Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Cyprus Film Days: Τα βραβεία

H ταινία “Night of Silence” του Τούρκου σκηνοθέτη Reis Çelik απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2013

 

Στο θέατρο Ριάλτο πραγματοποιήθηκε χθες η απονομή των βραβείων του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ “Κινηματογραφικές Μέρες-Κύπρος 2013”, τα οποία διεκδίκησαν εννέα συνολικά ταινίες καθώς και η απονομή του Βραβείου Κοινού και του Φοιτητικού Βραβείου. Η απονομή έγινε από τη διεθνή τριμελή κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Ισραηλινό Εκτελεστικό Διευθυντή του Ισραηλινού Κέντρου Κινηματογράφου Katriel Schory και μέλη τη Γερμανίδα παραγωγό Marion Döring (Διευθύντρια της γραμματείας και εκτελεστική παραγωγός στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου) και τον Ρουμάνο σκηνοθέτη και περσινό νικητή του Ειδικού Βραβείου Κριτικής Επιτροπής, Catalin Mitulescu.

 

Τα βραβεία


Το βραβείο καλύτερης ταινίας απέσπασε το “Night of Silence” του Reis Çelik, για την ομορφιά και την απλότητα μιας ιστορίας, δοσμένης με δυνατό και τρυφερό κινηματογραφικό ύφος. Η ταινία αποκαλύπτει έντονα συναισθήματα παρουσιάζοντας δύο ανθρώπους που αναγκάζονται να ζήσουν μαζί.


Το ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στην ταινία “Οικόπεδο 12” του Κυριάκου Τοφαρίδη για το θάρρος της να ανταποκριθεί στην πρόκληση της σκιαγράφησης μιας κοινωνίας εν μέσω σοβαρής κρίσης, με γερή δόση χιούμορ και συμπάθειας. Ο σκηνοθέτης, ο οποίος ήταν παρών στην τελετή απονομής, παρέλαβε το βραβείο και ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές του φεστιβάλ, το κοινό και την κριτική επιτροπή.


To βραβείο glocal images απονεμήθηκε στην ταινία “La Pirogue” του Moussa Tourré για τον τρόπο με τον οποίο διηγείται την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων, έτοιμων να ρισκάρουν τα πάντα για ένα καλύτερο αύριο. Η ταινία μας ταξιδεύει σ’ένα μονοπάτι γεμάτο κινδύνους, με δυνατούς και ορθά δοσμένους χαρακτήρες, παρουσιάζοντας το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης σήμερα.


Τιμητική διάκριση για τον τρόπο με τον οποίο διηγήθηκε την αληθινή ιστορία της ανόδου και της πτώσης ενός αινιγματικού νεαρού αγοριού, ο οποίος χρησιμοποιείται ως όργανο ολοκληρωτικού καθεστώτος, απονεμήθηκε στην ταινία “The Passion of Michelangelο" του Esteban Larraín.
To βραβείο κοινού απέσπασε η ταινία “The Angels’ Share” του Ken Loach.


Το φοιτητικό βραβείο απονεμήθηκε στις ταινίες “Queen” του Mohammad Ali Bashe Ahangar και “Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού” του Έκτορα Λυγίζου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close