνει με ταυτόχρονο «switch off» σε ολόκληρη την Κύπρο
Ένα μουσείο αφιερωμένο στο ελληνικό ανδρικό μόριο
Ένα μουσείο αφιερωμένο στο ελληνικό ανδρικό μόριο
Οι 10 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2027 -Ηλιόλουστες παραλίες, hi-tech πόλεις και ένα ελληνικό νησί
Αναρωτιέστε πού να πάτε διακοπές την χρονιά που έρχεται;Οι νέεοι συναρπαστικοί προορισμοί έχουν αποκαλυφθεί και περιλαμβάνουν παραλίες, hi-tech πόλεις και ένα ελληνικό νησί
«The Empress»: Η Σίσσυ ανάμεσα στον έρωτα και το στέμμα – Το τρέιλερ της τελευταίας σεζόν
Η σειρά του Netflix επιστρέφει στις 12 Νοεμβρίου. Ο γάμος της Ελισάβετ και του Φραγκίσκου Ιωσήφ που κλονίζεται, αλλά και ο γοητευτικός κόμης Αντράσι.
«Dragons’ Den»: Επτά επενδυτές αναζητούν το επόμενο μεγάλο deal στο ΣΙΓΜΑ
Πρεμιέρα την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 22:10, με τον Σάκη Τανιμανίδη και επιχειρηματίες που διεκδικούν χρηματοδότηση για τις ιδέες τους.
Το Minthis φιλοξένησε την πρώτη συνάντηση της Κυπριακής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού
Μια σημαντική διήμερη επιστημονική διοργάνωση αναδεικνύει το Minthis ως έναν ξεχωριστό προορισμό για συνέδρια, επαγγελματικές εκδηλώσεις και εταιρικές συναντήσεις.
Η Πάολα παίρνει θέση στο «The Voice of Greece» που επιστρέφει στο ΣΙΓΜΑ
Πρεμιέρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 21:00 για τη 12η σεζόν, με τέσσερις coaches και τον Γιώργο Λιανό στην παρουσίαση.
Condé Nast Traveller: Η Ελλάδα ψηφίστηκε η καλύτερη χώρα στον κόσμο για ταξίδια το 2026
«Ο έρωτάς μας για την Ελλάδα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του», γράφει το ταξιδιωτικό περιοδικό, σημειώνοντας ότι η χώρα εξακολουθεί να προσελκύει ταξιδιώτες σε αριθμούς-ρεκόρ
Αίθριο το «σκηνικό» - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια
Αυτή είναι η 2η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Κεντρική Ευρώπη στα "Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας"
Η αναγνώριση από τους επιβάτες αντικατοπτρίζει την αφοσίωση των ανθρώπων της Wizz Air και τη συνεχή εστίασή της σε προσιτά, αξιόπιστα και φιλικά προς τον επιβάτη ταξίδια
«Τότε και Τώρα»: Τσουβέλας και Χαραλαμπούδη επιστρέφουν στο ΣΙΓΜΑ με… κρίση μέσης ηλικίας
Η δεύτερη σεζόν κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 22:30, με καλεσμένους τον Ηλία Βαλάση και τη Δανάη Μικέδη Προδρόμου.