Μη χάσετε , Μουσική

Οι 25 συναυλίες του Αυγούστου που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!

Ο Αύγουστος, ο πιο καυτός μήνας του καλοκαιριού, είναι εδώ κι εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να σου φτιάξουμε το πρόγραμμα!

Δημοσιεύτηκε στις 01 Αυγούστου 2017

Δίνουμε και φέτος ραντεβού σε χωριά, πάρκα, πλατείες, ανοιχτά θέατρα, μουσικές σκηνές και καλοκαιρινά μαγαζιά, εντός και εκτός πόλης, για να ακούσουμε ζωντανή μουσική, να αποθεώσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες που επισκέπτονται για πρώτη φορά την Κύπρο, ή που αγαπούν να επιστρέφουν συχνά εδώ, να δούμε φίλους και γνωστούς, να σιγοτραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να πιούμε, να φλερτάρουμε, να γελάσουμε, να ιδρώσουμε, να ξεφαντώσουμε, έτσι απλά για να 'χουμε βρε αδερφέ κάτι να θυμόμαστε από το φετινό καλοκαίρι.

Εδώ θα την βγάλουμε λοιπόν τον Αύγουστο, σ' αυτές τις συναυλίες!

 

Soneros De Verdad
Το εξαιρετικό συγκρότημα καταφθάνει στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017. Θεωρούν τους εαυτούς τους τη δεύτερη γενιά του Buena Vista Social Club, μιας και ο θρυλικός Pio Leyva ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του εξαμελούς πλέον συγκροτήματος με επικεφαλής τον Luis Frank Arias. Μουσικά παραμένουν πιστοί στο Son Cubano και παίζουν κλασικά κομμάτια, παρουσιάζουν εντούτοις και πολλές αυθεντικές συνθέσεις. Για την καλύτερη ανάμειξη του παλιού με το καινούριο, το συγκρότημα συνοδεύουν δύο εξαιρετικοί τραγουδιστές: ο Luis Frank Arias, εξαιρετικός δεξιοτέχνης του Son Cubano. Luis Frank Arias: Φωνή, Leriosver Moracen Alemani: τρομπέτα, Nicolás Sirgado: Μπάσο, φωνή, Sergio Veranes: tres cubano, φωνή, Querol Aldana: κυθάρα, φωνή, Vivo Barrera: κρουστά, Fabián Sirgado: congas, φωνή.
> Τρίτη, 1 Αυγούστου, Πολιτιστικό Κέντρο ΣΠΕ Πέγειας, Πάφος, 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

 

Γιάννης Βαρδής & Γιώργος Λιανός
Υποδεχόμαστε ένα από τα καλύτερα ντουέτα της ελληνικής μουσικής σκηνής που περιμένει όλους εσάς για να σας απογειώσει σε ένα μαγευτικό πάρτι. Τα τελευταία χρόνια ο Βαρδής και ο Λιανός συνεργάζονται με κοινές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και το μουσικό αποτέλεσμα είναι μαγικό. Δεν θα χρειαστεί λοιπόν να ταξιδέψουμε από Θεσσαλονίκη-Αθήνα, αλλά μέχρι το Dolce Club στη Λεμεσό για να τους υποδεχτούμε.
> Τετάρτη 2 Αυγούστου, Dolce Club, Λεμεσός, 22.00, €10 (προπώληση), €15 (είσοδος). Πληροφορίες: 99366523 και 99070549.

 

Vertigo Instrumental Project
Το συγκρότημα “Vertigo Instrumental Project” θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Τεχνόπολις 20, την Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017, στις 8:30μ.μ. Το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει jazz κομμάτια και ποπ γνωστά τραγούδια σε jazz και funky ρυθμούς. Το κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισής τους θα είναι ο αυτοσχεδιασμός και η διαφορετική προσέγγιση στο κάθε τραγούδι, δίνοντάς του ένα διαφορετικό ήχο.
Το συγκρότημα “Vertigo Instrumental Project” αποτελείται από τους Renad Nourmanchine από την Ρωσία (πλήκτρα), Sergie Sergienko από την Ουκρανία (ντραμς) και Πάμπο Ταπακούδη από την Κύπρο (κιθάρα). Ο πιανίστας Renad Nourmanchine γεννήθηκε στη Ρωσία. Σπούδασε μουσική και τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο, όπου παίζει σε διάφορες μπάντες. Ο ντραμίστας του συγκροτήματος, Sergie Sergienko γεννήθηκε και σπούδασε μουσική στην Ουκρανία. Ζει στην Κύπρο και είναι ο ντραμίστας διαφόρων σχημάτων. Ο Πάμπος Ταπακούδης γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε μουσική στην Βουλγαρία και σήμερα είναι μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων ως κιθαρίστας και εμφανίζεται σε όλη την Κύπρο.
> Πέμπτη, 3 Αυγούστου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30, €10. Πληρ. 70002420.

 

Φεστιβάλ Φέγγαρος
Το φεστιβάλ Φέγγαρος επανέρχεται δυναμικά για έβδομη χρονιά, κρατώντας ως φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του χωριού Κάτω Δρυς και εκτυλίσσεται σε τρεις μέρες και τρεις ξεχωριστές σκηνές. Το Field Stage, το Village Stage και το Church Stage, θα φιλοξενήσουν πέραν των 35 σχημάτων και καλλιτεχνών από Κύπρο, Ελλάδα, Αμερική, Ιταλία, Κουβέιτ, Νίγηρα, Ισραήλ, Αυστραλία και Αγγλία, σε ένα line-up, το οποίο επιδεικνύει την πολυδιάστατη και ασυμβίβαστη εκλεκτικότητα της διοργάνωσης. Παράλληλα, δρώμενα θα φιλοξενηθούν και στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του χωριού.
> Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Αυγούστου, Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας. Εισιτήρια: €20 (μονοήμερο) & €36 (τριήμερο). Πληρ. 70007610.

 

Accordes Guitar Ensemble, Ελευθερία Αρβανιτάκη
Αρχικά, το μουσικό σύνολο Accordes Guitar Ensemble θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα γραμμένα για κιθάρα, καθώς και διασκευές γνωστών έργων από την ευρύτερη Μεσόγειο και γενικότερα, Ευρώπη και Λατινική Αμερική και παραδοσιακές μελωδίες της Κύπρου διασκευασμένες από τον Ευαγόρα Καραγιώργη. Οι κιθάρες θα συνοδεύονται και από άλλα μουσικά όργανα, ενώ η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου θα ερμηνεύσει τα τραγούδια της παράστασης. Στις 22.00, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα δώσει μια μοναδική παράσταση μελοποιημένης ποίησης στο χώρο της ομορφιάς και του έρωτα, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως η τέχνη της ερμηνείας της μπορεί να αναδείξει την άκρα ευαισθησία, την εκφραστική δυναμική και τις νοηματικές εντάσεις κάθε ενός ξεχωριστού στίχου. Ως γνωστό, έχει ερμηνεύσει με μοναδικό τρόπο έργα αρχαίας και σύγχρονης ελληνικής ποίησης, ενώ από το σχετικό ρεπερτόριο δεν λείπουν ούτε τα δίστιχα της δημοτικής μας παράδοσης.
> Παρασκευή 4 Αυγούστου, Πέτρα του Ρωμιού, Πάφος, 20.30, €20 & €25 (VIP). Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

 

Amalgamation Project & Goran Bregovic
Το Amalga mation Project είναι μια μουσική περιπέτεια, ένα ταξίδι που ισορροπεί ανάμεσα στο δροσερό μεσογειακό ήχο και τη βαλκανική μουσική παράδοση αναδεικνύοντας τον πλούτο της πολυφωνίας. Η ομάδα παρουσιάζει διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και δικές της συνθέσεις, με εμβόλιμες σύντομες αφηγήσεις και απαγγελίες ποιημάτων. Η παράσταση (μια γιορτή και μια μύηση στη μουσικότητα της ανθρώπινης φωνής) περιλαμβάνει πολυφωνικά τραγούδια χωρίς συνοδεία μουσικής από το αποκλειστικά γυναικείο φωνητικό σύνολο Amalgamation Choir. Ακολούθως, στο ίδιο σημείο ο Goran Bregovic οικοδομεί ένα σύμπαν από ξεχωριστούς ήχους και συναρπαστικές μουσικές εκτελέσεις, επιβεβαιώνοντας την έφεσή του στη σύνδεση ετερόκλιτων στοιχείων και στη δημιουργική σχοινοβασία ανάμεσα σε όσα φαίνονται αταίριαστα. Οι ήχοι της Ορχήστρας του για Γάμους και Κηδείες, με τις έντονες επιδράσεις της βαλκανικής παράδοσης, ξεχωρίζουν για τα χάλκινα, τις παραδοσιακές βουλγαρικές πολυφωνίες, την ηλεκτρική κιθάρα, τα παραδοσιακά κρουστά, τα έγχορδα αλλά και τις επιρροές από ύμνους της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και τις μουσουλμανικές προσευχές.
> Σάββατο 5 Αυγούστου, Πέτρα του Ρωμιού, Πάφος, 20.30 & 22.30, €20/ €30 (VIP). Εισιτήρια www.soldoutticketbox.com.

 

Πάνος Μουζουράκης
Τη συναυλία διοργανώνει ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός εξ ου και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το έργο του, που δεν είναι άλλο από την προσπάθεια ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου σε όλο τον κόσμο, σε καιρό ειρήνης ή πολέμου.
> Παραλία Αγίας Τριάδος, Πρωταράς. Σ 5 Αυγούστου, 10.00, €20/€15 (προπώληση). Πληρ. 99810011.

 

2ο LimasSoul Festival
Την πρώτη βραδιά θα παίξουν οι Πάνος Μουζουράκης and the Mouzicians αλλά και οι Κύπριοι Λωποδύτες, ενώ το δεύτερο βράδυ θα παίξει ο Λεωνίδας Μπαλάφας, τα Γυμνά Καλώδια και ο Βύρωνας Πότσος.
> Δευτέρα 7 & Τρίτη 8 Αυγούστου, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός, 19.00, €20 & €15 (προπώληση) ή €25 και για δύο βράδια με προπώληση. Πληρ. 99614100.

 

Luis Fonsi
Ο Luis Fonsi είναι ο ερμηνευτής του τραγουδιού που, μετά το 'Macarena' του πολύ μακρινού 1995, κατάφερε να συνθέσει εκ νέου ένα μουσικό φαινόμενο και να κάνει το ευρύ κοινό να ανακαλύψει ξανά τη latin μουσική. Χωρίς καμιά δόση υπερβολής, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για τον ύμνο του καλοκαιριού, συμπέρασμα που εξάγεται εύκολα χάρη κυρίως στα σχεδόν 3 δις views που έχει μαζέψει μέχρι σήμερα στο YouTube. Η μείξη ρεγκετόν και ποπ μουσικής, του 'Despacito' (λέξη που μεταφράζεται ως 'αργά'), έχει κατακτήσει τις πρώτες θέσεις στα charts, ενώ το remix -που έχει γίνει με τον Daddy Yankee και τον Justin Bieber- βρίσκεται στη λίστα 'Billboard's Hot 100' εδώ και κάτι μήνες, και αυτό είναι ένα φαινόμενο για τα μουσικά χρονικά, καθώς πρόκειται για το πρώτο ισπανόφωνο τραγούδι που κατάφερε κάτι τέτοιο μετά το 'Macarena' του 1995. Ο γεννημένος στο Πουέρτο Ρίκο και μεγαλωμένος στο Μαϊάμι, Fonsi, έρχεται, λοιπόν, για μια συναυλία μαζί με την μπάντα του στην Αγία Νάπα.
> Πέμπτη 10 Αυγούστου, Makronissos Beach, Αγία Νάπα, 19.00 (€25 earlybird), €35 (δεύτερο κύμα), €50 (τρίτο κύμα), €10 (παιδιά κάτω των 12). Πληρ. 95100111.

 

Πέγκυ Ζήνα, Stavento
Το Πελέντρι μάς έχει συνηθίσει στις συναυλίες με μεγάλα ονόματα. Για φέτος φέρνει στο νησί την Πέγκυ Ζήνα και τους Stavento.
> Κυριακή 13 Αυγούστου, Κοινοτικό Στάδιο Πελενδρίου, επ. Λεμεσού, 21.00, €15 & €5 (παιδιά μέχρι 12). Πληρ. 25552503.

 

Imam Baildi
Η εκρηκτική τους ενέργεια παραμένει αναλλοίωτη, και η μοναδική επαφή τους με τον κόσμο δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.
> Κυριακή 13 Αυγούστου, Δημοτικό Σχολείο Λευκάρων, επ. Λάρνακας, 21.30-03.00, €10 & €7 (προπώληση). Εισιτήρια www.tickethour.com.cy.

 

Εισβολέας
Ο Εισβολέας κατά κόσμον Λιάκος, το αγαπημένο παιδί της χιπ χοπ σκηνής, που έχει το θέμα του και τον μοναδικό του τρόπο να ξεσηκώνει το κοινό του, έρχεται για μια και μοναδική εμφάνιση στο DownTown Live στη Λευκωσία! Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Εισβολέας έχει κάνει αρκετές δισκογραφικές κυκλοφορίες και είναι ένα πολύπλευρο ταλέντο, καθώς έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από διάφορα είδη όπως οι imam baildi, Ματούλα Ζαμάνη, Guru (gangstarr) Τσαλιγοπούλου, Πουλικάκο και άλλους, έτσι στις συναυλίες του θα ακούσεις ένα συνονθύλευμα ήχων και ρυθμών, από χιπ χοπ μέχρι παραδοσιακά όργανα και από breakbeat's μέχρι funky, έτσι, κανείς και ποτέ δεν μένει ανικανοποίητος! Ραντεβού εκεί λοιπόν για ένα μοναδικό live performance!
> Παρασκευή, 4 Αυγούστου, Downtown Live, Λευκωσία, 21.00, €10.

 

Γιώργος Σαμπάνης
Ο Γιώργος Σαμπάνης μαζί με το 7μελές του σχήμα έρχεται Κύπρο για τρία μοναδικά Super Summer Parties live. Τρεις βραδιές, σε Πάφο, Πρωταρά και Λεμεσό με ατελείωτη διασκέδαση «Εξ επαφής» με τον Γιώργο Σαμπάνη. Αποδεδειγμένα αποτελεί έναν από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Πέραν από αξιόλογος τραγουδιστής, είναι και σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.
> Παρασκευή, 4 Αυγούστου, Loft Club, Πάφος, 21:30. Πληρ. 77777742.
> Σάββατο 5 Αυγούστου, Verano Lounge Bar, Πρωταράς, 22.00. Πληρ.  99778872.
> Κυριακή 6 Αυγούστου, Breeze Summer, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 70005868.

 

Locomondo
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μπύρας Πάφου 2017, οι Locomondo ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα, θα εμφανιστούν στην Πάφο. Το όνομα μεταφρασμένο θα πει "τρελός κόσμος" (loco = τρελός στα ισπανικά, mondo = κόσμος στα ιταλικά). Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.
> Κυριακή 6 Αυγούστου, €17 (προπώληση) και €20 (στην είσοδο). Το εισιτήριο εισόδου περιλαμβάνει ένα Pint Μπύρα της δικής σας επιλογής και ένα πλαστικό συλλεκτικό ποτήρι του Paphos Beer Festival. Πληρ. 26250311.

 

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς κι ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής σκηνής, συνεχίζει το μελωδικό του ταξίδι και αυτό το καλοκαίρι περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα & Κύπρο. Ένα ταξίδι με πολύ μουσική και αγαπημένα τραγούδια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του που όλοι έχουμε τραγουδήσει και που έχουν συνδεθεί με μερικές από τις πιο αγαπημένες στιγμές της ζωής μας. «Άγγιγμα ψυχής», «Και θα χαθώ», «Χωρίς αναπνοή», «Ακατάλληλη σκηνή», «Πάρτι», «Το σ’ αγαπώ», «Το καλοκαίρι μου», «Δεν φεύγω», «Αν μου τηλεφωνούσες», «Εκδρομή», «Μοιάζουμε», «Χέρια Ψηλά», μέχρι και την τελευταία κυκλοφορία «Κοίτα με» από την συνεργασία του με την Λίνα Νικολακοπούλου. Ένα τραγούδι που βρίσκει τον Μιχάλη σε πλήρη συνθετική και ερμηνευτική ωριμότητα και τη Λίνα σε μια άκρως δημιουργική στιγμή όπου συλλαμβάνει ένα καθημερινό «στιγμιότυπο» και το μετασχηματίζει σε κάτι μοναδικό.
Το καλοκαίρι αυτό παρουσιάζει για πρώτη φορά μια νέα και πολύ ταλαντούχα τραγουδίστρια την «Νεκταρήλια Τσομπάνογλου».
Μαζί του οι μουσικοί: Σόλωνας Αποστολάκης (πιάνο-πλήκτρα, ενορχήστρωση), Σπύρος Μάζης (μπάσο), Γιώργος Μητσοτάκης (τύμπανα), Χρήστος Γκάτσος (ηλεκτρική κιθάρα), Ιάσωνας Μαυρογεώργος (ακουστική κιθάρα), Μπάτης Πεφάνης (σαξόφωνο-κρουστά).
> Κυριακή, 6 Αυγούστου, Ammos Beach Bar, Λάρνακα, 20.00. Πληρ. 24828844.

 

Μουσική χωρίς Σύνορα
Το κιθαριστικό σύνολο Accordes, με εννέα κιθάρες και ένα κοντραμπάσο, παρουσιάζει  ένα πρόγραμμα σε επιμέλεια Ευαγόρα Καραγιώργη και Ζωής Παϊσάνου – Μάρκου, με έργα γραμμένα για κιθάρα από τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική  καθώς και διασκευές και παραδοσιακές μελωδίες  διασκευασμένες από τον Ευαγόρα Καραγιώργη. Ερμηνεύει η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου.
> Παρασκευή 4 Αυγούστου, Πέτρα του Ρωμιού, 20.30, €20-€25. Πληρ. http://www.pafos2017.eu.

 

H Μεσόγειος συναντά τα Βαλκάνια
Το Amalgamation Project  ισορροπεί ανάμεσα στο μεσογειακό ήχο και τη βαλκανική μουσική παράδοση, αναδεικνύοντας τον πλούτο της πολυφωνίας από το γυναικείο φωνητικό σύνολο Amalgamation Choir.
Βασιλική Αναστασίου (φωνή, έρευνα, συνθέσεις), Ερμής Μιχαήλ (κιθάρα, ενορχηστρώσεις, Άλκης Αγαθοκλέους (νέυ)  Ρόδος Παναγιώτου (κρουστά ) Παύλος Carvalho (βιολοντσέλο), Αργυρώ Χριστοδούλου και Εύρη Δημητρίου (φωνητικά).
> Σάββατο 5 Αυγούστου, Πέτρα του Ρωμιού, 20.30, €20-€30. Πληρ. http://www.pafos2017.eu.

 

Misia - Η ψυχή των Fado
Η Misia είναι  σήμερα, ίσως η  γνωστότερη φωνή των fado μετά από την Amalia Rodrigues. Αξιοποιώντας την παραδοσιακή φόρμα της μουσικής της Πορτογαλίας, δημιουργεί και συνεχώς ανανεώνει με  καινούριο υλικό τα  fado, φέρνοντας τα με αυτό τον τρόπο εγγύτερα σε νέους ακροατές.  Εμφανίζεται συχνά σε Ευρώπη και Ασία και οι ηχογραφήσεις της κυκλοφορούν σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Με την τελευταία της δισκογραφική δουλειά Para Amalia,  τιμά την αθάνατη ιέρεια του fado, την ασύγκριτη Amalia Rodrigues μέσα από τα τραγούδια της.
> Σάββατο 19 Αυγούστου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 20.30, €15-€25. Πληρ. http://www.pafos2017.eu.

 

Windcraft Music Fest
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Windcraft Music Fest επιστρέφει στο γραφικό χωριό Κατύδατα, για ένα μουσικό διήμερο με συναυλίες, εργαστήρια, προβολές και παράλληλες δράσεις. Με πρωταγωνιστές τα πνευστά, Κύπριοι και διεθνείς καλλιτέχνες και σχήματα θα παρουσιάσουν την ιδιαίτερή τους μουσική άποψη, επηρεασμένοι από τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου. Το φεστιβάλ θα μας ταξιδέψει από την ευρωπαϊκή τζαζ και κλασική μουσική στον χάλκινο ήχο των Βαλκανίων και τις μελωδίες της Μεσογείου, και από τους ξέφρενους αφροβραζιλιάνικους ρυθμούς στα τσιγγάνικα μονοπάτια της gypsy jazz, για να επιβεβαιώσει ότι διαφορετικοί πολιτισμοί μπορούν να συνυπάρξουν. Το αρμονικό πάντρεμα του χθες με το σήμερα, η προβολή του μουσικού έργου των καλλιτεχνών, η δημιουργία ενός πεδίου πολιτιστικής αλληλοκατανόησης και αλληλεπίδρασης και η συμμετοχή του κοινού στη γοητεία της μουσικής δημιουργίας είναι οι κύριοι στόχοι της διοργάνωσης.
> Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Αυγούστου, Κατύδατα Σολέας. Πληρ. 22377748, www.windcraftmusicfest.com, info@windcraftmusic.com. Εισιτήρια: €15 – μονοήμερο, €20 – διήμερο. Παιδιά κάτω των 12, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις δωρεάν. Εισιτήρια θα πωλούνται μέχρι τις 11 Αυγούστου online μέσω της ιστοσελίδας Eventbrite.com και τις ημέρες του φεστιβάλ στην είσοδο.

 

SeptemberFest
Το Φεστιβάλ Μπύρας Septemberfest - Nicosia Beer Fun Festival διοργανώνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά από τις 29 Αυγούστου μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμμετέχουν και αυτή τη χρονιά καταξιωμένοι καλλιτέχνες οι οποίοι θα σας προσφέρουν αξέχαστες βραδιές. Την Τρίτη 29 Αυγούστου θα εμφανιστούν οι Γιώργος Χαιρέτης, Σώτος Κωνσταντίνου (Γονιός), Πέτρος Κουλουμής σ’ ένα Αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη, την Τετάρτη 30 Αυγούστου οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής και Ελλοπία 20 Χρόνια Μετά, την Πέμπτη 31 Αυγούστου ο Δημήτρης Μπάσης. Μαζί του ο Κούλης Θεοδώρου και πριν ο Φίλιππος Κτενάς, ο Μιχάλης Λεβέντης και το ΑΣΜΑΤΙΟΝ. Μάθε ολόκληρο το πρόγραμμα, εδώ.

 

Φεστιβάλ Ξαρκής
Ένα φεστιβάλ, με εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις, μουσικές συναυλίες και γλέντι (ζιαφέττι). Το 5ο Φεστιβάλ Ξαρκής εστιάζει στην ιδέα της σύμπραξης, της αναβίωσης παραδοσιακών τεχνών και της αφύπνισης σχετικού ενδιαφέροντος νεότερων γενεών, με στόχο την ουσιαστική τους παρά-δοση και διατήρηση μέσα στην πάροδο των χρόνων. Φέτος, με αφορμή τα πέντε χρόνια δράσης της κοινότητας του Ξαρκής, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με είσοδο ελεύθερη, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές, κάθε δωρεά/χρηματική υποστήριξη θα είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη.
>19-20 Αυγούστου, Κοιλάνι, Λεμεσός. Πληροφορίες/Πρόγραμμα: http://xarkis.org/

 

Νίκος Μακρόπουλος
Ο Νίκος Μακρόπουλος κατεβαίνει στο νησί μας μαζί με όλο το επιτελείο του, για τρεις συναυλίες σε Πάφο, Λεμεσό και Αγία Νάπα, με σκοπό να μας διασκεδάσει.
> Κυριακή 13 Αυγούστου, Evgenios Hills, Πόλη Χρυσοχούς, Πάφος, 22:00. Τιμή εισιτηρίου €25 (κάθε 6 εισιτήρια 1 μπουκάλι), VIP 1η και 2η σειρά €30 (κάθε 6 εισιτήρια 1 μπουκάλι). Πληρ. 99552789.
> Σάββατο 14 Αυγούστου (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δεκαπενταυγούστου 2017 στη Λόφου), 20.0, €17 (προπώληση), €20 (στην είσοδο).
> Κυριακή 15 Αυγούστου, Makronissos Beach Bar, Αγία Νάπα. Πληρ. 97722150.

 

Ρίτα Αντωνοπούλου & Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, στην καρδιά της καλοκαιρινής της περιοδείας, κάνει στάση για άλλη μια φορά στην Κύπρο. Για μια μόνο εμφάνιση την ημέρα της 16ης Αυγούστου μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση για μια κιθάρα και μια φωνή. Μαζί της ο εξαιρετικός συνθέτης και σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κιθάρας στην Ελλάδα. Με δυνατές στιγμές από το προσωπικό της ρεπερτόριο, επιλογές από όλα αυτά που αγάπησε στη μουσική της διαδρομή και τη σφραγίδα του Μανόλη Ανδρουλιδάκη στην κιθάρα, η παράσταση αυτή έχει παρουσιαστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα κι έρχεται να κερδίσει όλους όσοι θα παρευρεθούν το βράδυ της Τετάρτης 16/8 στο Friendsland στον Λουβαρά.
> Τετάρτη, 16 Αυγούστου, Λουβαράς, επ. Λεμεσού, 20.30, €13/€10. Πληρ. 99804057.

 

The Cyprus Hip-Hop Festival 2017
Ο Αύγουστος θα κλείσει και φέτος με το μεγαλύτερο Hip-Hop Festival της Κύπρου! Το "The Cyprus Hip-Hop Festival" θα λάβει μέρος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, στη Μουσική Σκηνή RED! Όλοι οι λάτρεις της Hip-Hop μουσικής και κουλτούρας καλούνται να παρευρεθούν σε μια μοναδική βραδιά με DJs, MCs, Graffiti και Breaking! Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 17:00 με B-Boys και B-Girls να δίνουν το παρόν τους με χορευτικά battles και cyphers, και με τον DJ Mike WIldCut στη μουσική. Παρών θα είναι και οι Bassick Crew καθώς και οι True Enforcers of Advance Movement ! Φυσικά όλοι οι B-Boys και Β-Girls θα είναι ευπρόσδεκτοι στο χώρο για όλη τη διάρκεια του χορευτικού μέρους της βραδιάς. Στον εξωτερικό χώρο θα μπορούν όσοι επιθυμούν να βάψουν ειδικά panels με τα sprays τους. Παρών θα είναι και οι Streetartcy.com οι οποίοι βοηθούν στη διοργάνωση της φάσης του Graffiti! Στις 20:30 τη σκυτάλη στα decks θα πάρει ο Dj Bkas και τα μικρόφωνα θα ανάψουν για την φάση του Open Mic! Οι Cyprus Beatbox θα είναι εκεί για το δικό τους μοναδικό show! Στις 21:00 θα ξεκινήσουν οι ζωντανές εμφανίσεις των MCs με τον DJ Bkas και τον DJ Andreas Alex aka Ice στα decks. Καλεσμένοι από Ελλάδα για φέτος είναι οι Στίχοιμα και το Αδέσποτο από τους RNS οι οποίοι θα μοιραστούν την σκηνή με τα Κυπριακά συγκροτήματα και καλλιτέχνες! Παρουσιαστής και host της βραδιάς θα είναι ο βετεράνος MC της Ελληνικής Ηip-Hop σκηνής και μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Ημισκούμπρια, Δημήτρης Μεντζέλος (Dimitris Mentzelos) μαζί με τον Επικό Ραψωδό (Epikos Rapsodos).
> Σάββατο 26 Αυγούστου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 17.00-02.00, €15 / €12 (προπώληση). Πληρ. 99885773.

 

Αντώνης Ρέμος
Η ξεχωριστή λαϊκή χροιά του Αντώνη Ρέμου και οι αμέτρητες επιτυχίες του θα μας ξεσηκώσουν, σε ένα απόλυτα καλοκαιρινό live, στο Breeze Summer Club στη Λεμεσό.
> Κυριακή 20 Αυγούστου, Breeze Summer Club, Λεμεσός. Πληρ. 70005868.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close