Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2018
Γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Μελέτες Μέσης Ανατολής, ενώ, εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο Λονδίνο. Η κεραμική άρχισε σαν χόμπι μετά την δουλειά, αλλά, αφού μετακόμισε στη Κένυα, μαθήτευσε με ντόπιους, παραδοσιακούς κεραμίστες και έστησε το πρώτο της στούντιο. Αργότερα έζησε και στο Ντουμπάι για αρκετά χρόνια, όπου δίδασκε την κεραμική και παρουσίαζε τα έργα της τακτικά σε γκαλερί.

"Η ουσία της δουλειάς είναι ο πηλός, τον οποίο συνήθως αφήνω εκτεθειμένο στις ιδιοσυγκρασίες της φωτιάς. Προτιμώ την απαλή φυσικότητα του γυμνού πηλού από το κρύο γυάλινο στίλβωμα των σμάλτων. Κατασκευάζω κυρίως κούπες και αγγεία στο χέρι ή στον τροχό. Η δουλειά μου επηρεάζεται από την αρχαία ελληνική αγγειοπλαστική και από Αφρικάνικες παραδόσεις. Μου αρέσει που ο πηλός μάς συνδέει με άλλους πολιτισμούς και με παλιές εποχές, ενώ συνάμα μας επιτρέπει να εκφραστούμε με σύγχρονες αξίες. Νιώθω πραγματικά κομμάτι της παγκοσμιοποιημένης γενιάς. Το τελικό ψήσιμο γίνεται με καπνό ή χρησιμοποιώντας τεχνικές "raku" και έχουν απρόβλεπτα αποτελέσματα. Επιτρέποντας στη φωτιά να πει την τελευταία λέξη το raku ενσωματώνει την ιαπωνική φιλοσοφία wabi sabi, η οποία μας ενθαρρύνει να υποκύψουμε στα καπρίτσια της φύσης και να δεχτούμε τις ατέλειες, που προκύπτουν στο γίγνεσθαι, δίνοντας στο αντικείμενο νόημα και ζωή. Κάθε κομμάτι είναι ανεπανάληπτο και μοναδικό".
Σχετικά
“Ούλλα Χαλάλι σου”: Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μαύρου
Έργα που υμνούν την παραδοσιακή ζωή της Κύπρου, κάνουν βουτιά στα παλιά τα χρόνια και σ’ όλες τις ασχολίες του κόσμου της Κύπρου.
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει έκθεση του ιστορικού Κύπριου ζωγράφου Στέλιου Βότση
Ο Στέλιος Βότσης (1929–2012) αποτελεί εμβληματική μορφή του κυπριακού μοντερνισμού και έναν από τους σημαντικότερους πρωτοπόρους της σύγχρονης κυπριακής τέχνης
Η έκθεση Past, Passing or To Come στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του 2026
Η Κύπρος συναντά την Ιρλανδία στο θησαυροφυλάκιο μιας τράπεζας.
Layers of Love: Ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Γιωρκάτζη
Τα διαφορετικά επίπεδα συνείδησης αποκαλύπτονται μέσα από μια πλούσια ποικιλία καλλιτεχνικών γλωσσών
Βάσος Καραγιώργης: Μια ματιά στις εκδόσεις του
Mια έκθεση - γνωριμία με το συγγραφικό του έργο
From Vision to Legacy :Έκθεση Φωτογραφίας στο CVAR με αφορμή τα 125χρονα της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν στις 10 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, στις 18:30.
«Η λιθογραφία και η εξέλιξη της»: Έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια
Παρουσιάζονται σπουδαία έργα καλλιτεχνών από πολλές χώρες
Τα διεθνώς γνωστά EX-LIBRIS, εκτίθενται στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια Λεμεσού
Την έκθεση επιμελήθηκε η Hélène Reeb
"Studiolo": Νέα ατομική έκθεση από τον Πάρη Σεργίου στον Διάτοπο
Σε επιμέλεια της Δάφνης Νικήτα
Η έκθεση του Αλέξανδρου Γιωρκάτζη, με τίτλο «Layers of Love»
Στον πυρήνα της, η έκθεση αυτή γιορτάζει τη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας
Πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για τη διάσωση ψηφιδωτών
Ο λόγος για το πρόγραμμα «Αποτύπωση, Ανάδειξη και Αντιγραφή Ψηφιδωτών από Εκκλησιαστικούς και άλλους Χώρους Υψηλής Πολιτιστικής Αξίας»
Έκθεση με έργα του Ανδρέα Καραγιάν στη Γκαλερί Γκλόρια
Το έργο του χαρακτηρίζεται από έντονη αισθησιακή και καβαφική διάσταση