Μη χάσετε , Μουσική

"Δεν το είχα σκεφτεί, πως θα είχε τόση μεγάλη απήχηση το'Μάντισσα'"

Μιλήσαμε με τη "Μάντισσα" των επιτυχιών, Μαρίνα Σάττι, και μας αποκάλυψε το επόμενό της βήμα αλλά και ότι έρχεται Κύπρο τον Αύγουστο

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2017

Η μόνη λογική εξήγηση να μην έχει ακούσει Έλληνας και Κύπριος το όνομά της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είναι να ζούσε σε κάποιον άλλον μουσικό πλανήτη.

Η δουλειά της αποσπά διθυραμβικές κριτικές, ό,τι μα ό,τι φέρει την υπογραφή της γίνεται viral και η ίδια καταφέρνει σε όλο αυτό να διατηρεί μια ψυχραιμία και μια σεμνότητα, που δεν την λες και φυσιολογική. Αλλά σαν κι αυτήν, το αταίριαστα ταιριαστό έχει κουμπώσει τέλεια στο μουσικό προφίλ της.

Αυτήν τη στιγμή είναι ανάσα ανανέωσης και δημιουργίας στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ίσως τα νερά έμειναν στάσιμα αρκετό καιρό, ίσως βαρεθήκαμε να μην πειραματιζόμαστε γι' αυτό και συνειδητά η πλειοψηφία χτυπηθήκαμε από τον τυφώνα 'Μαρίνα'!

Και φυσικά, ανυπομονούμε να την απολαύσουμε τον Αύγουστο, στον Φέγγαρο!

'Δεν το είχα σκεφτεί, πως θα είχε τόση μεγάλη απήχηση το "Μάντισσα". Δούλεψα πολύ πάνω στην ενορχήστρωση και την παραγωγή και χαίρομαι πολύ, που καταφέραμε να φτιάξουμε κάτι κοντά σ' αυτό, που είχα αρχικά οραματιστεί. Ενορχηστρώνοντας ένα τραγούδι έτσι ή αλλιώς, απλώς επιλέγεις τον τρόπο και τη γλώσσα, με την οποία θα πεις την ιστορία του τραγουδιού.

Έχω μεγαλώσει με κλασική μουσική, έχω ακούσει παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά του κόσμου, όπως και από την Ελλάδα και απ' το Σουδάν. Και σίγουρα έχω επηρεαστεί πολύ από την ποπ και ηλεκτρονική σκηνή από τα 90s ως και σήμερα.

Αν κατατάσσω τον εαυτό μου σε κάποιο είδος μουσικής; Δεν ξέρω... απλώς αγαπώ την μουσική! Νομίζω, πως όταν κάνεις κάτι με αγάπη, δεν μπορεί παρά να φέρει και να μεταφέρει αυτή την ενέργεια, δεν έβαζα ποτέ μακροπρόθεσμους στόχους, γιατί πολύ απλά ξυπνούσα ένα πρωί και δε με εξέφραζαν πια. Με ενθουσιάζει, όμως, να φέρνω κοντά φαινομενικά "αταίριαστα" στοιχεία.

Φαγητά, ανθρώπους, μουσικές... Μου αρέσει αυτό, με ντοπάρει και με ενεργοποιεί σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Από μικρή με πείραζε πολύ να ακούω "δεν ταιριάζει", "δεν κολλάει" ή "δε γίνεται". Όλα ταιριάζουν, όλα κολλάνε και όλα γίνονται, αρκεί να μπορέσεις να τα φανταστείς μαζί. Δεν ξέρω αν είναι κάποιου είδους προβολή, που κάνω προσπαθώντας να δικαιολογήσω κι εγώ τη δική μου υπόσταση και διττή καταγωγή - μιας και ο μπαμπάς μου είναι από το Σουδάν και η μαμά μου από την Κρήτη. Μπορεί να 'ναι κι αυτό...

Το επόμενο βήμα... Μακάρι να 'μαι καλά και να 'χω ιδέες και να μπορώ πάντα να δημιουργώ με χαρά και να 'χω κάτι να πω. Χαίρομαι πολύ με το πως εξελίσσονται τα πράγματα στη ζωή μου, αλλά στ' αλήθεια δεν έχει αλλάξει και κάτι. Συνεργάζομαι με τους φίλους μου και κάνω παρέα με τους συνεργάτες μου. Αυτό μας φέρνει ακόμα πιο κοντά. Όσο για τα επόμενα μου σχέδια; Θα κάνουμε κάποιες εμφανίσεις μέσα στο
καλοκαίρι με τα αγαπημένα μου κορίτσια, το γυναικείο πολυφωνικό γκρουπ Fonέs. Θα εμφανιστούμε κι εδώ στην Κύπρο στο Φεστιβάλ Φέγγαρος στις 5 Αυγούστου!'

Διάβασε ακόμα περισσότερα στο Check In Ιουλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close