Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2017
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού Κύπρου πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε μια νέα τοποθεσία, εκείνη του Μόλου της Λεμεσού, όπου για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει, να γευτεί και να προμηθευτεί μια πλειάδα προϊόντων από τοπικά και διεθνή οινοποιεία και επιχειρήσεις εστίασης.
Συνδυάζοντας την τοπική γαστρονομία με μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα και αρώματα από διαφορετικές χώρες, το Φεστιβάλ υπόσχεται ένα γευστικό σαββατοκύριακο πάνω στη θάλασσα, που θα συνοδεύεται από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.
Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου λοιπόν, από τις 16.00-22.00, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί ΔΩΡΕΑΝ το Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται με τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών, κυρίου Κωνσταντίνου Πετρίδη.
Διεθνείς σεφ θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους!
Το Φεστιβάλ παρουσιάζει πέραν των 15 σεφ από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι θα επιδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και την κουζίνα της πατρίδας τους. Οι αδερφοί Nour και Ammar Abbara από τη Συρία, ο Mihaly Vorak από την Ουγγαρία, μια αντοπροσωπεία 6 σεφ από την Κίνα, ο Ιταλός Giuseppe Cerrone και πολλοί άλλοι θα παρουσιάσουν πιάτα από την κουζίνα της χώρας τους. Επίσης, το Φεστιβάλ με υπερηφάνεια παρουσιάζει και την αντιπροσωπεία των σεφ από την Αφρικανική ήπειρο - με συμμετοχές από το Μάλι, τη Γουινέα, την Ν.Αφρική, τη Σενεγάλη, τη Μοζαμβίκη - οι οποίες στηρίζονται από την οργάνωση Invest4Africa και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο οργανισμός Invest4Africa δίνει σε νεαρούς σεφ την ευκαιρία να επιδείξουν το έργο τους στο εξωτερικό. Αυτή είναι για πολλούς από αυτούς τους νεαρούς σεφ, η πρώτη φορά που θα ταξιδέψουν εκτός Αφρικής.
Τον εξοπλισμό κουζίνας προμηθεύει το Best Catering Equipment by Paolo.
Γευστικό ραντεβού με πέραν των 30 εκθετών
Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν γνωστά και ανερχόμενα ονόματα παραγωγών, εστιατόρων, και άλλων εταιριών εστίασης ανάμεσά τους και οι Biltong Bullevard, Yummy Mandarino, Da Franco Cucina Italiana, Hofbräu München, Κοκκό, Μέλι Θριές, Fol Popcorn, Pagoda, India Gate, Cyprus Healthy Living, Cremoso Smoothies, Melikevotano, Λουκουμάδες Fantasia, All Organic, Theta, Το Βοτάνι, EvZin Bio, Puku Puku Organic, Smoothie & Sweetie, Syrian Restaurant, Syntrofia, The Green Mandala, Jackie Ma Chinese Restaurant, Good Burger και Karpos.
Θα εκθέσουν τα προϊόντα τους επίσης, καταστήματα βιολογικών και οργανικών τροφίμων, για όσους αγαπούν την υγιεινή διατροφή.

Μαγειρικές δραστηριότητες και για τα παιδιά!
Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα παιδιά από 5 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες μαγειρικής υπό την επίβλεψη επαγγελματιών, με τη στήριξη του Future Worlds Centre. Κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε τριαντάλεπτα εργαστήρια μαγειρικής, τα οποία θα επαναλαμβάνονται ανά μία ώρα, ξεκινώντας από τις 4.30μ.μ.. Ισχύει είσοδος 2 ευρώ ανά παιδί.

Εκδηλώσεις από τον πολιτισμό της γεύσης
Μια σειρά από δρώμενα θα συνυπάρχουν στη διάρκεια της γευστικής γιορτής που θα στηθεί, τα οποία θα πηγάζουν μέσα από την αγάπη για το φαγητό και τη διατροφική συνείδηση. Οι παράλληλες αυτές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παράσταση ταγκό, συναυλία με την νεαρή τραγουδίστρια Cynthia Zietara, DJ sessions, μουσική εμφάνιση της Κινεζικής παιδικής χορωδίας και πολλά άλλα. Επιπλέον, ο αστροφυσικός Γιώργος Τρουλλιάς, διευθυντής του Κιτίου Πλανητάριου και Αστεροσκοπείου, θα παρουσιάσει μια ομιλία με θέμα τι τρώνε οι αστροναύτες, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξετάσει τον νυχτερινό ουρανό με ειδικό τηλεσκόπιο.

Μπες κι εσύ στη γιορτή της γεύσης!
Το Φεστιβάλ διαθέτει ελεύθερη είσοδο για όλους, στην προσπάθειά του να προάγει τα τοπικά και διεθνή προϊόντα που παρουσιάζει, να αναδείξει τη διατροφική συνείδηση αλλά και να εντάξει το κοινό στον πολιτισμό της τροφής μέσα από μια σειρά από δρώμενα.
Σας καλούμε να γευτείτε, να αγοράσετε και να απολαύσετε εκλεκτά προϊόντα, εδέσματα και ποτά σε χαμηλές τιμές, στηρίζοντας την τοπική βιομηχανία και γνωρίζοντας την κουζίνα των άλλων χωρών.

Cyprus International Food Festival, 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2017, Μόλος Λεμεσού, 16.00-22.00.
www.cyprusinternationalfoodfestival.com
FB: https://www.facebook.com/CyprusInternationalFoodFestival/
Σχετικά
Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και παραδοσιακή φιλοξενία σε ένα μικρό χωριουδάκι της Κύπρου
Η εκδήλωση υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη μουσική, χορό, καλό φαγητό και διασκέδαση
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει την Πάφο
Δες το πρόγραμμα των παραστάσεων αυτής της εβδομάδας
Weekend Agenda: 20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από φεστιβάλ, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις μέχρι οικογενειακές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου γεμίζει την Κύπρο με επιλογές για κάθε ηλικία και γούστο
Όταν οι θρύλοι της Κύπρου ζωντανεύουν στην Πάφο
Μια ξεχωριστή μουσικοαφηγηματική παράσταση στην Πάφο ζωντανεύει δράκους, ιππότες, βασιλοπούλες και θρύλους της μεσαιωνικής Κύπρου, προσφέροντας μια μαγευτική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.
Η Λευκωσία γεμίζει μουσική, θέατρο και τέχνη: Δωρεάν εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι στις γειτονιές της πόλης
«Νύχτες Καλοκαιριού 2026»: Η Λευκωσία γεμίζει μουσική, τέχνη και ζωή σε κάθε γειτονιά!
Το Μουντιάλ της γειτονιάς έρχεται στη Λεμεσό
Ένα old school τουρνουά ποδοσφαίρου για όσους μεγάλωσαν αγαπώντας το παιχνίδι
Βουνί 2026: Το πολιτιστικό καλοκαίρι που δεν πρέπει να χάσεις
Με μουσική, παρέες, γεύσεις και εκδηλώσεις που κρατούν ζωντανή την παράδοση και τη φιλοξενία του χωριού
Για ένα βράδυ αφήνουμε το scrolling και πιάνουμε τον χορό στο χωριό σε ένα μεγάλο summer party
Η Πιτσιλιά διοργανώνει το απόλυτο Retro Party με μουσική, κέφι και δωρεάν είσοδο
Καλοκαιρινές νύχτες γεμάτες τέχνη και μουσική στον Δήμο Αμαθούντας – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Θέατρο, μουσική και πολιτιστικές βραδιές γεμίζουν τον Ιούνιο με μοναδικές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους
Η Λεμεσός ετοιμάζεται και φέτος για τη βραδιά λογοτεχνικής ανάγνωσης "Η λογοτεχνία στην πόλη"
Συμμετέχουν οι μουσικοί Γιώργος Ιωάννου και Αντώνης Πολυκάρπου.
"Το σπίτι που γεννήθηκα ας το πατούν οι ξένοι": Μία παράσταση παραδοσιακών χορών στην Αξιοθέα
Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι τα σπίτια που έμειναν πίσω
O Ιούλιος στο Θέατρο Ριάλτο θα είναι γεμάτος μουσική
Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους, γεμάτο ήχους και μελωδίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, ξεχωριστές συνεργασίες και βραδιές που αξίζει να μοιραστούμε.