Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2013
Μια ξεχωριστή σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα θα λάβει χώρα για μία μόνο μέρα. Το κοινό της Κύπρου θα γνωρίσει μερικά από τα καλύτερα κομμάτια της πολιτιστκής ζωής του Ισραήλ που συμπεριλαμβάνουν θέατρο, κουκλοθέατρο για παιδιά, ταινίες και μια έκθεση φωτογραφίας.
18.30 – Celebration / Γιορτή, ένα φανταστικό κουκλοθέατρο για τα παιδιά, με χιούμορ, μουσική και μαύρο θέατρο. Μια παράσταση χωρίς λόγια, την οποία μπορούν να απολαύσουν θεατές όλων των ηλικιών. Πρώτο βραβείο, καλύτερη παράσταση κουκλοθέατρου - Magic Curtain Children Theatre Festival, Βουλγαρία 2009. Από τo Πολυπολιτισμικό Θέατρο Γαλιλαίας.
20.00 / 22.30 – Mein Jerusalem / H δική μου Ιερουσαλήμ, θεατρική παράσταση στα Αγγλικά. Μια παράσταση βασισμένη στην πλασματική βιογραφία μιας Γερμανίδας φωτογράφου, της Σαμπίνα Σοϊμπερ, και τις εξελίξεις στη ζωή της που τη βοήθησαν να πετύχει τους στόχους της. Πρόκειται για μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία μιας γυναίκας που προσπαθεί να αφήσει πίσω το παρελθόν και να προχωρήσει σε κάποιο παρόν, σε μια πραγματική ύπαρξη. Βραβείο Καλύτερης Παράστασης & Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Theatre Fringe Awards, Ισραήλ 2012. Από το Θέατρο Τμούνα.
20.30 – Footnote / Γράψε Λάθος , ισραηλινή δραματική ταινία, που περιστρέφεται γύρω από την προβληματική σχέση μεταξύ ενός πατέρα και γιου, οι οποίοι διδάσκουν το Ταλμούδ (= Εβραϊκά θρησκευτικά κείμενα). H ιστορία ενός παράλογου ανταγωνισμού, του θαυμασμού και φθόνου για ένα υπόδειγμα ανθρώπου, που φέρνει πατέρα και γιο σε μια τελικά και πικρή αντιπαράθεση. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ξένης Ταινίας 2012 και κέρδισε Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών 2011. Σκηνοθεσία Τζόζεφ Σίνταρ (2011, 103'), με ελληνικούς υπότιτλους.
22.30 – Rabbies / Λύσσα, Η πρώτη ισραηλινή ταινία τρόμου, που προβλήθηκε πριν λίγα χρόνια απογειώνοντας το κοινό! Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε μια ομάδα ανθρώπων που χάνονται μέσα στο δάσος, σε αυτή την αλλοιώτικη ταινία τρόμου. Βραβείο Κριτικών στο Fantasporto Film Festival 2011. Από τους Ααρόν Κεσάλες και Ναβότ Παπουσάντο (2010, 90'), με αγγλικούς υπότιτλους.
13 - 26/05/2013- From the beginning /Aπό την Aρχή, έκθεση φωτογραφίας της Σαϊ Γκινότ. H Γκινότ, βιολόγος στο επάγγελμα, ξεκίνησε την καριέρα της ως η πρώτη φωτογράφος της Αρχής Εθνικών Πάρκων. Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία φωτογραφίας, συνδυάζοντας ανθολογίες ποίησης, ενώ το 1993 τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου των Ιεροσολύμων για το βιβλίο της “ Αγγίζοντας το Φως” (1992). Όλες οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση έχουν τραβηχτεί στο Ισραήλ και απεικονίζουν φανταστικά τοπία, καθώς αποτελούνται από δύο φωτογραφίες τοποθετημένες η μία πάνω απ’την άλλη, απηχώντας αποσπάσματα από τη Βίβλο.
-
Θέατρο ΘΟΚ
18 Μαΐου 2013
Σχετικά
Η έκθεση του Bill Viola στη Λεμεσό είναι από εκείνες τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις έστω μία φορά
Αν βρεθείς αυτό το διάστημα στη Λεμεσό, αξίζει να βάλεις την έκθεση στη λίστα σου
Η εικαστικός Μαρίνα Κασσιανίδου παρουσιάζει την εγκατάσταση «Aggregate»
Για την έκθεση «Aggregate», η Μαρίνα Κασσιανίδου εξετάζει τον ίδιο τον εκθεσιακό χώρο ως υλικό δημιουργίας και ως αρχιτεκτονικό και κοινωνικό αντικείμενο
ETKO Street Art Walk: Μία μοναδική βραδινή εμπειρία!
Το ETKO ανοίγει τη Συλλογή Street Art του στο κοινό για μια μοναδική βραδινή εμπειρία
Urban Kaleidoscope: Μια πολυδιάστατη εξερεύνηση της σύγχρονης αστικής ζωής
Η έκθεση Urban Kaleidoscope συγκεντρώνει έργα δέκα τοπικών και διεθνών καλλιτεχνών σε μια πολυδιάστατη παρουσίαση
«ΜΟΪΚΑΝΕΣ»: έκθεση φωτογραφίας του Νικόλα Λουκά στο Serena στον Πρωταρά
H έκθεση παρουσιάζει την τοπική κοινωνική πρακτική μέσα από μια ενιαία φωτογραφική έκθεση με installation
Συνεχίζεται η προσωρινή έκθεση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη "Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο"
Η έκθεση φωτίζει για πρώτη φορά ένα πολύτιμο και άγνωστο έως σήμερα αρχείο του Χριστόφορου Σάββα
Oι φωτογραφίες και τα κείμενα του Ανδρέα Γρηγορά στο Έρμα
Μία έκθεση με τίτλο “Φωτογραφίες Τζιαι Λέξεις ή το Αντίθετο”
Πάμε στο Πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα για την πρώτη εντυπωσιακή έκθεση έργων «The Archive» των φοιτητών του πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Mε αφίσες, τυπογραφικές συνθέσεις, fashion collections, βίντεο, μικρού μήκους ταινίες, διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές και websites
Women in Focus: Η γυναίκα του 20ού αιώνα μέσα από το βλέμμα των μεγαλύτερων φωτογράφων της ιστορίας
Μια Εμβληματική Έκθεση Φωτογραφίας που θα καθηλώσει
Θάλασσα, Ουρανός και Γη: Έκθεση του Πόλυ Γερολεμίδη στη Λεμεσό
Η έκθεση συγκροτείται ως ένα στοχαστικό εικαστικό σύνολο, όπου το τοπίο δεν λειτουργεί απλώς ως εικόνα, αλλά ως πεδίο εμπειρίας και εσωτερικής παρατήρησης
Διεθνή ονόματα της σύγχρονης τέχνης σε έκθεση Λεμεσό από την Kapopoulos Fine Arts
Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 100 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής
Οι Θαλασσοψυχισμοί της Ρένας Αρτεμίου στην Γκαλερί Αποκάλυψη
Η ζωγράφος αποδίδει το θέμα της μέσα από χρωματική και συνθετική αρτιότητα