Wine Guide , Εστιατόρια

Δύο κρασιά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

Τι θα δοκιμάσουμε αυτή την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2017

Ο οινοχόος και οινογράφος Γιώργος Κασιανός δοκιμάζει νέες ετικέτες κρασιών, προτείνει και μεταφέρει εντυπώσεις 

Lugana San Benedetto
Εσοδεία: 2016
Οινοποιείο: Zenato
Περιοχή/Χώρα Προέλευσης: Veneto, Ιταλία
Κατηγορία Ποιότητας: Lugana DOC
Ποικιλία: Trebbiano di Lugana
Ξηρότητα: Ξηρός
Αλκοολικός Βαθμός: 13%
Τιμή στο ράφι: €11
Ιστορία: Ένα λευκό κρασί που σηματοδοτεί την φιλοσοφία της οικογένειας Zenato.  Η σχέση της οικογένειας με την ποικιλία Trebbiano di Lugana άρχισε από το 1960.  Ο Sergio Zenato ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός που πίστεψε και αναγνώρισε τις ιδιότητες του  Trebbiano στην περιοχή της Lugana.  Και οι προσπάθειες του απέδωσαν.  Το εξαιρετικό αυτό λευκό κρασί είναι από ένα συγκεκριμένο αμπέλι το San Benedetto νoτιo-ανατολικά  της λίμνης Garda. Η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενες θερμοκρασίες και μετά ακολουθεί σταθεροποίηση έξη μηνών.                                   

Περιγραφή: Το χρώμα του είναι διαυγές, ωχρό λεμονί με κάποιες πράσινες νότες.  Νεαρή, φρουτώδης μύτη  με καλή αρωματική ένταση. Αρώματα κίτρινων φρούτων, ροδάκινου, εσπεριδοειδών και μπανάνας   δημιουργούν την βασική πλατφόρμα αρωμάτων, γύρω από την οποία κάποιος να διακρίνει και ελαφριές βοτανικές νύξεις. Στόμα ξηρό, μέσο σώμα όπου υπογραμμίζεται από την τραγανιστή οξύτητα του και φρουτώδη επίγευση.       

Ταιριάζει με:  Πίνεται σκέτο ως απεριτίφ, πλατό τυριών, πολύχρωμες καλοκαιρινές σαλάτες, ριζότο λαχανικών με φρέσκα μυρωδικά, φαγητά με σάλτσα Carbonara, ψάρι φιλέτο με άσπρη σάλτσα και ειδικά το σελάχι στη σχάρα, ρόστο κοτόπουλο.             

Πότε θα το πιείτε:  Άμεσα   

Διανομή: La Maison du Vin                                

 

Le Viala
Παραγωγός: Gérard Bertrand
Εσοδεία: 2014
Περιοχή/Χώρα Προέλευσης: Minervois La Livière , Languedoc, Sud de France  
Κατηγορία Ποιότητας: Appellation Minervois La Livière Protégé
Ποικιλίες: Carignan, Grenache και Syrah
Ξηρότητα: Ξηρός
Αλκοολικός Βαθμός: 14.5%
Τιμή στο ράφι: €65
Ιστορία/Οινοποίηση: Ο μεγάλος παραγωγός του νότου Gerard Bertrand μας εισάγει στα ερυθρά του Languedoc στην Νότια Γαλλία με ένα δικό του μεγάλο κρασί.  Το Le Viala παράγεται από ένα μικρό αμπέλι στο Château Laville Berthoud, στην καρδιά της περιοχής Minervois La Livieère.  Είναι ένα ιδιαίτερα καλοδουλεμένο χαρμάνι των ποικιλιών Carignan, Grenache και Syrah από αμπέλια σε υψόμετρο 120μ και με έδαφος από πετρώδη μάργα και ασβεστόλιθο.  Εδώ προσθέτω και την θετική επίδραση της Μεσογείου. Η μέθοδος οινοποίησης του Carignan είναι μια  ειδική μέθοδο οινοποίησης, που λέγεται ενδοκυτταρική ζύμωση με διοξείδιο του άνθρακα (όμοια με αυτή του Beaujolais) και τα Syrah και Grenache με την κλασσική μέθοδο ερυθράς οινοποίησης.  Μετά από μαλολακτική ζύμωση το Le Viala ξεκουράζεται σε δρύινο βαρέλι για 12 μήνες.             

Περιγραφή: Διαυγές, πολύ βαθύ ρουμπινί χρώμα με νότες πορφυρού που δηλώνουν νεότητα. Δάκρυα πυκνά και πολλά που χρωματίζουν το εσωτερικό του ποτηριού. Μύτη έντονη, πολύπλοκη, όπου ο χαρακτήρας του μαύρου ώριμου φρούτου, ειδικά βατόμουρα δένει με τη διακριτική παρουσία βιολέτας και βαρελιού. Λίγες νότες δέρματος και μίας κομψής φυτικότητας που χαρίζει φρεσκάδα. Στόμα με όγκο και πυκνότητα, που οι υψηλές αλλά ώριμες, απαλές τανίνες ισορροπούν με το πλούσιο αλκοόλ και μία μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Πολύπλοκα αρώματα στόματος που όχι μόνο ακολουθούν αλλά εξελίσσουν αυτά της μύτης. Επίγευση μακριά που τονίζει τη φρεσκάδα παρά τον πλούτο.                             

Ταιριάζει με: Αρνί στη σούβλα, κοτόπουλο στη σχάρα, κοτόπουλο ψητό με πατάτες, μοσχάρι κατσαρόλας με σάλτσα, μπριζόλες στα κάρβουνα, πανσέτα στη σχάρα, φιλέτο σχάρας, χοιρινό ρολό στο φούρνο, ψαρονέφρι στη σχάρα

Πότε θα το πιείτε: Έτοιμο προς κατανάλωση τώρα, θα φτάσει στα καλύτερά του μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια και θα μείνει εκεί τουλάχιστον για την επόμενη 5ετία    

Διανομή: French Depot              

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close