Μη χάσετε , Μουσική

10+1 μουσικές στιγμές που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Με φουλ μουσικό πρόγραμμα μας αφήνει ο Ιούνιος και έρχεται ο Ιούλιος με ακόμη περισσότερα

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2017

Καλοκαίρι χωρίς συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις και τραγούδι δεν γίνεται. Η τελευταία εβδομάδα του Ιούνη και το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη μας επιφυλάσσει πολλές τέτοιες μουσικές στιγμές που δεν θέλουμε να χάσουμε.

Unity Fest
Το Unity Fest συνδιοργανώνεται από τη Δικοινοτική Πρωτοβουλία για Ειρήνη-Ενωμένη Κύπρο, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Υποστηρίζεται από το Σπίτι της Συνεργασίας, την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, την Πρεσβεία των ΗΠΑ, την Πρεσβεία της Σουηδίας και το Κέντρο Νεολαίας της Αμμοχώστου (MAGEM Famagusta Youth Center). Χορηγοί της εκδήλωσης ο Οργανισμός Νεολαίας, η Synergia media, τα μουσικά καταστήματα C.G Georgallis και τη Golden Insurance. Το Unity Fest στοχεύει να φέρει μαζί την κυπριακή νεολαία και από τις δύο κοινότητες, αξιοποιώντας τη δύναμη της μουσικής για την καλλιέργεια κουλτούρας ειρήνης στην Κύπρο. Οι μπάντες που συμμετέχουν είναι: Katakathia (Κατακάθια) - Λεμεσός, George Sidiropoulos (Γιωργος Σιδηρόπουλος) - Λευκωσία, Limestone - Λευκωσία, Stonus - Λευκωσία, Swinging Souls - Πάφος, Bunfyah - Αμμόχωστος. Οι Gadjo Dilo και ο Fikri Karayel θα λάβουν μέρος στο Unity Fest ως προσκεκλημένοι καλλιτέχνες.
Τρίτη 27 Ιουνίου, στην περιοχή της τάφρου του Ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας, Λευκωσία, 19.30. Είσοδος δωρεάν.

La La World στο Faneromeni 17
Μπορούν να χωρέσουν μουσικές απ' όλο τον κόσμο σε μία συναυλία; Μια μουσική παράσταση της γυναικείας χορωδίας Cantus Novus Femina και του Concordia String Quartet παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Τεχνών #Faneromeni17. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει κομμάτια από τις παραδόσεις της Λατινικής και Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης μυώντας το κοινό σε κλασικές φόρμες σύνθεσης αλλά και σε μουσικές του κόσμου με γνωστές διασκευές αγαπημένων κομματιών. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας τα μέλη του κουαρτέτου θα παρέχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες με χιουμοριστικές εξιστορήσεις, παραπομπές σε ποίηση και άλλα καλλιτεχνικά είδη.
Πέμπτη 29 Ιουνίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Οι Αλκυονίδες παρουσιάζουν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη σε μια μοναδική συναυλία στο Σκαλί Αγλαντζιάς, την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 8:30μμ. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS Courier (77777040)
Πληρ. 99059257.

Κώστας Μακεδόνας & Γιώτα Νέγκα (Αμαθούσια 2017)
Δύο καλλιτέχνες που μαγεύουν το κοινό και αναμένεται να χαρίσουν μια σειρά από αλησμόνητες ερμηνείες, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο από πολύτιμα, αγαπημένα τραγούδια συνοδευόμενοι από οκτώ πρωτοκλασάτους μουσικούς. Με αφορμή της συμπλήρωσης φέτος 45 χρόνων χωρίς τους Μάρκο Βαμβακάρη και Γιάννη Παπαιωάνου, 25 χρόνων χωρίς τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Νίκο Γκάτσο αλλά και 80 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Λοίζου οι δυο ερμηνευτές θα παρουσιάσουν ανθολογία με μεγάλα τραγούδια των σπουδαίων δημιουργών. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και προσωπικές επιτυχίες των δύο καλλιτεχνών μέσα από τις οποίες έγιναν τόσο αγαπητοί στο ευρύ κοινό.
Παρασκευή 30 Ιουνίου, Χώρος Στάθμευσης Τουριστικής Αγίου Τύχωνα, Λεμεσός, 20.30.

Steppin' Out Jazz Band
Μετά την μεγάλη επιτυχία της εμφάνισής τους στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, οι "Steppin' Out Jazz Band" επιστρέφουν την Παρασκευή, 30 Ιουνίου στις 8:30μ.μ. αυτή τη φορά στον κήπο του Τεχνόπολις 20. Η μπάντα σας προσκαλεί να απολαύσετε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στη θρυλική Γαλλία τραγουδίστρια Edith Piaf, με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της όπως La Vie En Rose, Padam Padam, Je ne regrette rien και πολλά άλλα. Σε αυτή την εμφάνισή τους το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει γνωστά τζαζ κομμάτια που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής της, από μερικούς από τους πιο διάσημους συνθέτες όπως οι George Gershwin, Richard Rodgers, Cole Porter και πολλοί άλλοι.
Παρασκευή 30 Ιουνίου, Τεχνόπολις 20, Λεωφόρος Νικολάου Νικολαΐδη 18, Πάφος. Πληρ. 70002420.

Γιάννης Κρητικός
Μία όμορφη μουσική βραδιά ετοιμάζει η κοινότητα Κολοσσίου στο ιστορικό κάστρο της της περιοχής, το Κάστρο Κολοσσίου. Εκεί, θα βρεθεί για μία εμφάνιση ο γνωστός κρητικός τραγουδιστής Γιάννης Κρητικός με μία βραδιά γεμάτη τραγούδια και μουσικές από τη γενέτειρά του και όχι μόνο. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του ταμείου του Κοινοτικού Συμβουλίου Κολοσσίου.
Παρασκευή 30 Ιουνίου, Μεσαιωνικό Κάστρο Κολοσσίου, Λεμεσός, 21.00. Είσοδος: 10 ευρώ.

Σταύρος Κωνσταντίνου
Ο μοναδικός ερμηνευτής Σταύρος Κωνσταντίνου έρχεται στο Iguana να παρουσιάσει το SK Live Tour 2017 σε μία ανεπανάληπτη εμφάνιση στην παραλία! Θα ερμηνεύσει την επιτυχία "Στα αστέρια έκανε πρεμιέρα" και θα μας συγκινήσει με ένα μικρό αφιέρωμα στον αξέχαστο Παντελή Παντελίδη.
Παρασκευή 10 Ιουνίου, Iguana Makenzy, Λάρνακα, 21.30. Είσοδος ελεύθερη.

Μαστίχομα Σάμμερ με Νίκο Βέρτη
O μοναδικός Νίκος Βέρτης έρχεται τη 1η Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου για ένα ξέφρενο Μαστίχομα Σάμμερ Music Show που αρχίζει στις 19:00 με τον Νίκο Βέρτη, την 25 μέλους μπάντα του και τους μαστιχομένους Djs σε μια υπερπαραγωγή που δεν ξανάγινε!
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 96284050
Προπώληση για καναπέδες, τραπέζια, μπαρ και κερκίδα στα πιο κάτω σημεία:
Καταστήματα celio Παγκύπρια
Καταστήματα Refan & Dorothy Perkins, Wallies, Essence Λάρνακα
Κατάστημα Sishalove Παραλίμνι
Τα εισιτήρια της κερκίδας για Λευκωσία θα υπάρχουν μόνο στο κατάστημα ICON streetwear.

Αέναα Ταξίδια
Η θεαματική αυτή υπαίθρια εκδήλωση αποτελεί το καλοκαιρινό γεγονός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος2017. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμανάκι και στο Κάστρο της Πάφου, πραγματεύεται και διερευνά ένα από τα κυρίαρχα θέματα του πολιτιστικού προγράμματος του Πάφος2017, το «Παγκόσμιοι Ταξιδιώτες». Οι συντελεστές της εκδήλωσης Αέναα Ταξίδια, χρησιμοποιούν το φυσικό στοιχείο, ως το σκηνικό για την αφήγηση των ιστοριών τριών ταξιδιωτών που φτάνουν στην Πάφο από ΣΤΕΡΙΑ, ΘΑΛΑΣΣΑ και ΑΕΡΑ. Ετοιμαστείτε για ένα υπερθέαμα πολυαισθητηριακών εικόνων μέσω προβολών, υψηλής ποιότητας ψηφιακής κινούμενης εικόνας, συνοδευόμενων από στιγμές ζωντανής απόδοσης κι ερμηνείας ποιητικού λόγου και τραγουδιού, τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα. Ομάδες χορού, πλεούμενα, πομπές και παρελάσεις συνδυάζονται με ακροβατικές και θεαματικές δράσεις στον αέρα και τη θάλασσα με ειδικούς σχεδιασμούς φωτισμού, ήχου και πρωτότυπα ειδικά εφέ, γιορτάζοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Πάφου.
Σάββατο 1 Ιουλίου, Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Tonis Sfinos
Ο χιουμορίστας σατιρικός καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Tonis Sfinos θα βρεθεί και πάλι στην Κύπρο για μία καλοκαιρινή εμφάνιση στη Λάρνακα.
Κυριακή 2 Ιουλίου, Ammos Beach Bar, Μακένζυ, Λάρνακα, 19.00.

Γιώργος Χατζηνάσιος & Γιώργος Θεοφάνους
Με τις μεγάλες προσωπικές τους επιτυχίες, που άντεξαν στο χρόνο και αγαπήθηκαν πολύ αλλά και επιτυχίες του σήμερα, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους, ξεκινούν ένα μουσικό καλοκαιρινό ταξίδι. Δύο μεγάλοι συνθέτες, δυο σημαντικοί δημιουργοί, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους, πίσω από το πιάνο του ο καθένας, θα πατήσει τα πλήκτρα για να αφηγηθεί με τα τραγούδια του. Στη σκηνή, ο ένας απέναντι στον άλλον, καθισμένοι στο πιάνο πάντα, σε μια διαρκή μουσική συνομιλία, υπόσχονται ένα υπέροχο ταξίδι με τραγούδια που αγαπούν και αγαπάμε, για να μας απογειώσουν μέσα από το εξαίσιο κοινό τους ρεπερτόριο.
Κυριακή 2 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.30. Εισιτήρια στο www.tickethour.com.cy

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close