Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018
Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ αργά το απόγευµα αναµένονται χιόνια και σε ορεινές περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι σφοδροί, 6 µε 7µποφόρ για καταστούν αργά το απόγευµα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης.
Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, για να καταστεί σταδιακά µέχρι το απόγευµα πολύ κυµατώδης µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Αργότερα το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί και αρχικά τοπικά δυτικοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυµατώδης µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 7 στα δυτικά και βόρεια, στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηµατιστεί παγετός.
Προειδοποίηση Αστυνομίας
Εν όψει των καιρικών συνθηκών που αναμένονται, σύμφωνα με την Μετερεωλογική Υπηρεσία, σας υπενθυμίζουμε μερικές απλές συμβουλές για τη διακίνηση στο οδικό δίκτυο σε άσχημες καιρικές συνθήκες:
- Η προετοιμασία για ένα ταξίδι με άσχημο καιρό απαιτεί προηγούμενο έλεγχο των υαλοκαθαριστήρων και των ελαστικών του οχήματος και προσεκτική χρήση όλων των κύριων σημείων ελέγχου του οχήματος
- Οδηγείτε τα οχήματά σας με χαμηλές ταχύτητες
- Κρατάτε απόσταση από το προπορευόμενο σας όχημα
- Να έχετε αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων σας
- Να είστε συνεχώς συγκεντρωμένοι και σε εγρήγορση
- Όταν επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα να αποφεύγονται οι άσκοπες διακινήσεις
- Σε μέρη όπου έχει «μαζευτεί» μεγάλη ποσότητα νερού, αποφύγετε να επιχειρήσετε να εισέλθετε σε αυτό
Να συμβουλεύεστε τις Αστυνομικές Ανακοινώσεις αναφορικά με το οδικό δίκτυον που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.police.gov.cy, στη σελίδα της Αστυνομίας στο facebook (Facebook.com/cypruspolice) και στο λογαριασμό της Αστυνομίας στο Twitter (twitter.com/Cyprus_Police).
Αναλυτικά ο καιρός το σαββατοκύριακο
Την Παρασκευή, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός. Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί άνεµοι, οι οποίοι από το απόγευµα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Το Σαββατοκυρίακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Παρασκευή, αισθητή άνοδο το Σάββατο για να κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Κυριακή.
Σχετικά
Το «Hacks» σπάει κάθε ρεκόρ στην ιστορία των Emmys
Με 24 υποψηφιότητες, το «Hacks» ολοκληρώνει την πορεία του γράφοντας ιστορία. Η πέμπτη και τελευταία σεζόν της βραβευμένης σειράς κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για κωμωδία, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στις σημαντικότερες τηλεοπτικές επιτυχίες της δεκαετίας.
Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης (GPI) δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του και, 7 από τις 10 πρώτες θέσεις ανήκουν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Από τα δικαστήρια… στις τούρτες: Οι πατέρες της Μονής Αββακούμ ξαναπιάνουν το μίξερ
Με άδειες, ειδικό βανάκι και παραδόσεις σε όλη την Κύπρο, οι πατέρες ανακοινώνουν νέο ξεκίνημα στη ζαχαροπλαστική και κερνούν γλυκό όσους… πικράθηκαν από τα νέα.
Ελληνικό ξενοδοχείο No. 1 City Hotel στην Αθήνα, No. 5 στην Ευρώπη και στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2026
Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες
Καταιγίδες και πιθανό χαλάζι σήμερα – Η πρώτη εικόνα για το Σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και μετά σε ορεινά και εσωτερικό, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο
Η Ryanair γιορτάζει τα γενέθλιά της με Flash Sale – Αεροπορικά εισιτήρια από μόλις €19,99
Δείτε μέχρι πότε ισχύει η προσφορά, ποιες ημερομηνίες ταξιδιού καλύπτει και πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές.
12 αγροτουριστικά με πισίνα στο βουνό για ξέγνοιαστες διακοπές
Απόλαυσε ημέρες ηρεμίας με θέα και βουτιές
Ελληνικό νησί ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά σύμφωνα με το Generation Voyage
Το γνωστό γαλλικό μέσο κάνει λόγο για «ένα υπέροχο, μη συμβατικό ελληνικό νησί»
Στον γραφικό Πρόδρομο, μια αναπαλαιωμένη κατοικία της δεκαετίας του 1930 προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία
Εκεί όπου η παράδοση συναντά την αυθεντική φιλοξενία του Τροόδους
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι -Αναλυτικά η πρόγνωση
Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε και για σήμερα προειδοποίηση για καταιγίδες, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.
Παγκόσμια έρευνα κατατάσσει την Κύπρο στη 16η θέση για τη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο
Η Κύπρος κατατάσσεται στη 16η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο, ανάμεσα σε συνολικά 97 χώρες που αξιολογήθηκαν.