Wine Guide , Εστιατόρια

9 γιορτινά κρασιά για την Πρωτοχρονιά

Η γαργαλιστική αίσθηση των φυσαλίδων είναι συνδεδεμένη με τη γιορτή, με το καινούριο ξεκίνημα και με την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο

Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2017

Δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά από ένα ποτήρι αφρώδη οίνο, με μια Drappier Carte D’ Or Brut (€45). Εκλεκτή σαμπάνια από ένα από τα πλέον καταξιωμένα σπίτια της Καμπάνιας. Τα ιδιαίτερα και ώριμα αρώματά της προέρχονται από το ψηλό ποσοστό Pinot Noir, στο οποίο κυριαρχούν τα πυρηνόκαρπα φρούτα και ειδικά το ροδάκινο. Το ελαφρύ μπαχαρικό ανακοινώνει τη δύναμη και την πολυπλοκότητά του στο στόμα μαζί με το χαρακτηριστικό κυδωνόπαστο. Ο αισθησιακός αφρισμός και η απολαυστική της δροσιστικότητα την καθιστούν μία σαμπάνια για γνώστες και λάτρεις της πραγματικής ευζωίας. (French Depot)

Και γιατί όχι μία Ruinart R Brut (€51) μια εκφραστικότατη σαμπάνια από τον παλαιότερο οίκο της Καμπανίας. Φρεσκάδα και ισορροπία τα απόλυτα χαρακτηριστικά της, χάρη στο περίτεχνο χαρμάνιασμα, όπου κυριαρχεί το Chardonnay και το Pinot Noir. Οι φίνες φυσαλίδες σχηματίζονται ομοιόμορφα, προϊδεάζοντάς μας ότι το κρασί, που θα απολαύσουμε, είναι εκπληκτικό. Κομψά αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι και ροδάκινο, σε φόντο ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλο και καρύδι, μπισκότου και λουλουδιών. Στρογγυλό στο στόμα, αρμονικό με ζωηρή οξύτητα και επίμονη επίγευση, όπου μένει η χαρακτηριστική αίσθηση του μπριός. (La Maison du Vin)

Η Laurent-Perrier L-P Brut (€37) έχει απαλό, ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα. Φινετσάτη, δροσερή με πολύπλοκα φρέσκα αρώματα και νότες λευκών φρούτων και εσπεριδοειδών. Ισορροπημένη, δροσερή, εκλεπτυσμένη με καλή διάρκεια και επίμονες λεπτές φυσαλίδες, εξελίσσεται αρμονικά στο στόμα ελευθερώνοντας αρώματα φρούτων και εσπεριδοειδών. (ΚΕΟ) 

Για αλλαγή μπορούμε να γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά με Moët & Chandon Rose Imperial (€45). Μία σοβαρή και συγκροτημένη ροζέ σαμπάνια, που δεν περνάει απαρατήρητη. Το χαρμάνι της δίνει έμφαση στο Pinot Noir, το οποίο με τη σειρά του χαρίζει αρώματα άγριων φρούτων, στυλ και χαρακτήρα. Μπορεί να ανήκει στο Νο. 1 luxury brand στον κόσμο, ωστόσο η Moët & Chandon Rose Imperial είναι μία απόλυτα ολοκληρωμένη ροζέ σαμπάνια. (Photiades Distributors)

Για εναλλακτικές και πιο φτηνές λύσεις δοκιμάστε τις Ακακίες Κυρ-Γιάννη Ροζέ (€12.90). Ακόμα μία εξαιρετική ‘ερμηνεία’ του Ξινόμαυρου από το σπουδαίο οινοποιείο του Κυρ-Γιάννη, που αναδεικνύει όλα τα διαφορετικά ‘πρόσωπα’ της πολυδυναμικής ποικιλίας. Παιχνιδιάρικο, ζωηρό, με ‘εορταστική’ διάθεση, ροζέ αφρώδες κρασί και πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας. Κερασένιο χρώμα, επίμονες φυσαλίδες, χαρακτήρας κόκκινων φρούτων, φρεσκάδα και off dry χαρακτήρας, που σίγουρα θα σας αποπλανήσουν. (Cava Dionysion)
 
Από την Αυστρία μας έρχεται το Schlumberger Grüner Veltliner Brut (€15). Επίμονος, εξαιρετικής ποιότητας αφρισμός με τις μικρές σε μέγεθος φυσαλίδες να ταξιδεύουν και να μεταφέρουν ‘μηνύματα’ φρεσκάδας στο πάνω μέρος του flute ποτηριού, το οποίο θα αναδείξει όλο τον αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού. Κομψή, φινετσάτη μύτη με έντονα στοιχεία φυτικότητας και κάποιες νύξεις φρυγανισμένου ψωμιού, ζυμών και ξηρών καρπών. Στόμα απόλυτα ξηρό, με οξύτητα που προκαλεί, ενισχύοντας την αίσθηση της φρεσκάδας, που δημιουργεί ο αφρισμός. (M.M. Wines) 

Προτείνουμε επίσης…

2012 Νίκο Λαζαρίδη, Μαγικο Βουνό, Δράμα, €22 
Το Ερυθρό Μαγικό Βουνό φέρνει την Ελλάδα όσο πιο κοντά στο Μπορντώ γίνεται. Βαθύ ρουμπινί χρώμα με πολύπλοκα αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, καπνού και μπαχαριών. Ένα από τα πιο περιζήτητα ελληνικά ερυθρά κρασιά, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την αρωματική του πολυπλοκότητα και το κοσμοπολίτικο προφίλ του. (Vassos Eliades) 

2014 Bodegas Bilbainas Viña Pomal Crianza, Rioja DOCa 
Φέτος γουστάρω Ισπανία και το Viña Pomal είναι ένα κρασί από το οινοποιείο της οικογένειας Bilbainas στη φημισμένη οινοπαραγωγική περιοχή της Ισπανίας, Rioja. Το Viña Pomal ένα κομψό και ιδιαίτερα ευκολόπιοτο ερυθρό κρασί με φρέσκα αρώματα φρούτων στη μύτη και εξαιρετική ισορροπία στο στόμα. Για την τιμή του, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ερυθρή, οινική πρόταση. (Bottles)

2013 Marqués de Cáceres MC, Rioja DOCa, €40 
Ένα ερυθρό κρασί που μας προκαλεί να του βρούμε έστω και ένα ψεγάδι. Μάταιος κόπος όμως… Είναι βαθύ και πολύπλοκο στη μύτη, με πικάντικα φρουτώδη αρώματα, που εξελίσσονται στο στόμα, τονισμένη οξύτητα, που υποστηρίζεται από εξαιρετικές τανίνες, για να καταλήξει σε μακρά και ευγενή επίγευση. Οι λάτρεις των καλών, ευρωπαϊκών, ερυθρών κρασιών δεν πρέπει να το χάσουν! (Spectus)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close