Μουσική , Music News

Ο Pharrell Williams έγραψε ένα τραγούδι που θα κυκλοφορήσει σε 100 χρόνια

Ο γνωστός τραγουδιστής συνεργάστηκε με τοLOUIS XIII για μια μοναδική μουσική σύνθεση που δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το 2117

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2018

Το LOUIS XIII συνεργάστηκε με τον Pharrell Williams σε ένα καινοτόμο project, για τη δημιουργία ενός μουσικού κομματιού που λέγεται “100 Years” - Το Τραγούδι Που Θα Ακούσουμε Μόνο Εάν Ενδιαφερόμαστε (#If We Care) - μια μοναδική μουσική σύνθεση του Pharrell Williams που δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το 2117.  Η συνεργασία του LOUIS XIII με τον Pharrell προέκυψε λόγω της κοινής αφοσίωσης σε περιβαλλοντολογικά θέματα. Πρόκειται για ένα κομμάτι που εκφράζει δημιουργικά την ιδιαίτερη και ευαίσθητη σχέση φύσης και χρόνου, καθώς και των συνεπειών της δράσης των ανθρώπων στο περιβάλλον. Κάθε μπουκάλι LOUIS XIII αντιπροσωπεύει το επίτευγμα ζωής των εκάστοτε γενιών των cellar masters, για αυτό και το LOUIS XII πρέπει να σκέφτεται 100 χρόνια μπροστά.

Το αποκλειστικό κομμάτι του Pharrell ηχογραφήθηκε σ’ ένα δίσκο φτιαγμένο από πηλό, προερχόμενο από το έδαφος της περιοχής Cognac, που είναι τύπου κιμωλίας. Αποθηκεύτηκε στα κελάρια του LOUIS XIII, σε ένα τελευταίας τεχνολογίας χρηματοκιβώτιο, ειδικά σχεδιασμένο από τον Fichet-Bauche, το οποίο καταστρέφεται μόνο όταν βυθιστεί στο νερό.

Εάν το επίπεδο της θάλασσας συνεχίζει να ανεβαίνει λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι σε 100 χρόνια, ένα μεγάλο μέρος της γης θα καλυφθεί από νερό. Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το 2117, σε 100 χρόνια δηλαδή από σήμερα, το τραγούδι του Pharrell Williams θα ακουστεί ξανά, είναι να αντιμετωπίσουμε από τώρα τις τραγικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Εάν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, οι μελλοντικές γενιές δε θα το ακούσουν ποτέ.  Το τραγούδι “100 Years” του Pharrell Williams θα κυκλοφορήσει το 2117, αλλά μόνο εάν πραγματικά ενδιαφερθούμε! (Only #IFWECARE)

«Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι το LOUIS XIII σκέφτεται έναν αιώνα μπροστά», δηλώνει ο  Pharrell Williams. «Θα πρέπει να κάνουμε όλοι το ίδιο για τον πλανήτη μας. Έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον στην προστασία της φύσης για το μέλλον. Κάθε μπουκάλι είναι ένα επίτευγμα ζωής, διαφορετικών γενεών, ανδρών και γυναικών. Πρόκειται για την κληρονομιά και τη μετάδοση».  Ο Pharrell είναι επι μακρόν παθιασμένος με την προστασία του περιβάλλοντος και στο πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το τραγούδι “100 Years” ακούστηκε σε ένα κλειστό πάρτι ακρόασης στη Shanghai, στις 13 Νοεμβρίου του 2017, όπου ο Pharrell το παρουσίασε για μια και μοναδική φορά. Οι τυχεροί καλεσμένοι ήταν μόλις 100 και τους είχε απαγορευθεί να καταγράψουν τη μοναδική εμπειρία ζωής, έτσι ώστε το κομμάτι να παραμείνει μυστικό για τον επόμενο αιώνα.  Σκοπός του LOUIS XIII και του Pharrell ήταν να εμπνεύσουν αυτούς τους 100 καλεσμένους και να αναλάβουν δράση δίνοντας κίνητρα και σε άλλους να αναμειχτούν στη διεθνή προσπάθεια να συγκρατηθεί η παγκόσμια υπερθέρμανση.

«Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για αυτό το καινοτόμο project», δηλώνει ο Ludovic du Plessis, Global Executive Director του LOUIS XIII. «Η φύση και ο χρόνος είναι στην καρδιά των δράσεων μας. Εάν το περιβάλλον είναι ασταθές, ακόμα και ο καλύτερος cellar master δε θα ήταν ικανός να δημιουργήσει το εξαιρετικό blend, αυτό του LOUIS XIII. Η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα του 21ου αιώνα και με το μουσικό κομμάτι «100 Years – το τραγούδι που θα ακούσουμε μόνο αν ενδιαφερόμαστε (Only #IFWECARE)», ευελπιστούμε να εμπνεύσουμε το κοινό ανά τον κόσμο ώστε να αναλάβει δράση».

Το 2015 το LOUIS XIII συνεργάστηκε με τον περίφημο ηθοποιό και δημιουργικό οραματιστή, John Malkovich, για να δημιουργήσει την ταινία “100 Years: The Movie You Will Never See”, ένα καλλιτεχνικό έργο που προκαλεί σκέψη και διερευνά τη σχέση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.louisxiii-cognac.com.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close