Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2017
Σε αναμονή για την έκδοση άδειας οικοδομής για τον εντυπωσιακό πύργο Santa Roza, ο οποίος θα κατασκευαστεί στην καρδιά της Λευκωσίας, βρίσκεται A.I. Poyadjis & Stylianou Construction and Development Company Ltd (AIPSD).
Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.inbusinessnews.com, η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει την πολεοδομική άδεια και μετά και την εξασφάλιση της οικοδομικής άδειας, εντός Μαΐου 2018, αναμένεται να ξεκινήσει την ανέγερση του κτηρίου.
Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό, ασύμμετρο πύργο 29 ορόφων και 37.800 τετραγωνικών μέτρων, σχέδιο του διεθνούς φήμης βρετανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Atkins, ο οποίος θα κατασκευαστεί επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (πρώην Σάντα Ρόζα), σε χώρο όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως parking.
Το κόστος κατασκευής του πύργου υπολογίζεται στα €60 εκατ, και το έργο θα ολοκληρωθεί εντός τριών χρόνων από την έναρξη των εργασιών.

Πύργος 29 ορόφων
Το 29 ορόφων Santa Roza θα αποτελείται από γραφεία, πολυτελή διαμερίσματα, μια σειρά από καταστήματα και χώρους εστίασης, οι οποίοι θα προσφέρουν μαγευτική θέα σε ολόκληρη την πόλη. Το έργο είναι ένα κάθετο κτίριο μικτής χρήσης με τους ακόλουθους προτεινόμενους χώρους:
• Ισόγειο, ημιώροφο και πρώτο όροφο για χρησιμοποίηση για λιανικό εμπόριο, γυμναστήριο, κομμωτήριο, επιχειρησιακό κέντρο.
• Ευέλικτη στέγαση σε γραφεία κατάλληλα για να χρησιμοποιηθεί από μία ή περισσότερες επιχειρήσεις ανά όροφο.
• Διαμερίσματα / Ρετιρέ για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της πόλης και τις απαιτήσεις για το οικιστικό κίνητρο.
• Μια επιχείρηση club / ορόσημο στο ανώτατο όροφο του κτιρίου με πανοραμική θέα της πόλης.
• Ιδιωτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για να ικανοποιήσει τις άμεσες ανάγκες των ενοικιαστών γραφείων και των κατοίκων.
• Δημόσιος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για να πληρούν τις απαιτήσεις του κίνητρου στάθμευσης.
Βάσει του σχεδιασμού, στο ισόγειο θα μπορεί να λειτουργήσει καφετέρια, ενώ στον 29ο τελευταίο όροφο θα λειτουργεί business center.

Πρόνοιες για εξοικονόμηση ενέργειας
Ο πύργος περιλαμβάνει πρόνοιες για ενεργειακή εξοικονόμηση. Έχει χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό, μια ποικιλία των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των παθητικών σχεδιαστικών λύσεων και αποδοτικών υπηρεσιών για να αναπτύξουν ένα κτίριο με χαμηλή ζήτηση ενέργειας, με οικονομικά αποδοτικές λύσεις.

Μικρή πλατεία…
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισόγειο του κτηρίου σχεδιάστηκε έτσι ώστε να επιτρέψει τη δημιουργία μιας μικρής πλατείας, η οποία θα ενώνει τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού με την Αλασίας, προς όφελος των πεζών. Η πλατεία έχει προσεκτικά τοποθετηθεί βαθύτερα στο οικόπεδο, έτσι ώστε να επωφεληθεί από τη σκιά, το πιο ήσυχο περιβάλλον και να καταστεί δυνατή η ευρύτερη διαπερατότητα του χώρου του και την ευκολία της μετακίνησης μέσω του ανοιχτού χώρου.
Φιλοδοξία της AIPSD είναι να αναπτύξει μια νέα δυναμική με σκοπό να προσφέρει στην πρωτεύουσα ένα εναλλακτικό προϊόν υψηλού επιπέδου για την προσέλκυση ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων και να συμβάλει στην προώθηση μιας προοδευτικής εικόνας για τη Λευκωσία.
Σχετικά
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία
Ελληνικό νησί κορυφαίος βιώσιμος προορισμός στην Ευρώπη: «Η επιτομή της αυθεντικής Ελλάδας»
Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς προέρχεται από μία διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα
9 κομψά κτήματα και αίθουσες γάμου, για ονειρεμένες δεξιώσεις
Ο απόλυτος οδηγός για υπέρλαμπρα events, γαμήλιες δεξιώσεις, βαπτίσεις, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλα
Αυτό είναι το νέο, εντυπωσιακό σημείο του Πρωταρά
Ένα νέο floor mural στην καρδιά του Πρωταρά, θα αποτελέσει το νέο καλλιτεχνικό σημείο αναφοράς και φωτογραφικό τοπόσημο
Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης αποκαλύφθηκαν και ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις ελληνικές
Στη φετινή κατάταξη βρέθηκαν συνολικά 11 ευρωπαϊκές παραλίες, από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία, αλλά και η Ιρλανδία
Πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά - Ανοικτό το ενδεχόμενο καταιγίδων
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Καλοκαίρι στον προορισμό που τα έχει όλα: Πολυτελή διαμονή, κορυφαίες εγκαταστάσεις και ολοκληρωμένες εμπειρίες
Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο με πλήρη λειτουργία και ολοκληρωμένη εμπειρία lifestyle
Τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Ted Lasso»
Με το Μουντιάλ προ των πυλών, η Apple προγραμματίζει τη νέα σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς τον Αύγουστο μην και υπάρξουν ποδοσφαιρικά στερητικά σύνδρομα
Ήρθε κι Έδεσε: Δεν λέμε αντίο, κάνουμε πάσα στο μουντιάλ και λέμε «στο επανιδείν το Φθινόπωρο»!
Το αγαπημένο, ανατρεπτικό δίδυμο, ολοκληρώνει αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου τη φετινή σεζόν
Ετοιμαζόμαστε για βουτιές στην «πισίνα του Λέλλου»
Ανοίγει για το καλοκαίρι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας