Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

7+1 καλοί λόγοι για να έρθεις μέχρι την Κυριάκου Μάτση

Η γνωστή λεωφόρος της πρωτεύουσας σου δίνει πολύ καλές επιλογές για καφέ, κρασί, φαγητό και γλυκό

Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2017

Μία από τις κεντρικότερες αρτηρίες της Λευκωσίας, η λεωφόρος Κυριάκου Μάτση σου προσφέρει πολύ καλές ιδέες για φαγητό στο χέρι, για take away-delivery, για διασκέδαση, ποτό, γλυκό και καφέ όλες τις ώρες και μέρες της εβδομάδας.

Vino Cultura Wine Bar & Cellar
Το απόλυτο wine bar της πόλης

Το Vino Cultura είναι το μαγαζί που έβαλε ξανά στον χάρτη της εξόδου μας την πολυσύχναστη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση. Ένας χώρος τους πρωτοπόρους του είδους των wine bar/restaurant. Βραβευμένο, στιλάτο με ξύλινη διακόσμηση, ατμοσφαιρικό ambiance, chill out μουσική και ποιοτική κουζίνα που 'πατά' στη λογική των tapas. Διαθέτει 5 συντηρητές και δύο δωμάτια, εκ των οποίων το ένα στους 14®C και το άλλο στους 18®C. Διαθέτει 1.107 ετικέτες κρασιών! Από αυτές, οι 550 είναι ερυθρές, οι 30 λευκές, οι 400 λευκές, οι 50 γλυκές και οι 60 περίπου αφρώδεις. Σερβίρει στο ποτήρι από 80 ετικέτες. Εδώ θα συνοδεύσεις το κρασί σου με υπέροχο σπιτικό ραβιόλι με μανιτάρια πορτσίνι και κοτόπουλο (€10) σε συνδυασμό με ένα Barbaresco από τη βόρειο Ιταλία.
(22676707) Κυριάκου Μάτση 20. Δ-Κ 18.00-01.00.

Red Sheep
Για ποιοτικό καφεδάκι

Από τα πιο αγαπημένα μας espresso bar της πρωτεύουσας. Θα το βρεις στη γωνία της Κυριάκου Μάτση μετά το Vino Cultura με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Νίκης. Φτιάχνει, ίσως, τον ωραιότερο καφέ της Λευκωσίας, προσφέρει υπηρεσία δωρεάν delivery, έχει πρωτότυπο όνομα και γευστικά κρουασανάκια ψημένα της ώρας. Μικρούλι, ντιζαϊνάτο με ψηλά stools, ωραία μπάρα και ένα cozy χώρο για επί τόπου καφεδάκι. Πρόσφατα εγκαινίασε κάτι καινούργιο που μας άρεσε. Αν είσαι και εσύ λάτρης του cold brew το Red Sheep σου το προσφέρει σε μπουκαλάκι των 500ml με 7.50 ευρώ. Ένας καλός λόγος για να κατέβεις μέχρι την Κυριάκου Μάτση.
(22100115) Κυριάκου Μάτση 16Β Λευκωσία. Δ-Παρ 07.30-19.00, Σ 08.00-16.00, Κ 09.00-15.00.

Lunch in a Box
Η νέα άφιξη της Κυριάκου Μάτση

Ένα μικρό μαγαζάκι έκανε την εμφάνισή του πολύ πρόσφατα στην πολυσύχναστη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση. Το καινούργιο κατάστημα ονομάζεται 'LIB Lunch in a Box' και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα μίνι, γευστικά, γρήγορα και healthy γεύματα. Το μενού περιλαμβάνει διάφορες επιλογές από καφέ, τσάι, ροφήματα, φρέσκους χυμούς, wraps, εναλλακτικές λύσεις για υγιεινό πρόγευμα, σάντουιτς και διάφορα νόστιμα τσιμπήματα. Από αυτά που είδαμε στο μενού ξεχωρίσαμε το μούσλι με γάλα ή γιαούρτι για πρόγευμα, τη σαλάτα με κινόα και αβοκάντο, το σάντουιτς με αναρή, το wrap με κοτόπουλο και ρόκα αλλά και τους super juices σε 4 διαφορετικές εκδοχές. Ακόμη μπορείς να επιλέξεις διάφορα αρτοποιήματα όπως σπανακοτυρόπιτα, muffins και scones. Όλα σε πολύ λογικές τιμές στο κουτί τους.
(22250355) Κυριάκου Μάτση 46, Λευκωσία. Δ-Παρ 07.30-16.00.

Nik's Café Patisserie
Για ιδιαίτερα γλυκά και καφέ

Μία από τις πιο πρόσφατες νέες αφίξεις της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση είναι το μικρό και χαριτωμένο μαγαζάκι Nik's Café Patisserie. Εδώ θα βρεις πολύ νόστιμα γλυκά, αρτοποιήματα πίτες και καφέ. Σου φτιάχνει σάντουιτς, σπιτικά αλμυρά, τούρτες γενεθλίων και γλυκά από την Νότιο Αφρική. Ξεχωρίζει το De Natas που είναι πορτογαλέζικη τάρτα αλλά και το κέικ με φοινίκια και καρύδια.
(22253383) Κυριάκου Μάτση, Λευκωσία. Δ-Παρ 07.30-18.00 & Σ 09.00-15.00.

Candy Bouquet
Γλυκές επιλογές για δώρα

Το συγκεκριμένο μαγαζί μετακόμισε πολύ πρόσφατα από τον παλιό χώρο όπου στεγαζόταν και 'προσγειώθηκε' στην Κυριάκου Μάτση. Πρόκειται για ένα χώρο ο οποίος θα σε ταξιδέψει και θα σε κάνεις να νιώσεις παιδία ανάμεσα σε πανέμορφες δημιουργίες και μπουκέτα με γλυκά, σοκολάτες και ζαχαρωτά. Το Candy Bouquet θα σου λύσει τα χέρια αν ψάχνεις για κάποιο ιδιαίτερο δωράκι για το ταίρι σου, για γενέθλια, για φιλικά πρόσωπα, επετείους και διάφορες περιστάσεις που ψάχνεις για το έξυπνο δωράκι. Θα βρεις μπουκέτα σε διάφορους χρωματισμούς, με σοκολάτες, αποξηραμένα φρούτα, σε κουτιά, με αρκουδάκια, μπαλόνια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Όλα τοποθετημένα σε όμορφα κουτιά, ιδιαίτερες βάσεις με γούστο και φαντασία. Το μαγαζί αναλαμβάνει αν επιθυμείς να παραδώσει το δώρο στο πρόσωπο που επιθυμείς.
(22442282) Κυριάκου Μάτση 50, Άγιους Ομολογητές, Λευκωσία.

Ταβέρνα Παής
Λυσιώτικη σούβλα για μερακλήδες

Σε μία πάροδο της Κυριάκου Μάτση, στην οδό Δαιδάλου θα βρεις ένα αγαπημένο στέκι της πρωτεύουσας. Ένα παλιό σπίτι μεταμορφώθηκε σε ένα ζεστό και όμορφο χώρο με παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Η ταβέρνα του Παή είναι διάσημη για τη λυσιώτικη της σούβλα ιδιαίτερα τις Κυριακές.
(22316220) Δαιδάλου 18, Αγ.Ομολογητές, Λευκωσία. Δ-Σ 10.00-24.00, Κ 10.00-15.00.

ESOBGA Club
Μεζές στην αυλή

Ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος ο οποίος τώρα που ανοίγει ο καιρός θα είναι ιδανικός έξω στην καταπράσινη αυλή του. Πρόκειται για τον χώρο του Συνδέσμου Αποφοίτων του English School και θα τον βρεις στην αρχή του πάρκου Αγίου Δημητρίου. Εδώ θα φας γευστικότατο χοιρινό σουβλάκι, από τα καλύτερα της πόλης ενώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στον μικρό και μεγάλο μεζέ που είναι γευστικότατοι. Εδώ θα φας σαλάτα, χαλούμι, αγρέλια με αβγά, κυπριακό λουκάνικο, μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι και νόστιμο κρέας στα κάρβουνα. Υπάρχει η επιλογή του εσωτερικού χώρου αλλά και η μεγάλη αυλή του, περιτριγυρισμένη από πεύκα.
(96505060) Αγάθωνος 4, Λευκωσία. Δ-Σ 17.00-00.00.

ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ
Posh Lounge

Ο φθινοπωρινός αέρας φέρνει στη γευστική σκηνή της Λευκωσίας το POSH Lounge, ένα χώρο για φαγητό, ποτό αλλά και χαλάρωση με καλή παρέα και μουσική! Η νέα άφιξη της Κυριάκου Μάτση μας υπόσχεται πολλά. Το POSH Lounge αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις αρχές του Νοέμβρη και σκοπός του δεν είναι άλλος από το να μας ταξιδέψει στα πιο απολαυστικά γαστρονομικά μονοπάτια. Το concept του είναι εμπνευσμένο από τις ευρωπαϊκές γεύσεις και τη φινέτσα, με ένα μενού μάλιστα προσεκτικά επιλεγμένο. Η δε λίστα των επιλογών του περιέχει δροσερές σαλάτες, ζουμερά steaks, φρέσκα ψάρια, πεντανόστιμες μακαρονάδες και το καλύτερο… σπιτικά γλυκά! Το μυστικό του; Τα εξαιρετικά διαλεγμένα, αγνά υλικά και η μαεστρία αλλά συνάμα και το πάθος του σεφ στο κάθε πιάτο. Και, για όσους θέλουν απλά ένα ποτάκι, θα μπορείτε να το απολαύσετε χαλαρώνοντας με παρεάκι την καλή μουσική. 
(22420202) Κυριάκου Μάτση 16Λ, 1082, Λευκωσία. Τετ-Κ 18.00-02.00. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close