Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018
Ο Γερμανικός όμιλος Lufthansa ξαναπήρε τα ηνία από την Ryanair ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης βάσει του αριθμού των επιβατών, αφού ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τις βάρδιες των πιλότων του.
Στην πρωτιά βρέθηκε η Lufthansa αφού ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τις βάρδιες των πιλότων του.
Ο όμιλος Lufthansa συνολικά μετέφερε 130 εκατ. επιβάτες πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Ο αντίστοιχος αριθμός από την Ryanair ήταν 129 εκατ., που σημαίνει ότι η Ryanair υποχώρησε κάτω από την Lufthansa, την οποία ξεπέρασε το 2016.
Η Lufthansa έχει αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς, έχοντας αποκτήσει την Brussels Airlines στα τέλη του 2016 και στοχεύοντας να αναπτύξει τη μονάδα χαμηλού κόστους Eurowings.

Η Ryanair αναθεώρησε τα αναπτυξιακά της σχέδια
Ο όμιλος, που περιλαμβάνει επίσης τις εταιρίες Swiss και Austrian Airlines, επωφελήθηκε επίσης από την κατάρρευση της γερμανικής ανταγωνίστριάς της Air Berlin τους τελευταίους μήνες του 2017. Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, σταμάτησε να πετά τον Οκτώβριο.
Στο μεταξύ, η Ryanair αναθεώρησε τα αναπτυξιακά της σχέδια καθώς το θέμα που προέκυψε με τη διαχείριση των βαρδιών των πιλότων της είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές ιπτάμενο προσωπικό σε επιφυλακή, οδηγώντας την εταιρία στο να ακυρώσει 20.000 πτήσεις.
Η Air France-KLM ανακοίνωσε αύξηση 5,6% στον αριθμό των επιβατών της στα 98,7 εκατ., χάρη στην εταιρία χαμηλού κόστους Transavia.
Η IAG, μητρική της British Airways και της Iberia, μετέφερε 104,8 εκατ. άτομα το 2017, καταγράφοντας αύξηση 4%.
Σχετικά
Let’s Do It! Cyprus 2026: Η αλλαγή είναι #ΣτοΧέριΣου!
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2026 η προθεσμία για εγγραφές στην παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού
Τηλεόραση: Αλλάζει το σήμα από το Σάββατο – Κάντε τώρα αυτή τη ρύθμιση
Η διαδικασία δεν θα γίνει με ταυτόχρονο «switch off» σε ολόκληρη την Κύπρο
Ένα μουσείο αφιερωμένο στο ελληνικό ανδρικό μόριο
Ένα μουσείο αφιερωμένο στο ελληνικό ανδρικό μόριο
Οι 10 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2027 -Ηλιόλουστες παραλίες, hi-tech πόλεις και ένα ελληνικό νησί
Αναρωτιέστε πού να πάτε διακοπές την χρονιά που έρχεται;Οι νέεοι συναρπαστικοί προορισμοί έχουν αποκαλυφθεί και περιλαμβάνουν παραλίες, hi-tech πόλεις και ένα ελληνικό νησί
«The Empress»: Η Σίσσυ ανάμεσα στον έρωτα και το στέμμα – Το τρέιλερ της τελευταίας σεζόν
Η σειρά του Netflix επιστρέφει στις 12 Νοεμβρίου. Ο γάμος της Ελισάβετ και του Φραγκίσκου Ιωσήφ που κλονίζεται, αλλά και ο γοητευτικός κόμης Αντράσι.
«Dragons’ Den»: Επτά επενδυτές αναζητούν το επόμενο μεγάλο deal στο ΣΙΓΜΑ
Πρεμιέρα την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 22:10, με τον Σάκη Τανιμανίδη και επιχειρηματίες που διεκδικούν χρηματοδότηση για τις ιδέες τους.
Το Minthis φιλοξένησε την πρώτη συνάντηση της Κυπριακής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού
Μια σημαντική διήμερη επιστημονική διοργάνωση αναδεικνύει το Minthis ως έναν ξεχωριστό προορισμό για συνέδρια, επαγγελματικές εκδηλώσεις και εταιρικές συναντήσεις.
Η Πάολα παίρνει θέση στο «The Voice of Greece» που επιστρέφει στο ΣΙΓΜΑ
Πρεμιέρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 21:00 για τη 12η σεζόν, με τέσσερις coaches και τον Γιώργο Λιανό στην παρουσίαση.
Condé Nast Traveller: Η Ελλάδα ψηφίστηκε η καλύτερη χώρα στον κόσμο για ταξίδια το 2026
«Ο έρωτάς μας για την Ελλάδα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του», γράφει το ταξιδιωτικό περιοδικό, σημειώνοντας ότι η χώρα εξακολουθεί να προσελκύει ταξιδιώτες σε αριθμούς-ρεκόρ
Αίθριο το «σκηνικό» - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια
Αυτή είναι η 2η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Κεντρική Ευρώπη στα "Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας"
Η αναγνώριση από τους επιβάτες αντικατοπτρίζει την αφοσίωση των ανθρώπων της Wizz Air και τη συνεχή εστίασή της σε προσιτά, αξιόπιστα και φιλικά προς τον επιβάτη ταξίδια
«Τότε και Τώρα»: Τσουβέλας και Χαραλαμπούδη επιστρέφουν στο ΣΙΓΜΑ με… κρίση μέσης ηλικίας
Η δεύτερη σεζόν κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 22:30, με καλεσμένους τον Ηλία Βαλάση και τη Δανάη Μικέδη Προδρόμου.