17-18 May 2013
Nightlife & Music

Q&A: Άγγελος Αυγουστή

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2013

Διαφωνεί κανείς πως ο Άγγελος Αυγουστή, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το Τριημιτόνιο, είναι σήμερα δραστήριος περισσότερο από κάθε άλλη φορά; Αυτό το διάστημα θα τον ακούσεις στο Red.

 

Που σε βρίσκουμε στη μετά Τριημιτόνιο εποχή;

Μετά την όμορφη εμπειρία που έζησα όσο κράτησε ο κύκλος με το Τριημιτόνιο και με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στον τομέα του Music Production στην Αθήνα, επέστρεψα στην Κύπρο όπου παρακολουθώ μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Παράλληλα, επιδιώκω να έχω ενεργό συμμετοχή στα καλλιτεχνικά δρώμενα με μια σειρά εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές σε όλη τη Κύπρο. Την παρούσα περίοδο εμφανίζομαι στο Red στη Λευκωσία μαζί με αξιόλογους συνεργάτες.

 

Αλήθεια, ποιοι είναι οι Παπιγιόν_Band με τους οποίους συχνά κάνετε κοινές εμφανίσεις;

Οι Παπιγιόν_Band δημιουργήθηκαν από τη δική μου ανάγκη για μια μπάντα με σοβαρό μουσικό προσανατολισμό που θα με συνόδευε στις ζωντανές εμφανίσεις. Η μπάντα αποτελείται από τους Χρίστο Χόπλαρο (ηλεκτρική κιθάρα, βιολί), Στέλιο Γεράσιμου (πλήκτρα), Tomy Τρίττη (ηλεκτρικό μπάσο) και Ξένιο Ευαγγέλου (ντραμς).

 

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;

Το παπιγιόν είναι ένα αξεσουάρ το οποίο μπορεί να συνδυάσει σοβαρότητα μαζί με τρέλα, δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη μουσική προσέγγιση της μπάντας.

 

Τι παρουσιάζετε στο live σας;

Επιδιώκουμε κάθε μας εμφάνιση να είναι σαν παράσταση. Παρουσιάζουμε ένα τετράωρο non-stop πρόγραμμα με επιλογές από αυτό που εμείς θεωρούμε καλό ελληνικό τραγούδι.

 

Ποιο τραγούδι δεν παραλείπετε να ερμηνεύετε σε κάθε live;

Το ‘Ότι δε σε σκοτώνει’ του Νίκου Πορτοκάλογλου γιατί μέσα απ’ αυτό το μουσικό συναπάντημα καταφέρνουμε να εκφραζόμαστε και να γινόμαστε πιο δυνατοί, μαζί με το κοινό.

 

Δισκογραφικά, να περιμένουμε κάτι από σένα;

Έχω στα πλάνα μου, αφού ωριμάσουμε περισσότερο μουσικά και δεθούμε ακόμα πιο πολύ μαζί με τους Παπιγιόν_Band, να παρουσιάσουμε δισκογραφικά κάποια δικά μας τραγούδια.

 

Πιστεύετε ότι τα live στο Red θα τραβήξουν καιρό;

Αν και το live στην Κύπρο γενικότερα είναι πολύ πεσμένο, θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι αυτό που παρουσιάζουμε θα αγαπηθεί από τον κόσμο και θα κρατήσει.

 

Ποια η συμβολή των Μαρίας Θεοδότου και Χριστίνας Νικηφόρου στην παράσταση;

Θεωρώ ότι είναι και οι δυο πολύ ταλαντούχες τραγουδίστριες και χαίρομαι ιδιαίτερα που συνεργάζομαι μαζί τους. Η Μαρία είναι τα τελευταία δύο χρόνια το άλλο μου μουσικό μισό, δεν είναι τυχαίο εξάλλου που τη φωνάζω ‘Antique’. Είμαστε εδώ και τέσσερις σεζόν, από τότε που ήμασταν στη μουσική σκηνή  ‘Όνομα του Ρόδου’ στην Αθήνα μέχρι σήμερα, σχεδόν ασταμάτητα μαζί. Τη θεωρώ μία από τις καλύτερες φωνές που διαθέτουμε στην Κύπρο και παράλληλα με τον αυθεντικό της χαρακτήρα, είναι μια ολοκληρωμένη και πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια. Επίσης, η Χριστίνα με την οποία  έχουμε κοινά μουσικά γονίδια αφού είμαστε ξαδέλφια, είναι μια αξιοπρόσεκτη φωνή που δίνει με τη σειρά της ένα πιο έντεχνο-λαϊκό στίγμα στο πρόγραμμα.

 

Οι ηθοποιοί Χρήστος Νικολάου και Νιόβη Χαραλάμπους πως σας προέκυψαν;

To θέατρο σαν τέχνη έχει άμεση σχέση με τη μουσική λόγω του ότι και στα δύο οι καλλιτέχνες έχουν άμεση επαφή με το κοινό. Εξ ου και σκεφτήκαμε πως είναι καλή ιδέα να παντρέψουμε τις δύο τέχνες. Ο Χρίστος και η Νιόβη, μάλιστα, εκτός από πολύ καλοί ηθοποιοί είναι εξίσου καλοί και στο τραγουδιστικό μέρος της βραδιάς κι έτσι καταφέρνουν να διασκεδάζουν τον κόσμο με ένα ξεχωριστό δικό τους τρόπο.

Και κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Ώρα 23.00. Είσοδος €8. Κρατήσεις 22767711.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close