16 September 2017
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Η διεθνούς φήμης ηθοποιός Fanny Ardant έρχεται στο Πάφος2017

Η κορυφαία Γαλλίδα ηθοποιός ερμηνεύει την Κασσάνδρα σε ένα μονόδραμα για ηθοποιό και ορχήστρα, στην πλατεία του ΜεσαιωνικούΚάστρου Πάφου το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς του γαλλικού θεάτρου θα βρεθεί στην Κύπρο στο πλαίσιο του Πάφος 2017 ερμηνεύοντας τη μυθική μορφή της Κασσάνδρας, σε μία παράσταση μονοδράματος για ηθοποιό και ορχήστρα, εμπνευσμένη από το έργο της Christa Wolf, το οποίο ανέβηκε στο πλαίσιο του 69ου Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Η Fanny Ardant, μία διεθνούς εμβέλειας ηθοποιός με μεγάλη πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο θα βρεθεί τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017 ερμηνεύοντας την τραγική μορφή της ‘Κασσάνδρας’ στην ‘ομιλούμενη όπερα’ της Comédie de Genève σε μουσική του Michael Jarrell και σκηνοθεσία του Hervé Loichemol, που βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Christa Wolf.

Η Funny Ardant γεννήθηκε το 1949 στην ιστορική πόλη Saumur της δυτικής Γαλλίας, με πατέρα στρατιωτικό και μεγάλωσε στο Μονακό μέχρι την ηλικία των 17. Το 1974, έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο ενώ το 1976 συμμετείχε στην πρώτη της κινηματογραφική ταινία. Έκτοτε, εμφανίστηκε σε περισσότερες από 50 ταινίες, τόσο γαλλικές, ιταλικές και βρετανικές όσο και σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλυγουντ. Τη δεκαετία του ‘80 βρέθηκε στο απόγειο της καριέρας της αποκτώντας διεθνή αναγνώριση, πρωταγωνιστώντας μαζί με τον Gérard Depardieu στην ταινία ‘Η γυναίκα της διπλανής πόρτας’. Η ταινία αυτή στάθηκε η αφορμή για την γνωριμία της με τον μελλοντικό σύντροφό της François Truffaut και πατέρα της κόρης της Joséphine. Το 1997, απέδειξε τις υποκριτικές της ικανότητες κερδίζοντας το βραβείο Σεζάρ Α’ Γυναικείου Ρόλου από τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ερμηνεία της στην ταινία ‘Pédale douce’. Αξιοσημείωτη ήταν η συνεργασία της το 2002 με τον Ιταλό σκηνοθέτη Franco Zeffirelli για την ταινία ‘Callas Forever’, όπου η Ardant υποδύθηκε τη μεγάλη ντίβα της όπερας. Τα τελευταία, όμως, χρόνια έχει αφοσιωθεί στο θέατρο, με μερικές συμμετοχές σε ταινίες.

Από το 2015 μεταμορφώνεται στην συγκλονιστική ‘Κασσάνδρα’ του Hervé Loichemol αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Μέσα σε 60 λεπτά η Fanny Ardant παρουσιάζεται επί σκηνής ως η τραγική Τρωάδα Κασσάνδρα, μία ώρα πριν από τον θάνατό της, φυλακισμένη πια του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες, έχοντας γνώση την προδιαγεγραμμένη μοίρα της. Εκεί, αναπολεί τη ζωή της και οι αναμνήσεις της έρχονται στο φως η μία μετά από την άλλη. Η Ardant, όπως αναφέρεται σε κριτικές, εμφανίζεται επί σκηνής με τη φωνή της σοβαρή, μνημειώδη, ωστόσο όχι υπερβολικά: μια φωνή άλτο.

Η παρουσία της, ο ίδιος ο τρόπος που παρουσιάζεται, που είναι παρούσα μα, συνάμα, απούσα, σαν ένα λαμπύρισμα, θα συνεπάρει το θεατή. Η Fanny Ardant, αυτή η μεγάλη ηθοποιός, θα μας συγκινήσει ερμηνεύοντας στην πλατεία του Κάστρου της Πάφου, μία γυναίκα που σύμφωνα με τον Loichemol αντικατοπτρίζει τα ψέματα, που οδηγούν στον πόλεμο, που απαξιώνει την πολιτική ρητορική και γίνεται θύμα της αλήθειας εξαιτίας της κατάρας ότι κανένας δεν θα την πιστέψει ποτέ. Μία ακόμα μεγάλη στιγμή του Πάφος2017 μας περιμένει τον Σεπτέμβριο. 

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, Πάφος, 20.30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

Ώρα έναρξης: 20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close