Μη χάσετε , Μουσική

Οι 22 καλύτερες συναυλίες για το Σεπτέμβρη, που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!

Ένας μήνας γεμάτος τραγούδι

Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2017

Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και μπορεί ημερολογιακά τουλάχιστον να υποδεχόμαστε το φθινόπωρο, στην Κύπρο όμως συνεχίζουμε να ζούμε το καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι που μαζί του κουβαλά, μεταξύ άλλων, και πολλές συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες σε ανοιχτά θέατρο, υπαίθριους χώρους, πλατείες και όχι μόνο.

Διάβασε παρακάτω ποιους θα υποδεχθούμε στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο, και βάλε υποσημείωση 'να μην ξεχάσω να πάω'.

Μάριος Φραγκούλης
Ο Μάριος Φραγκούλης θα μας ταξιδέψει με τα θαύματα της ελληνικής μουσικής και του διεθνούς του ρεπερτορίου. Δημιουργίες των Κραουνάκη, Νικολακοπούλου, Ρεμπούτσικα, Γαλάνη, Αντύπα, Αλεξίου, Παπαδημητρίου, Γκανά, Μαχαιρίτσα, Καραΐνδρου, Ιωαννίδη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου και Γκάτσου, καθώς θα ακουστούν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση καινούργια τραγούδια της Ελένης Καραΐνδρου, Δήμητρας Γαλάνη και Γιώργου Ανδρέου καθώς και νέες συνθέσεις του ίδιου του Μάριου Φραγκούλη. Ερμηνεύοντας αυτά τα τραγούδια-μύθους, Ελληνικά και από το πλούσιο διεθνές ρεπερτόριο, ο Μάριος Φραγκούλης θα συμπαρασύρει το κοινό σε βραδιές μέθεξης και θα θυμίσουν σε όλους τη δύναμη της μουσικής και του λόγου.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
INFO: Πεμ 31 Αυγ, Αμφιθέατρο Αρχ. Μακάριου Γ΄ (Σχολή Τυφλών). Εισιτήρια: tickethour.com.cy και όλα τα ACS couriers & Παρ 1 Σεπ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. Εισιτήρια «Ταμείο Οδού Ειρήνης 158», τηλ. 25878744, στο tickethour.com.cy και όλα τα ACS couriers.

 

Ο Γκάτσος που αγάπησα
Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ Κύπρια 2017 αρχίζει με την παράσταση 'Ο Γκάτσος που αγάπησα', στο πλαίσιο της οποίας ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα καρδιάς στον σπουδαίο ποιητή με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από τον θάνατό του.
INFO: Σ 2 Σεπ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός & Κ 3 Σεπ, Αμφιθέατρο Μακάριος ΙΙΙ, Λευκωσία.

 

Αλέξια
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Κύπρια 2017, η Αλέξια με 10μελή ορχήστρα και μαέστρο τον πιανίστα και ενορχηστρωτή Antoni Donchev και το κουιντέτο του, μαζί και με επίλεκτους μουσικούς από την Κύπρο και την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν την παράσταση 'The Untold Story of Women in Jazz'. Μέσω αυτής, αποτίουν φόρο τιμής σε ορισμένες από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές της jazz, όπως Nina Simone, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Doris Day κ.ά. και φωτίζουν τις ιστορίες τους μέσα από τα τραγούδια τους.
INFO: Τετ 6 Σεπ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία & Πεμ 7 Σεπ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός.

 

 

Η Ιστορία των Blues
Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ Κύπρια 2017, περιλαμβάνει και την παράσταση 'Ιστορία των Blues'. Σε αυτή συμμετέχουν οι Ζilla Project, ο Ηλίας Ζάικος και εκλεκτοί καλεσμένοι.
INFO: Τετ 13 Σεπ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία / Πεμ 14 Σεπ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός / Σ 16 Σεπ, Αμφιθέατρο Τάλας, Πάφος ).

Σταμάτης Κραουνάκης
'Όλοι ένα - φίλα με' ονομάζεται η παράσταση μέσω της οποίας ο Σταμάτης Κραουνάκης μοίρασε συγκίνηση κι αισθήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και τώρα φέρνει και στην Κύπρο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2017.
INFO: Πεμ 28 Σεπ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία / Παρ 29 Σεπ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός.

 

 

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου - 'Grand Concerto'
Η τελευταία μουσική παράσταση του φεστιβάλ Κύπρια 2017 έχει τίτλο 'Grand Concerto' και αφορά την 30ή επέτειο από την ίδρυση της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Ο οργανισμός με σολίστ τον Κυπριανό Κατσαρή (πιάνο) και μαέστρο τον Jens Georg Bachmann μας εισάγουν στη μέση περίοδο του L. V. Beethoven.
INFO: Παρ 6 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο, Λάρνακα / Σ 7 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία / Τετ 11 Οκτ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός.

 

Flying Away Art & Music Festival 2017
Φέτος θα απολαύσουμε μουσική από δημοφιλείς DJ, μέχρι τη στιγμή που σπουδαία ονόματα θα ανέβουν στη σκηνή. Στις 8 Σεπτεμβρίου, oι Μπλε επανεμφανίζονται στη σκηνή του φεστιβάλ γιορτάζοντας την 20ετή πορεία τους, με 10μελή μπάντα και τις δύο γυναικείες φωνές, που όλοι λατρέψαμε, της Τζώρτζιας και της Θεοδοσίας Τσάτσου, πανέτοιμοι να 'πιάσουν φωτιά' ανοίγοντας την πρώτη συναυλιακή μέρα του φεστιβάλ. Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, οι Melisses ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Flying Away Festival, ενώ το reggae άρωμα δεν λείπει ποτέ από το φεστιβάλ, έτσι την Κυριακή οι Locomondo επανέρχονται για το κλείσιμο με party διάθεση!
INFO: Παρ 8, Σ 9 & Κ 10 Σεπ, Γήπεδο Ορφέα, Λευκωσία, 18.00-24.00, €5. Πληρ. 70087108.

 

Αλκίνοος Ιωαννίδης & Karine Polwart
Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού υποδέχεται δυο καλλιτέχνες, που οι μουσικές τους διαδρομές χαρακτηρίζονται όχι μονό από λυρισμό και αυθεντικότητα, αλλά και ευρύτερες κοινωνικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μοιράζεται τη σκηνή με την Karine Polwart από τη Σκωτία γεφυρώνοντας κυπριακούς, ελληνικούς και κέλτικους ήχους σε αυτά που μοιραζόμαστε και αγαπάμε. Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου συμμετέχει και συνεργάζεται σε αυτήν τη συνάντηση των πολιτισμών στο πνεύμα του συνθήματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, 'Συνδέοντας Ηπείρους, Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς'.
INFO: Παρ 22 Σεπ, Μεσαιωνικό Κάστρο, Πάφος, 20.30, €20 & €15 (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι). Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

 

Νατάσσα Μποφίλιου
Η ΒΑΒΕΛ 2 είναι μια ολοκαίνουρια, αστραφτερή παράσταση υψηλής αισθητικής και άρτιας παραγωγής. Σε αυτήν υπάρχουν όλα: οι μεγάλες τους επιτυχίες, αλλά και απρόσμενα περάσματα σε αγαπημένες στιγμές από το παρελθόν. Μία εξαιρετική, καλοκουρδισμένη μπάντα με πρωτότυπες, διονυσιακές ενορχηστρώσεις. Οι εικόνες, τα αισθήματα, οι αφορμές που δίνουν υπόσταση στα τραγούδια τους.
INFO: Παρ 8 Σεπ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00, €25 & €20 (παιδιά, φοιτητές). Πληρ. www.soldoutticketbox.com.

 

Μελίνα Ασλανίδου
Το Φεστιβάλ Κολοκασιού έχει ως στόχο τη γνωριμία ντόπιων και ξένων επισκεπτών με το τοπικό έδεσμα, τη Σωτήρα, τη γευσιγνωσία εναλλακτικών συνταγών φτιαγμένων με κολοκάσι από διάσημους σεφ, αλλά και τη μουσική διασκέδαση. Φέτος, η δημοφιλής Ελληνίδα τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου θα εμπλουτίσει το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τη μοναδική χροιά της φωνής της.
Δημοτικό Στάδιο
INFO: Σ 9 Σεπ, Σωτήρας, επ. Αμμοχώστου, 20.00, είσοδος ελεύθερη.

 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Επιλέγει τραγούδια, που σημάδεψαν τη 45χρονη πορεία του, αλλά και με αφορμή τον καινούριο του δίσκο 'Όλα είναι για μας' σε μουσικές ενός από τους σημαντικότερους νέους συνθέτες, του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του επί 20 χρόνια συνεργάτη του, Οδυσσέα Ιωάννου. Ακούραστος, ρομαντικός, αιώνιος έφηβος, ο Βασίλης, ετοιμάζει ένα μουσικό ταξίδι, με τραγούδια για τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις, την κοινωνία, όσα αγαπάμε και όσα φοβόμαστε, όσα μας προβληματίζουν και όσα ελπίζουμε. Η φωνή και τα τραγούδια του έχουν σημαδέψει τις ζωές εκατομμυρίων θαυμαστών του, που ανήκουν πια σε τέσσερις γενιές, ενώ η μοναδική του σκηνική παρουσία δεν έχει πάψει να ηλεκτρίζει και να συγκινεί ποτέ.
INFO: Τρ 12 Σεπ, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22377315.

 

Στέφανος Κορκολής
Η σχέση, που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως 'ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό', δημιούργησε στον Κορκολή την επιθυμία να μπει στο στούντιο και ν' αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη. Μαζί του σε αυτό το ταξίδι η Σοφία Μανουσάκη, μια νεότατη ερμηνεύτρια-αποκάλυψη μεγατόνων, όπως ομολογεί ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης. Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των 'προδομένων' έργων του Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000. Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του.
INFO: Παρ 15 Σεπ, Μικρή Σαλαμίνα - Πάρκο Γλυπτικής Φίλιππου Γιαπάνη, Φασούλα, επ. Λεμεσού, 20.30. €20. Πληρ. 25747750.

 

Διονύσης Σαββόπουλος
Έρχεται για συναυλία με τίτλο 'Ζήτω το ελληνικό τραγούδι'. Συμμετέχουν οι Φοίβος Δελοιβοριάς, Δώρος Δημοσθένους, Κατερίνα Κούκα, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Γιώτα Νέγκα, Έλλη Πασπαλά, Κατερίνα Πολέμη, Φωνητικό Σύνολο 'Διάσταση' και Φιλαρμονική Δήμου Μέσα Γειτονιάς. Όλα τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων θα δοθούν στο Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος.
INFO: Σ 9 Σεπ, Μεταλλείο Σκουριώτισσας, Λευκωσία, 21.00, €20 & €15. Πληρ. 77777040.

 

Τακούσιης-Καραπατάκης & Udo Demandt
Η φθινοπωρινή σεζόν του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος ξεκινά δυναμικά με το περίφημο τζαζ ντουέτο Τακούσιης-Καραπατάκης, το οποίο ενώνει δυνάμεις με τον διάσημο Γερμανό δεξιοτέχνη κρουστών Udo Demandt.
INFO: Σ 9 Σεπ, 20.30, The Shoe Factory, Λευκωσία. €15 & €10. Πληρ. 22663871.

 

7ο Rock Festival
Λαμβάνουν μέρος τα συγκροτήματα Terirem, Lazerock, The Delirium Elephants, The Fabulous Dillingers, The Coop Band, Prospectus και ο Βύρωνας Πότσος.
INFO: Σ 9 Σεπ, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 19.45. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 25856058.

 

Γιάννης Πάριος, Μελίνα Ασλανίδου
Θα είναι οι κύριοι καλλιτέχνες στο πρόγραμμα του 25ου Φεστιβάλ Γάλακτος.
INFO: Παρ 8 Σεπ, Γήπεδο 'Δημήτρης Χάματσος', Δάλι, επ. Λευκωσίας, 21.30, €17 / €12 (προπώληση σε επιλεγμένους φούρνους Ζορπάς). Πληρ. 77778844.

 

Septemberfest - Nicosia Beer Fun Festival 2017
Το 7ο Φεστιβάλ Μπύρας Septemberfest - Nicosia Beer Fun Festival θα διεξαχθεί στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά, από τις 29 Αυγούστου μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο του θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε με δημοφιλείς Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα το φεστιβάλ θα ανοίξουν οι Γιώργος Χαιρέτης, Σώτος Κωνσταντίνου (Γονιός), Πέτρος Κουλουμής και το Ασμάτιον Live με ένα Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη (29/8), τη δεύτερα μέρα θα εμφανιστούν οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής, Ελλοπία 20 χρόνια μετά για να μας διασκεδάσουν με Ροκ & Έντεχνη μουσική (30/8), ενώ την τρίτη μέρα στη σκηνή του φεστιβάλ θα ανέβουν οι Δημήτρης Μπάσης, Κούλης Θεοδώρου, Φίλιππος Κτενας, Μιχάλης Λεβέντης (31/8). Στέλιος Ρόκκος, Κατερίνα Λιόλιου, Στέφαν Τριανταφύλλης, με Έντεχνο και ροκ την 1η Σεπτεμβρίου, Γιάννης Βαρδής, Γιώργος Λιανός, Κωνσταντίνος Νάζης (με ποπ και έντεχνο) στις 2 του μήνα, Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Prospectus, Fuse στις 3 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία του Βασίλη Καρρά (40 χρόνια Βασίλης Καρράς).
INFO: Τρ 29 Αυγ-Τετ 4 Σεπ, πάρκο Ακαδημίας, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Είσοδος: €6 με ένα ποτό (Δευτέρα 4/9: Είσοδος €8 χωρίς ποτό). Παιδιά μέχρι 12 ετών: δωρεάν. Πληρ. 22485420.

 

Μίλτος Πασχαλίδης - Χρήστος Θηβαίος
Με πορείες που συχνά διασταυρώνονταν τα τελευταία 20 χρόνια, οι δύο σπουδαίοι τραγουδοποιοί αποφασίζουν κατέβουν στο νησί μας για ακόμα μια φορά, για μια φιλανθρωπική παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στον ΠΑΣΥΚΑΦ.
INFO: Τετ 6 Σεπ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77778807.

 

Άννα Βίσση
Ανάμεσα σε μια καταπληκτική 11μελή μπάντα με εξαιρετικούς σολίστες και τον τραγουδιστή Νικόλα Ραπτάκη, φτιάχνει με κέφι ένα εκρηκτικό πρόγραμμα με τη μορφή πάρτι, έχοντας στις παρακαταθήκες της κλασικά τραγούδια που άλλοτε αποκτούν ένα swing αέρα κι άλλοτε παραμένουν πιστά στον πρωτότυπο ήχο τους, τονίζοντας έτσι τη διαχρονικότητά τους. Η συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος «Σοφία για τα παιδιά», θα πραγματοποιηθεί.
INFO: Τρ 12 Σεπ, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 20.30, €25, €20. Πληρ. https://shop.tickethour.com.

 

Δέσποινα Βανδή, Έλενα Παπαρίζου
Για πρώτη φορά μαζί στην σκηνή, η Δέσποινα Βανδή και η Έλενα Παπαρίζου, σε ένα πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες, με ανατρεπτικά ντουέτα, με ξεχωριστές ερμηνείες! Η μοναδική σκηνική τους παρουσία θα ενθουσιάσει το κοινό αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε ένα εκρηκτικό show. Dance κομμάτια και αγαπημένες μπαλάντες αλλά και τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους, με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις. Πλαισιωμένες από εξαίρετους μουσικούς και χορευτές υπόσχονται ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
INFO: Τρ 26 Σεπ, Αμφιθέατρο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: €35 (ZONE A), €30 (ZONE B), €25 (ZONE C) & €20 (ZONE D). Πληρ. https://shop.tickethour.com.Με την αγορά κάθε εισιτηρίου θα διατεθούν 2 ευρώ στο ίδρυμα SOPHIA για τα παιδιά.
Τετ 27 Σεπ, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια: €30 (ζώνη Α), €25 (ζώνη Β), €20 (Ζώνη Γ). Πληρ. https://shop.tickethour.com.

 

1ο Φεστιβάλ Μπύρας Λεμεσού
Η MSTASY productions σε συνεργασία με το Δήμο Γερμασόγειας παρουσιάζουν το 1ο Φεστιβάλ Μπύρας Λεμεσού στις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πέρα από ένα μεγάλο αριθμό σε μπίρες, προγραμματίζεται κι ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Την πρώτη μέρα Παρασκευή, 15/9 θα εμφανιστούν οι Σαρδάμ και οι The Decoys, το Σάββατο 16 οι Κόζα Μόστρα και ο Κύκλος Μουσική Σκηνή και την τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ οι Μπάμπης Στόκας, Μπλε και οι Prospectus.
INFO: Παρ 15, Σ 16 & Κ 17 Σεπ, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός, 18.00-24.00, €7 (προπώληση) & €10 (είσοδος). Για παιδιά κάτω τον 12χρονών η είσοδος είναι δωρεάν. Πληρ. 26250311.

 

Ελευθερία Αρβανιτάκη
Ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας το οποίο θα διεξαχθεί από τις 21 μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κεντρική Πλατεία και στον χώρο του μοναστηριού της Αγίας Νάπας. Αποκορύφωμα του φετινού φεστιβάλ αποτελούν η συναυλία της Ελευθερίας Αβρανιτάκη (23 Σεπτεμβρίου), κονσέρτο με το ρωσικό σχήμα The Tenors of the XXI century (23 Σεπτεμβρίου) και συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο (22 Σεπτεμβρίου).
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close