Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2017
Πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου, στις Αποθήκες του ΘΟΚ και στο πλαίσιο του προγράμματος Dubitanda η συνάντηση με τον σημαντικό σκηνοθέτη και ηθοποιό Μιχαήλ Μαρμαρινό. Το κοινό που βρέθηκε στο θέατρο, αφού παρακολούθησε εκτενή αποσπάσματα από παλαιότερες δουλειές του Μιχαήλ Μαρμαρινού, είχε την ευκαιρία να ακούσει τις σκέψεις, τις ιδέες και τις θέσεις του γύρω από τα ερωτήματα που εγείρονται για το θέατρο και την τέχνη γενικότερα, σε μια συζήτηση που είχε ο σκηνοθέτης με την συνεργάτιδα της Dubitanda, Αλεξάνδρα Ματθαίου. Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους, μέσα από τις οποίες αναδύθηκαν οι πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του Μιχαήλ Μαρμαρινού για την αισθητική, την εκπαίδευση του ηθοποιού, το ζητούμενο μιας θεατρικής σκηνοθεσίας, την σχέση του θεάτρου με την εποχή του κ.ά.
Οι «Συναντήσεις» της Dubitanda ολοκληρώνονται την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου με την άφιξη του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός θα συζητήσει γύρω από ζητήματα σχετικά με το έργο και την καλλιτεχνική του πορεία, κλείνοντας έναν κύκλο δράσεων που προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό της Κύπρου να συναντηθεί και να συνομιλήσει με κάποιες από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η είσοδος για το κοινό θα γίνει με δελτία προτεραιότητας, τα οποία διατίθενται ήδη από τα Ταμεία του ΘΟΚ.
Φωτογραφία: Julian Mommert
-
Αποθήκες Θ.Ο.Κ (πρώην Νέα Σκηνή)
19 Δεκεμβρίου 2017
Σχετικά
Ίων του Ευριπίδη: Δύο τελευταίες παραστάσεις στην Κύπρο
Πρόκειται για ένα από το πιο αινιγματικά έργα του αρχαίου δράματος
H Ελένη Ράντου επιστρέφει στην Κύπρο με "το Πάρτυ της ζωής μου"
Η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επιστρέφει για τελευταία φορά στην Κύπρο!
Η Μαρίνα Μαλένη Κυριαζή διορίζεται Γενική Διευθύντρια του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Η θέση αφορά τα καθήκοντα τόσο εκτελεστικού όσο και καλλιτεχνικού Διευθυντή
Ο «Δίδυμος Μπελάς» με την Ελένη Φιλίνη έρχεται Κύπρο
Η κωμωδία του Δημήτρη Γιαννουκάκη σε περιοδεία με εκλεκτό θίασο
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο
Ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου μιλά κυπριακά και περιοδεύει σε όλη την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι
Η ΕΘΑΛ και η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζουν μια σύγχρονη διασκευή του κλασικού έργου στην κυπριακή διάλεκτο, μεταφέροντας τη δράση στην Κύπρο της δεκαετίας του '70, μέσα από μια απολαυστική σάτιρα γεμάτη χιούμορ, μουσική και έντονο κυπριακό χρώμα.
«Ημερολόγιο in progress»: Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου όταν δημιουργεί;
Πέντε γυναίκες γίνονται οι φωνές μιας συνείδησης, σε μια παράσταση για τη δημιουργία, την αμφιβολία και τα «τέρατα» που γεννά το μυαλό.
«Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Pafos Aphrodite Festival 2026
Σε ανακοίνωση του Pafos Aphrodite Festival αναφέρεται ότι η νέα σκηνοθετική πρόταση μεταπλάθει ριζικά το κλασικό έργο σε έναν σύγχρονο, συμβολικό κόσμο
Τα έργα που θα δούμε στον ΘΟΚ τη νέα θεατρική σεζόν 2026-2027
Παρουσιάστηκε ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΘΟΚ από το καλοκαίρι του 2026 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2027
“PARAPHERNALIA”: Μια θεατρική παράσταση για την πιο σημαντική αποστολή που έγινε ποτέ, από την Onsite Project
H παράσταση παρουσιάζεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σατιρικού Θεάτρου 2026
15 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Ιούλιο στην Κύπρο
Από αρχαίο δράμα και Σαίξπηρ μέχρι σύγχρονες κυπριακές κωμωδίες, πολιτικές σάτιρες και διεθνείς παραγωγές, ο Ιούλιος μετατρέπει ολόκληρη την Κύπρο σε μια μεγάλη θεατρική σκηνή
Ο Ιούλιος γίνεται… Μήνας Θεάτρου στον Δήμο Λακατάμειας
Έξι θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας, χαρίζοντας στο κοινό ένα καλοκαίρι γεμάτο γέλιο, συγκίνηση και ποιοτικό κυπριακό θέατρο