Wine Guide , Εστιατόρια

Πήγαμε στον 8ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Οινοχόων Κύπρου

Ο νικητής θα έχει την τύχηνα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά στην ιστορία στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχοοίας την Κύπρο,μέσα στη χώρα του, εφόσον οδιαγωνισμός θαπραγματοποιηθείστο νησί μας το 2020

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2018

Ο 8ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Οινόχοων Κύπρου πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 5 μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 11 οινοχόοι οι οποίοι θα έπρεπε να γνωρίζουν πληροφορίες για όλο το φάσμα του αμπελώνα και του οίνου, τεχνικές εξυπηρέτησης στο χώρο των ευρύτερων αναγκών των εστιαζόμενων, γευστικές δοκιμές και ψυχολογική προετοιμασία για ένα εξηντάλεπτο one man ή woman show, σε περίπτωση που θα περνούσαν στον τελικό της 6ης Φεβρουαρίου.

Στον τελικό θα έπρεπε να αποδείξουν τις πολύπλευρές τους γνώσεις, την αριστοτεχνική επιδεξιότητά τους επί σκηνής, αλλά και την αριστεία της οινογαστρονομικής εξυπηρέτησης.

Οι τρεις συμμετέχοντες με την υψηλότερη βαθμολογία, οι οποίοι πέρασαν στην τελική φάση ήταν οι Γιώργος Λουκάκης (Parklane Hotel), Ανδρέας Κυπριανού (Vino Cultura) και Σωτήρης Νεοφυτίδης (Four Seasons Hotel).

O καθένας ξεχωριστά diagvn;isthke στις ακόλουθες δοκιμασίες:

Τυφλή δοκιμασία 2 κρασιών, σχολιασμός για τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, αλλά και αναγνώριση 5 οινοπνευματωδών ποτών
Διόρθωση λίστας κρασιών η οποία εμπεριέχει λάθη
Πάντρεμα φαγητού και κρασιού
Μετάγγιση κρασιού
Σερβίρισμα σαμπάνιας
Απάντηση σε ερώτηση έκπληξη
Συνδυασμός καφέ με επιδόρπιο

Και οι τρεις διαγωνιζόμενοι εντυπωσίασαν τους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, τους connoisseurs, μα και το οινόφιλο κοινό που συνέρευσε από όλα τα μέρη του νησιού, με τον Ανδρέα Κυπριανού στο τέλος να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, αλλά και το πράσινο φύλλο για την εκπροσώπηση της Κύπρου στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων του 2020 που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν ένα επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο executive chef του ξενοδοχείου, Πανίκκο Χατζηττοφή, avant-garde δείπνο τεσσάρων πιάτων, το οποίο συνδυάστηκε από εξαίρετους οίνους κυπρίων οινοπαραγωγών. Μιλώντας κατά τη διάρκεια του δείπνου προς το κοινό, ο πρωταθλητής οινοχόος Ανδρέας Κυπριανού, δεν έκρυψε τη χαρά του για τη στέψη του με τον χρυσό, οινικό κότινο, αλλά και δεν παρέλειψε να καταθέσει την υπόσχεσή του να βγάλει το νησί μας ασπροπρόσωπο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του 2020 στο νησί μας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close