Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2017
Η Πρεσβεία της Γεωργίας στην Κύπρο παρουσιάζει το 2ο Φεστιβάλ Γεωργιανής Κουλτούρας στην Κύπρο. Για πρώτη φορά παγκοσμίως το Εθνικό Γεωργιανό Μπαλέτο Sukhishvilli Juniors συνεργάζονται επί σκηνής με το Κρατικό Γεωργιανό Θέατρο Παντομίμας Shalikashvili. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Γεωργία και την πολυπολιτισμικότητα της μέσα από μια μαγευτική παράσταση.
Εδώ και 70 χρόνια τα Sukhishvili με πάνω από 20,000 παραστάσεις σε 98 χώρες παρουσιάζουν μέσα από το πρόγραμμά τους την πλούσια κληρονομιά της Γεωργίας. Έντονοι ρυθμοί, όλο χάρη, κίνηση και τέλειος συγχρονισμός των μπαλέτων.
Η παντομίμα, ως πρωτότυπο είδος θεατρικής τέχνης στη Γεωργία, έχει μακρά ιστορία ανάπτυξης. Με πάνω από 50 χρόνια ιστορίας, το Κρατικό Γεωργιανό Θέατρο Παντομίμας Shalikashvili έχει εμφανιστεί σε πάρα πολλές χώρες όπως Γερμανία, Ισπανία, Μάλτα, Πολωνία κ.ά.
Το Φεστιβάλ διοργανώνει η travelhouse και η amalgamation και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Κύπρο και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
-
Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού
13 Σεπτεμβρίου 2017
-
Πολιτιστικός χώρος Σκαλί Αγλαντζιάς
15 Σεπτεμβρίου 2017
-
Αρχαίο Ωδείο Πάφου
14 Σεπτεμβρίου 2017
Σχετικά

«Οιδίπους Τύραννος» με τον Γιάννη Στάνκογλου και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου στην Κύπρο
Μαζί τους σχήμα σπουδαίων ηθοποιών

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη
Στον ρόλο της Λυσιστράτης η Χριστιάνα Αρτεμίου, σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή

«Ο Επιθεωρητής» έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Από τη Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Ανοιχτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου


Θερινό θεατρικό εργαστήριο για εφήβους από τον ΘΟΚ
Το εργαστήριo απευθύνεται σε νέους από 13 έως 18 ετών

To Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας ολοκληρώνεται με τρία έργα που αξίζει να δεις
Ένα τρίπτυχο σύγχρονου χορού από δύο Κύπριους που διαπρέπουν στο ξεωτερικό


Φοίνιξ- Οι άλλοι είσαι εσύ: 3 τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Χριστόδουλου Ανδρέου
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Wherehaus 612 στη Λευκωσία


«Τίνος είναι το μωρό»: Η νέα ξεκαρδιστική κυπριακή φαρσοκωμωδία
Η νέα παραγωγή από το Θέατρο Γέλιου

«Ντόκτορ Τσέχωφ», από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι - Θέατρο ΛΕΞΗ
Ένα σπονδυλωτό έργο με 9 μονόπρακτα/δραματοποιημένα διηγήματα
