Style Stories , Shopping

Οι κούκλες της Φρόσως είναι μοναδικές και εντυπωσιακές!

Αυτές τις κούκλες θα τις λάτρέψεις!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018

Αυτές οι χειροποίητες κούκλες που είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο ύφασμα και μαλλί, είναι ό,τι πιο όμορφο και χαριτωμένο έχουμε δει τελευταία! Η καθεμία είναι απόλυτα και εντελώς μοναδική, φτιαγμένη με μεγάλη φροντίδα και ένα ξεχωριστό άγγιγμα.

Οι πούππες της Φρόσως
Η Φρόσω Μαύρου διατηρεί το εργαστήρι της στο Καϊμακλί, στη Λευκωσία. Από πολύ μικρή ηλικία μπλεκόταν στα πόδια της μαμάς της, που έραβε για κυρίες και την έβλεπε με τα βελόνια και τις κλωστές. Μαγεμένη από τα υφάσματα, έμαθε να χρησιμοποιεί την ραπτομηχανή και ξεκίνησε να φτιάχνει ρουχαλάκια για τις κούκλες της.

Από τα πατρόν στις κούκλες
Μετά από πολλά χρόνια, αφού είχε ήδη κάνει μαθήματα ζωγραφικής, παρακολούθησε μαθήματα κατασκευής πατρόν και μεταξοτυπίας στο Λονδίνο. Στην επιστροφή αποφάσισε δειλά-δειλά να αρχίσει να ράβει επαγγελματικά και αυτό διήρκεσε για περίπου οχτώ χρόνια. Όταν πήρε την απόφαση πως χρειαζόταν ένα διάλειμμα, είχε γύρω της τόσα πολλά ρέλια από τα υφάσματα, που σκέφτηκε να αρχίσει την 'ανακύκλωση' φτιάχνοντας τις δικές της 'πούππες'.

Κι έτσι τις ονόμασε! Είχε κάνει γύρω στις πέντε, όταν αρχικά δοκίμασε να τις πουλήσει. Η πρώτη φορά ήταν στο κατάστημα 'Βοmba' στη Φανερωμένη και βλέποντας τον ενθουσιασμό του κόσμου συνέχισε να τις δουλεύει και να τις εξελίσσει.

Πού θα τις βρεις
Σήμερα έχει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημά στο etsy.com και την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook με την επωνυμία 'Stardust in my shoe'. H τελευταία της συνεργασία ήταν με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη για την προσωρινή έκθεση 'Παράδοξη Αφροδίτη'.

> Facebook: Stardust in my shoe

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close