Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2017
Χθες, στη Νέα Σκηνή του Κτιρίου ΘΟΚ, έγινε η πρώτη από μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν αφενός να αφουγκραστεί η θεατρική κοινότητα τις ανάγκες και τις σκέψεις των νέων και αφετέρου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση των νέων στα σωστά κανάλια. Επίσης, να γίνουν κινήσεις ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις για την προσέλευση περισσότερων νέων στις θεατρικές αίθουσες αλλά και τη συμμετοχή τους σε άλλες θεατρικές δραστηριότητες.

Σε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ κ. Σταύρος Κυριακίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρόθεση είναι να δημιουργηθούν κατάλληλες προϋποθέσεις για περισσότερες ευκαιρίες καλλιτεχνικής έκφρασης, σύσφιγξης της σχέσης των νέων ανθρώπων με το θέατρο και τα θεατρικά σχήματα του τόπου, ώστε να μπορέσουν να γίνουν, τα κατάλληλα βήματα που θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τους νέους ανθρώπους ώστε να στρέψουν τα δικά τους βήματα στις θεατρικές αίθουσες και στο θαυμαστό κόσμο του θεάτρου γενικότερα.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Μενέλαος Μενελάου τόνισε τη σημασία που δίνει ο ΟΝΕΚ στην αναθέρμανση της σχέσης των δύο Οργανισμών, τη θετικότητα με την οποία αγκαλιάζεται η ιδέα της προσέλκυσης περισσότερων νέων στο Θέατρο και τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την υλοποίηση της στρατηγικής για τη νεολαία.

Τέλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ κ. Σάββας Κυριακίδης καλωσόρισε την ομάδα και ευχήθηκε αυτή να είναι η αρχή μιας σειράς συναντήσεων που θα αποτελέσουν τον πυρήνα έλξης των νέων ανθρώπων στην τέχνη του θεάτρου.
Η διαβούλευση ασχολήθηκε με ερωτήματα που αφορούν τις θεατρικές συνήθειες των νέων, τις προτιμήσεις τους, τις ανάγκες και τις εισηγήσεις τους.
Σχετικά
Ο Νοέμβριος επί σκηνής: 20 παραστάσεις σε όλη την Κύπρο
Πρεμιέρες, επαναλήψεις και παραγωγές από την Ελλάδα γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου με κωμωδίες, δυνατά δράματα και ιστορίες που αξίζει να ανακαλύψουμε
Η Οικογένεια Άνταμς – The Musical έρχεται σε Λεμεσό και Λευκωσία για να μας χαρίσει μια μοναδική θεατρική εμπειρία!
Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων
Η Κοκκινοσκουφίτσα του ΘΟΚ τον Νοέμβριο ταξιδεύει σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει σε μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Τάκκουνοι εν δράσει»: Η Λυσιστράτη μιλά κυπριακά στη Λεμεσό
Η κωμωδία των Θεατρικών Παραγωγών Φοίνικας έρχεται στο Θέατρο Συνεργείο στις 31 Οκτωβρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικολέττας Μήτσιου.
«Ημερολόγιο Φρανκενστάιν»: Πέντε γυναίκες μέσα στο ίδιο μυαλό, για 3 μόνο παραστάσεις
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου.
All of It: Μια ολόκληρη ζωή μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Αντωνίας Χαραλάμπους
Ο απαιτητικός μονόλογος του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, γίνεται μια παράσταση που ταράζει με την απλότητα της ιστορίας της και τη δύναμη της πρωταγωνίστριάς της Αντωνίας Χαραλάμπους
Η «Οικογένεια Άνταμς» έρχεται στην Κύπρο με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Σολωμού
Το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου ανεβαίνει σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Φεβρουάριο του 2027, με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.