Wine Guide , Εστιατόρια

Τι θα δοκιμάσουμε αυτή την εβδομάδα

Οοινοχόος και οινογράφος Γιώργος Κασιανός δοκιμάζει νέες ετικέτες κρασιών, προτείνει και μεταφέρει εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2017

Όνομα: Ακτή Ροζέ
Εσοδεία: 2016
Οινοποιείο: Κυπερούντα
Περιοχή/Χώρα Προέλευσης: Κύπρος
Κατηγορία Ποιότητας: Π.Γ.Ε. Λεμεσός
Ποικιλία: Λευκάδα 80%/Μαύρο 20%
Ξηρότητα: Ξηρός
Αλκοολικός Βαθμός: 13%
Τιμή στο ράφι: €11           

Ακτή Ροζέ
Το “new kid on the block” του οινοποιείου Κυπερούντα με ένα ενδιαφέρον χαρμάνι τοπικής (Λευκάδα) και γηγενής ποικιλίας (Μαύρο).  Ακτή, το σημείο που συναντά η θάλασσα την στεριά, ένα κρασί που αναφέρεται σε συναντήσεις όπως το χαρμάνι των δύο ποικιλιών.  Μια νέα έκφραση από τον οινοποιό Μηνά Μηνά με ένα ελαφρύ σε χρώμα ροζέ, προς Προβηγκία, και μια τελείως διαφορετική γευστικά δημιουργία του  σε σύγκριση με το ήδη καταξιωμένο ροζέ Κυπερούντα.  Εξαιρετική φιάλη με κλείσιμο vinolok.

Περιγραφή
Το χρώμα του πιο βαθύ από το στυλ της Προβηγκίας, ενώ στη μύτη εντυπωσιάζει η φρεσκάδα των κόκκινων φρούτων, φραμπουάζ, φράουλα και κόκκινο κεράσι. Επίσης νύξεις ανθικότητας και βοτανικός χαρακτήρας χαρίζουν έξτρα ελκυστική διάσταση στο κρασί. Το στόμα είναι πολύ όμορφα δουλεμένο, οξύτητα αλλά και αρκετό ‘πάχος’ για ροζέ κρασί ισορροπούν περίφημα, ενώ μαζί με το κόκκινο φρούτο υπάρχει και μια λεμονάτη διάσταση (φλούδες εσπεριδοειδών) που δροσίζει. Επίγευση μακρά με τα κόκκινα φρούτα να ‘ξεχειλίζουν’.

Ταιριάζει με:
Γεμιστές πιπεριές με κιμά, φασολάκια λαδερά, μπαρμπούνι και κουτσομούρες, αστακός με ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα, καραβίδες-γαρίδες στη σχάρα, τόνος σε στυλ σασίμι ή ελαφρώς ψημένος, κινέζικο.

Πότε θα το πιείτε: Άμεσα  
      
Διανομή Φώτος Φωτιάδης Διανομής                          

Όνομα: La Sereine
Παραγωγός: Domaine La Chablisienne
Εσοδεία: 2013
Περιοχή/Χώρα Προέλευσης: Chablis, Βουργουνδία, Γαλλία
Κατηγορία Ποιότητας: Chablis AOC
Ποικιλία: Chardonnay
Ξηρότητα: Ξηρός
Αλκοολικός Βαθμός: 12.5%
Τιμή στο ράφι: €21

La Sereine
Όμορφο λευκό κρασί από την διάσημη ζώνη του Chablis. Στην καρδιά αυτής της περιοχής το 1923 δημιουργήθηκε από διάφορου αμπελουργούς ο συνεργατισμός La Chablisienne. Το La Sereine είναι χαρμάνι από επιλεγμένα σταφύλια από διάφορους αμπελώνες φυτεμένους σε Kimmeridgian ασβεστολιθικά και λιπαντικά χώματα με μέσο όρο ηλικίας 20 χρονών.   Το κρασί ωριμάζει για έξι μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές μαζί με οινολάσπη (sur lees) που μαζί με το έδαφος του δίδουν τον ξεχωριστό του γευστικό χαρακτήρα.  

Περιγραφή
Χρυσόξανθο, λαμπερό με απίθανης καθαρότητας αρωματικό μπουκέτο που συμπυκνώνει τη μαγεία των μεγάλων Chablis. Βερίκοκα, ώριμα μήλα, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί, ορυκτά αναδύονται από το ποτήρι κατά κύματα, ενώ στο στόμα διαθέτει υπέροχη, μεταξένια και πυκνή υφή, με βάθος, συγκέντρωση χαρακτηριστικών και μια οξύτητα που δείχνει πως, ενώ διανύει την ωριμότητά του.

Ταιριάζει με
Όστρακα, Ψάρι Άπαχο Μαγειρευτό Λευκό, Ψάρι Άπαχο Ψητό Σχάρας, Ψάρι Παχύ Μαγειρευτό Λευκό, Ψάρι Παχύ Ψητό Σχάρας, Ψάρι Τηγανητό.                        

Πότε θα το πιείτε: Άμεσα

Διανομή Vinoteca/Barrique Wine Bar                                                                     

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close