Μουσική , Music News

Γιουροβίζιον, φώτα, στρας, κιτς και προβλέψεις!

Το Check In και ο Εύρος Βίζιον κάνουντα προγνωστικά τους για τον Α' ημιτελικό της Γιουροβίζιον όπου συμμετέχουν Κύπρος και Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2017

Η Γιουροβίζιον, έφτασε και εμείς εδώ στο Check In Cyprus θελήσαμε να προσεγγίσουμε αυτό το δημοφιλές τηλεοπτικό υπερθέαμα χιουμοριστικά, κάνοντας τις δικές μας προβλέψεις για άλλη μία χρονιά με τον δικό μας ειδικό επί του θέματος, τον μοναδικό Εύρο Βίζιον.

Για να δούμε τι μας στέλνει από το Κίεβο όπου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες.

Οι Ουκρανοί αγάλλονται. Χαίρει η φύσις όλη, φίλοι μου!

Helloooo again mon cherissss!!! This is Εύρος Βίζιον, ο ανταποκριτής σας από το Check In Cyprus, αυτή τη φορά από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στο Κίεβο της Ουκρανίας (κάτι σαν κρατική έκθεση Κύπρου ένα πράγμα) μετά τη νίκη της Jamala με το τραγούδι "1944", στη Στοκχόλμη το 2016. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στο Κίεβο... Υeahhhhhhpiahhhh... :/

Έχουν αρχίσει οι πρόβες για τους 2 ημιτελικούς. Και φέτος οι χώρες είναι 42. Ήταν 43 μέχρι πριν από λίγες μέρες αλλά απέκλεισαν την Ρωσία γιατί η τραγουδίστρια είχε εισέλθει στην Κριμαία χωρίς την άδεια των Αρχών. Η EBU καταδίκασε τις πράξεις της Ουκρανίας αλλά τί να το κάνεις πάλι εκεί γίνεται...

Έχουμε εδώ και λίγα χρόνια 2 ημιτελικούς όπου οι 10 πρώτες χώρες κάθε ημιτελικού προκρίνονται για τον τελικό που θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου.

Πάμε να δούμε τα πρώτα προγνωστικά για τον πρώτο ημιτελικό μετά και την πρώτη πρόβα που έγινε στις παράγκες... oups στον εκθεσιακό χώρο στο Κίεβο.

Από τις πρώτες πρόβες δεν ξεχώρισε κάποιο φαβορί. Όμως η Σουηδία, what a suprise, ξεχώρισε. Πέντε αγόρια πάνω σε κυλιόμενους διάδρομους για το annual test κοπώσεως τραγουδούν το I can't Go on. Tο ίδιο θα λέγαμε και μείς αν τραγουδούσαμε για 3 λεπτά βουρητοί στο ελλειπτικό.

Η Αρμενία με τη γνωστή μουσική με παραδοσιακά στοιχεία από την Αρμενία μια συνταγή που πετύχαινε τα προηγούμενα χρόνια και είπαν να το δοκιμάσουν και πάλι φέτος και άρχισα να βαριέμαι πολύ και θα παραγγείλω κάτι από το κινέζικο απέναντι.

Μεγάλη άνοδο μετά και την πρόβα της έκανε η Ελλάδα με την Demy και το τραγούδι This is Love. Στη σκηνή κυριαρχεί το μπλε χρώμα και οι στάλες της βροχής, μοιάζει σαν έναστρη νύχτα, ενώ κατά τη διάρκεια του ρεφραίν τα χρώματα γίνονται κόκκινα και λευκά με πυγολαμπίδες να λαμπυρίζουν παντού... που θα έγραφε κι ο Σεφέρης! Mε το εκρού του νεκρού φόρεμα - το οποίο θα είναι και αυτό που θα φορά στον ημιτελικό της ερχόμενης Τρίτης - και έντονο μπορντοροδοκκοκκινοσομόν κραγιόν η Demy είναι ανεβασμένη σε μια κατασκευή σαν ασανσέρ στην αρχή του τραγουδιού, όπου κάτω της βρίσκεται κάτι σαν λιμνούλα. Δεν πρόσεξα αν είχε και χρυσόψαρα ή βατράχια θα σας το πω αργότερα αυτό. Στην πορεία κατεβαίνει, συναντιέται με τους δυο χορευτές της, τυχαία... οι οποίοι φωτίζονται με έντονα μπλε χρώματα και αναπαριστούν στρουμφάκια.... ουυυπς κύκνους. H Demy δε φαίνεται να χορεύει, και ούτε πρόκειται ενώ υπάρχει κι ένα ολόγραμμα κοριτσιού που κολυμπάει και εμφανίζεται μπροστά από τη Demy και τους δύο χορευτές. Αυτό σαν σκηνή του American Horror story μου κάνει. Στη γέφυρα του τραγουδιού στροβιλίζονται φουσκάλες γύρω της και η Demy μοιάζει σαν να είναι σε γυάλα με νιφάδες χιονιού. πωωωω πωωω ρε παιδί μου και φουσκάλες και χιόνι. Η Demy στο τέλος του τραγουδιού μετακινείται από την πλατφόρμα στο μπροστινό μέρος της σκηνής, όπου και οι χορευτές της σχηματίζουν μια καρδιά με τα σώματα και τα χέρια τους. Το μόνο που δεν έχουν φέρει φέτος είναι τραμπολίνο και την κρατική ορχήστρα Νέων του Βερολίνου. Ένα τραγούδι που δεν σε αφήνει αδιάφορο οπτικά τουλάχιστον και που φαίνεται σίγουρη η πρόκρισή της.

Αυστραλία. Ήρθε μπαστακόθηκε στην Ευρώπη και για 3η χρονιά διαγωνίζεται στο Διαγωνισμού τραγουδιού ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Θέλω να τους δω όταν θα πάω στο Σίδνεϋ και μου ζητήσουν βίζα... και θα αρχίσω να τους τραγουδώ στο immigration desk τις συμμετοχές τους. Ένα ωραίο τραγουδάκι τίποτα το ιδιαίτερο όμως.

Πορτογαλία. Μια ιδιαίτερη μπαλάντα φέτος από τον πολύ ιδιαίτερο Salvador Sobral. Τον βλέπεις και λες από κάπου τους ξέφυγε αυτός δεν υπάρχει περίπτωση... Low budget πρέπει να ήταν η παραγωγή γιατί του βρήκαν ένα κουστουμάκι ασυνδύαστο 8 νούμερα μεγαλύτερο, μην τον κόψει ο καβάλος και βγάλει καμιά ψηλή νότα κατά λάθος, κομμώτρια δεν είχανε, make up artist μην το συζητάμε αλλά το τραγούδι φιγουράρει ως outsider που θα έλεγε και η γιαγιά μου στου χουριό.

Αζερμπαϊτζάν. Η Dihaj βρίσκεται μέσα σε ένα «δωμάτιο» αποτελούμενο από μαύρους τοίχους με μηνύματα γραμμένα με κιμωλία καθώς και έναν άνδρα με μάσκα αλόγου. The horse man! Ένα καλό τραγούδι με ωραία σκηνική παρουσία αλλά ελπίζω να μην καβαλήσει τ' άλογο και φύγει στο τέλος!

Βέλγιο. Μία από τις πιο αγαπημένες χώρες για φέτος σύμφωνα με τους fans. Έντονα φώτα και μία σκηνή που κατακλύζεται από το μπλε χρώμα. Η νεαρή τραγουδίστρια σε γενικές γραμμές ήταν φωνητικά ασταθής και κινησιολογικά υποδεέστερη του αναμενόμενου και προφανώς όλο αυτό οφείλεται στο άγχος της πρώτης πρόβας, αλλά από φαβορί έπεσε κάπου στην πέμπτη έκτη θέση αυτή την στιγμή και ίδωμεν. Η όλη εμφάνιση πάντως δεν είχε σχεδόν καμία σχέση με το μυστηριώδες σκηνικό που είχαν υποσχεθεί πως θα παρουσιάσουν. Κρίμα και ήθελα πολύ να πάω Brussels next year να δώ τον μικρό που κατουράει!

Μολδαβία. Oh mon dieu! Κάθε χρόνο δεν λείπει και μια kitsch συμμετοχή που πάντα όμως ψηφίζεται από τους eurofans. Η Μολδαβία με τους Sunstroke Project παρουσιάζουν το ίδιο concept που είδαμε στον εθνικό τελικό της Μολδαβίας. Τα φωνητικά είναι κοπέλες που φοράνε λευκά-μαύρα φορέματα με λευκά καπέλα. Στο τέλος οι τραγουδίστριες-χορεύτριες βγάζουν τα καπέλα και χορεύουν μαζί με τους τραγουδιστές, τον πιο kitsch χορό eveeeeerrrrr που φοράνε και αυτοί ασημί λαμέ ρούχα. Oh please ακόμα κυκλοφορούν τα λαμέ; where's the fashion policeeee να τους μαζέψει καλέ;

Τώρα για τις επόμενες 2 θέσεις που παραμένουν για πρόκριση θα μαλλιοτραβηχτούν Κύπρος, Λετονία, Φινλανδία και Πολωνία μάλλον... Όλα τα τραγούδια στο ίδιο επίπεδο.

Κύπρος. Η παρουσίαση του τραγουδιού θυμίζει αρκετά το concept της επιτυχημένης παρουσίασης του Βελγίου 2015 (Loïc Nottet, Rhythm Inside, 4η θέση). Τον Hovig πλαισιώνουν δύο νεαροί τραγουδιστές στα φωνητικά και ηχητικά ήταν άψογοι! Λευκό, κατάλευκο background με λευκούς κύβους και λευκά φώτα και ευτυχώς που αυτοί φοράνε μαύρα για να βλέπουμε που είναι γιατί αλλιώς θα τους ψάχναμε στην σκηνή. Η χορευτική ρουτίνα περιελάβανε ρομποτικές κινήσεις και ισορροπίες πάνω σε κάτι γραμμές που εμφανίζονται στο πάτωμα. Στο φινάλε το φόντο της σκηνής γίνεται κατακόκκινο. Κατ' ακρίβεια κανελλοκεραμιδοκοραλλοκόκκινο. Κύπρος καλή επιτυχία! Chypre bon chance!

Λετονία. Το συγκρότημα Triana Park με το τραγούδι Line εμφανίστηκε στην σκηνή σε ένα ψυχεδελικό περιβάλλον με πολύχρωμα φώτα. Η οθόνη που βρίσκεται στο πίσω μέρος ως φόντο, προσθέτει επίσης πλούσιους χρωματισμούς. H τραγουδίστρια φοράει μαύρο μπλουζάκι, και ασημένιες μπότες ψαρέματος που φτάνουν μέχρι τον λαιμό. Η απόδοση του τραγουδιού από την ερμηνεύτρια θα μπορούσε να δεχτεί βελτιώσεις, ενώ τα φωνητικά ακούγονται κάτω του μετρίου. Η συμμετοχή ωστόσο είναι αρκετά πιασιάρικη, γεμάτη ενέργεια και πιθανότατα θα πάει καλά τουλάχιστον στην τηλεψηφοφορία, όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής.

Σειρά της Φινλανδίας και για τους Norma John! Η εμφάνιση πάνω στη σκηνή είναι ακριβώς ίδια με αυτή του εθνικού τελικού της χώρας. Η Leena φοράει ακριβώς το ίδιο μαύρο φόρεμα (της άρεσαν τόσο πολύ που νομίζω θα κοιμάται και με αυτό τα βράδια από τον Φεβρουάριο). Φωνητικά η καλλιτέχνης είναι άρτια. Οι εναλλαγές των χρωμάτων είναι μπλε και κόκκινες με φωτιές να ξεπηδάνε. Μην αρπάξει το φόρεμα φοβάμαι που της αρέσει και τόσο. Πολύ λιτή εμφάνιση. Not my cup of tea...

Πολωνία και η Kasia (Κάσχια no comments) θα φοράει ένα μακρύ αλλά αποκαλυπτικό λευκό φόρεμα, ενώ στα λευκά είναι ντυμένος και ο βιολιστής που τη συνοδεύει στο πίσω μέρος της σκηνής. Η φωνητική εκτέλεση του τραγουδιού της «Flashlight» είναι άψογη! Το φόντο είναι μπλε σκούρο με λευκές κουκίδες, οι οποίες αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του τραγουδιού και καταλήγουν να σχηματίσουν τη λέξη «Freedom» σε πολλές γλώσσες . Δεν πρόσεξα αν το γράφουν και στα ελληνικά. Αν το γράψουν θα τους δώσω 1 βαθμό.

Οι συμμετοχές συνεχίζονται με την Αλβανία να παίρνει τη σκυτάλη και που μπορεί να κλέψει μια από τις 10 θέσεις στον τελικό. Η Lindita Halimi εμφανίζεται στη σκηνή φορώντας ένα βαμβακερό σακάκι σε ροζ χρώμα και γενικά είναι ντυμένη απλά, χωρίς ιδιαίτερη επιμέλεια σε μακιγιάζ ή μαλλιά ή νύχια ή... Η σκηνή φωτίζεται όπως μας περιέγραψαν με κλειστό πράσινο χρώμα ενώ παίζουν και οι αποχρώσεις του μαλακού μοβ. Θα μου άρεσε να έβαζαν και ευαίσθητο κίτρινο και ταλαιπωρημένο καφέ. Τόσο φωνητικά όσο και στις εκφράσεις του προσώπου της η Halimi είναι έντονη, παραπάνω απ' όσο χρειάζεται, ενώ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού τα μάτια της είναι κλειστά (για να μην βλέπει έτσι όπως είναι μάλλον) κάτι που δεν λειτουργεί και πολύ θετικά στο τηλεοπτικό κομμάτι.

Ισλανδία. Όπως περιέγραψε η ίδια η Svala λίγο πριν ανέβει στη σκηνή για την πρόβα της, η χορογραφία της βασίζεται στην κίνηση των φτερών του κοστουμιού της και στη χρήση των μηχανημάτων που φυσάνε αέρα. Δεν ανακάλυψε και την διάσπαση του ατόμου να λέμε και την αλήθεια. Στην πρόβα η Svala φορούσε μια λευκή αέρινη κάπα φουτουριστική και από μέσα αχνό εμπριμέ κολάν με λευκό μπλουζάκι από πάνω. Τα μαλλιά της είναι science-fiction με 2 μπούκλες όρθιες στο κεφάλι. Εμένα για teletubby μου κάνει.

Ο Μαυροβούνιος εκπρόσωπος Slavko εμφανίζεται με τη μακριά μπλε φούστα που τον είχαμε δει και στο βιντεοκλιπ και ένα μακρύ μαύρο διαφανές μπλουζάκι. Στη συνέχεια αποκαλύπτεται ένα λαμπερό παντελόνι με strass που βρίσκεται κάτω από τη φούστα του. Χρίστε μου τί λέω... Φωνητικά είναι μέτριος, κινησιολογικά δε αρκετά καλός όπου οι πιο πολλές κινήσεις του γίνονται με την μακριά κοτσίδα του. Ραπουζέλ σε αστεροειδή ένα πράγμα.

Γεωργία! Η σκηνή σε κόκκινο και λευκό χρώμα ενώ κόκκινες φλέβες πρωταγωνιστούν στο βασικό φόντο. Ελπίζω να μην τις κόψουμε μέχρι να τελειώσει το τραγούδι ή τουλάχιστον να προλάβω να τελειώσω το κινέζικο που παράγγειλα. Η εκπρόσωπος της χώρας Tamara Gachechiladze εμφανίζεται στη σκηνή ντυμένη με απλά, καθημερινά ρούχα μη θέλοντας να αποκαλύψει το τελικό της φόρεμα. Άσε μας καλέ και σύ που θα μας κάνεις και souprice! Χρησιμοποιεί μία κόκκινη μπέρτα που ανεμίζει που όμως δεν ξέρουμε αν θα την έχει και στην τελική της εμφάνιση. Η Tamara ακούγεται αρκετά καλή φωνητικά στην πρώτη της πρόβα. Προς το τέλος της εμφάνισης, υπάρχουν φλόγες και κάποια πυροτεχνήματα για να γιορτάσει την ανεξαρτησία της Γεωργίας από τον Κοναν τον Βάρβαρο.

Η Martina Bárta από την Τσεχία, παραδέχτηκε ότι νιώθει λίγο τρακ, διότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από όσα είχε κάνει έως τώρα στην καριέρα της. Και τί να κάνω εγώ τώρα? Να της στείλω τα ZANAX μου ή να την πάρω ένα τηλέφωνο να την παρηγορήσω; Το τραγούδι ξεκινάει με τη Martina καθισμένη στα σκαλάκια στο μπροστινό μέρος της σκηνής. Πολύ γρήγορα σηκώνεται και λαμβάνει θέση στο κέντρο με έναν προβολέα να πέφτει ακριβώς επάνω της. Θεϊκό σκηνοθετικό τρικ. Στη συνέχεια, στο πίσω μέρος της γιγαντο-οθόνης LED προβάλλονται οι ημίγυμνοι άνδρες και γυναίκες όπως ακριβώς συμμετείχαν στο video clip. Εδώ ξεκινάει το ενδιαφέρον. Φοράει ένα εντυπωσιακό λαμέ σύνολο με παντελόνι και κρόσια στη ζώνη. Χάιντε χάιντε...

Στο τέλος Σλοβενία. Στην σκηνή της Eurovision και στην ίδια πόλη επιστρέφει μετά από 12 χρόνια ο Omar Naber, με το τραγούδι On My Way. Λευκοί, μαύροι, μπλε φωτισμοί περιβάλλουν τον Omar, με τον ίδιο να φορά γκρι σκούρο λαμέ κουστούμι... ε ρε το λαμέ φέτοοοοοοςςςςςς... Τι έγινε ρε παιδιά ας με ενημερώσει κάποιος... Αν εξαιρέσουμε κάποιες μικρές φωνητικές αστάθειες, σε γενικές γραμμές η ερμηνεία του χαρακτηρίζεται καλή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ένας πολυέλαιος κατεβαίνει από το πάνω μέρος της σκηνής και ελπίζω να μην του πέσει στο κεφάλι αλλά και πάλι τελευταίος στα προγνωστικά το αγόρι.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close