Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2017
Ο στόχος της μερικής επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου έως έναν βαθμό επετεύχθη φέτος.
Κι αυτό μίας και τις προηγούμενες χρονιές τα πρώτα ξενοδοχεία στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας έκλειναν μέσα ή τέλη Οκτωβρίου. Φέτος θα κλείσουν περί τα μέσα Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον φετινό χειμώνα θα κλείσουν για ανακαινίσεις τρία πολυτελή (τετράστερα) ξενοδοχεία στον δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, το Palm Beach, το Lordos και το Sandy Beach, καθώς και μικρότερα τουριστικά καταλύματα της περιοχής Ορόκλινης-Πύλας.
Στις 26 Νοεμβρίου θα κλείσει για ανακαινίσεις και το ξενοδοχείο Aldiana στην Αλαμινό, το οποίο είναι το μεγαλύτερο, σε αριθμό κλινών, ξενοδοχείο σ’ ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας. Θα επαναλειτουργήσει αρχές Μαρτίου.
Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι κανένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία εντός της πόλης της Λάρνακας δεν θα κλείσει αυτό τον χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων και των μονάδων στην περιοχή Μακένζι.
Η φετινή χρονιά ήταν, ίσως, η καλύτερη τουριστική χρονιά για την επαρχία Λάρνακας τα τελευταία δέκα χρόνια, αφού μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου οι πλείστες μονάδες είχαν ικανοποιητικές πληρότητες.
Ο φετινός χειμώνας αναμένεται ότι θα κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, με ενδεχόμενη μικρή αύξηση στις διανυκτερεύσεις.
Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 τα ξενοδοχεία της Λάρνακας παρουσίασαν αύξηση στις διανυκτερεύσεις από 3%-8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
22 ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά στην Αγία Νάπα
Μάλιστα, κάποια ξενοδοχεία παρουσίασαν αύξηση μέχρι και 10%. Στην ελεύθερη Αμμόχωστο, μετά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να κλείσουν τα περισσότερα ξενοδοχεία, είτε για ανακαινίσεις, είτε για επεκτάσεις, είτε λόγω έλλειψης κρατήσεων.
Τον χειμώνα θα παραμείνουν ανοικτά 20-22 ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα και μόλις ένα στον Πρωταρά. Κάποια ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα, ωστόσο, θα επαναλειτουργήσουν τον ερχόμενο Ιανουάριο, για να φιλοξενήσουν τις αποστολές των ποδοσφαιρικών ομάδων από διάφορες χώρες της Ευρώπης που θα έλθουν για προετοιμασία.
Αυτές τις μέρες αρχίζουν στις δύο επαρχίες τα προγράμματα χειμερινών δραστηριοτήτων για τους χειμερινούς τουρίστες που διαμένουν σε αδειούχα ξενοδοχειακά καταλύματα.
Σχετικά
Πώς και πότε θα γίνει η αποκατάσταση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο
Χρονοδιάγραμμα 340 ημερών ολοκλήρωσης του έργου από την ανάθεση του έργου
Αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά- Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
O καιρός το σαββατοκύριακο
Το «Hacks» σπάει κάθε ρεκόρ στην ιστορία των Emmys
Με 24 υποψηφιότητες, το «Hacks» ολοκληρώνει την πορεία του γράφοντας ιστορία. Η πέμπτη και τελευταία σεζόν της βραβευμένης σειράς κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για κωμωδία, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στις σημαντικότερες τηλεοπτικές επιτυχίες της δεκαετίας.
Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης (GPI) δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του και, 7 από τις 10 πρώτες θέσεις ανήκουν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Από τα δικαστήρια… στις τούρτες: Οι πατέρες της Μονής Αββακούμ ξαναπιάνουν το μίξερ
Με άδειες, ειδικό βανάκι και παραδόσεις σε όλη την Κύπρο, οι πατέρες ανακοινώνουν νέο ξεκίνημα στη ζαχαροπλαστική και κερνούν γλυκό όσους… πικράθηκαν από τα νέα.
Ελληνικό ξενοδοχείο No. 1 City Hotel στην Αθήνα, No. 5 στην Ευρώπη και στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2026
Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες
Καταιγίδες και πιθανό χαλάζι σήμερα – Η πρώτη εικόνα για το Σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και μετά σε ορεινά και εσωτερικό, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο
Η Ryanair γιορτάζει τα γενέθλιά της με Flash Sale – Αεροπορικά εισιτήρια από μόλις €19,99
Δείτε μέχρι πότε ισχύει η προσφορά, ποιες ημερομηνίες ταξιδιού καλύπτει και πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές.
12 αγροτουριστικά με πισίνα στο βουνό για ξέγνοιαστες διακοπές
Απόλαυσε ημέρες ηρεμίας με θέα και βουτιές
Ελληνικό νησί ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά σύμφωνα με το Generation Voyage
Το γνωστό γαλλικό μέσο κάνει λόγο για «ένα υπέροχο, μη συμβατικό ελληνικό νησί»
Στον γραφικό Πρόδρομο, μια αναπαλαιωμένη κατοικία της δεκαετίας του 1930 προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία
Εκεί όπου η παράδοση συναντά την αυθεντική φιλοξενία του Τροόδους