Πάμε Ταξίδι , Guide

5 ευρωπαϊκές πόλεις για χειμωνιάτικα city breaks

Πετάμε με απευθείας πτήσεις αλλά και με ανταπόκριση

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016

Από το Στοκχόλμη μέχρι τη Νάπολη και από το Βουκουρέστι μέχρι την Μπορντό, επιλέξαμε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις πέρα από τα κλασικά που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον οι οποίες συνδέονται και με απευθείας πτήσεις από το διεθνή αερολιμένα Λάρνακας.

Βουκουρέστι
Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας είναι μία μητρόπολη under construction. Και παρότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες της δίνουν το πολύ 2 ημέρες πριν κατευθυνθούν στα θρυλικά βουνά της Τρανσυλβανίας, το Βουκουρέστι αξίζει ασφαλώς κάτι περισσότερο. Τα καπιταλιστικά (και ουχί κομμουνιστικά ) malls, τα επιβλητικά κτίρια από ατσάλι και γυαλί και τα υπερμοντέρνα συγκροτήματα γραφείων δίνουν τον τόνο της ανοικοδόμησης από τα κομμουνιστικά κατάλοιπα της εποχής Τσαουσέσκου. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν ουκ ολίγα art nouveau ενθύμια που υπενθυμίζουν τον λόγο για τον οποίο το Βουκουρέστι μια φορά κι έναν καιρό «κουβάλαγε» το προσωνύμιο «το Παρίσι της Ανατολής». Οι λεωφόροι Calea Victoriei και Soseaua Kiseleff, η Αψίδα του Θριάμβου, η μεσαιωνική συνοικία Lipscani και το Κοινοβούλιο είναι τα βασικά αξιοθέατα για να πάρετε μία γερή - και χαρακτηριστική - δόση του Βουκουρεστίου.
Πετάμε με BLUE AIR, TAROM, WIZZ AIR

 

 

 

Νάπολη
Η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Ιταλίας είναι εκρηκτική, γεμάτη πάθη, ζωντάνια, ταπεραμέντο και τέχνη. Η πατρίδα του Βεζούβιου και της πίτσας μπορεί να σας δώσει πολλούς λόγους για να την ερωτευθείτε. Χτισμένη πάνω σε λόφους και πολύ κοντά στο ηφαίστειο που αφάνισε την Πομπηία, είναι μία από τις πιο παλιές και πλούσιες σε ιστορία και πολιτισμό ευρωπαϊκές πόλεις, με το ιστορικό κέντρο να έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εξωστρεφείς άνθρωποι, πολλές υπαίθριες αγορές έτοιμες να ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας και μια κουζίνα που θα σας μείνει αξέχαστη, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που αποτελούν πόλο έλξης. Εξάλλου, κατά πολλούς τα παλάτια, τα κάστρα και οι εκκλησίες αφήνουν την Ρώμη μίλια μακριά πίσω. Αν παρατηρήσετε την πόλη με υπομονή και σε βάθος, θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας το πιο αναπάντεχο αριστούργημα του ιταλικού αστικού ψηφιδωτού.
Πετάμε με EASYJET (και με Aegean μέσω Αθήνας)

 

 

Μπορντό
Πόλη συνώνυμη του καλού κρασιού, με γοητευτική Παλιά Πόλη και ποταμό να την διασχίζει, το Μπορντό δικαιολογημένα θεωρείται μία από τις πιο ζωντανές και δυναμικές πόλεις της Γαλλίας. Κάποιο λόγο θα είχε άλλωστε και η UNESCO που έχει χαρακτηρίσει την μισή της έκταση ως προστατευόμενο μνημείο, καθιστώντας την το μεγαλύτερο αστικό πάρκο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στην αναβάθμιση πάντως του αστικού πακέτου του Μπορντό έχει συμβάλλει τα μέγιστα και το πλάνο δημοτικής ανάπτυξης που περιλαμβάνει εκτενείς προσεγμένες πεζοδρομήσεις, μοντέρνα έργα ανάπλασης και υπερσύγχρονη γραμμή τραμ. Εκτός όλων αυτών, τρεις εξαιρετικοί καθεδρικοί σας περιμένουν για να σας μαγέψουν (Saint Andre Cathedral, Saint Michel Cathedral, Saint-Seurin Basilica ), το εμπορικό κέντρο Les Grands Hommes - που λειτουργεί από το 19ο αιώνα - και η rue Sainte Catherine δίνουν στο όρο shopping άλλη διάσταση. Για στιγμές χαλάρωσης υπάρχουν κάποιες κλασικές αξίες, όπως το ιστορικό πάρκο Jardin Public και μια σύντομη κρουαζιέρα στον ποταμό Garonne. Φανταστείτε, λοιπόν, όλα αυτά σε συνδυασμό με super-food trucks, εξαιρετική γαστρονομική σκηνή μα κυρίως πολύ περισσότερο φίνο κρασί από όσο αντέχετε να δοκιμάσετε. Απολαύστε υπεύθυνα…
Πετάμε με AEGEAN AIRLINES

 

Στοκχόλμη
Αν και δεν έχει τόση ηλιοφάνεια κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι μία από τις πιο όμορφες, ζωντανές και κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού Βορρά. Οι κάτοικοί της κινούνται πάνω σε 14 νησάκια μέσω πολυάριθμων γεφυρών, ανάμεσα στη λίμνη Malaren και τη Βαλτική, απολαμβάνουν τη φύση στα καταπράσινα πάρκα και πίνουν στην υγειά του αρχιπελάγους, το οποίο έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα της περιοχής. Στην Παλιά Πόλη Gamla Stan, το άψογα διατηρημένο ιστορικό κέντρο, θα κάνετε βόλτες στα μεσαιωνικά δρομάκια για να θαυμάσετε τα παλιά κτίρια και τα μουσεία, τις πλατείες, τα ανάκτορα και τον καθεδρικό ή για να καθίσετε στα πολλά εστιατόρια και cafes. Η πόλη είναι ό,τι πρέπει και για οικογενειακές βόλτες στο ψυχαγωγικό πάρκο Grοna lund αλλά και στο υπαίθριο μουσείο και το ζωολογικό κήπο Skansen. Οι καλλιτεχνικά ανήσυχοι επισκεφθείτε το Skeppsholmen με τα μουσεία σύγχρονης τέχνης, αρχιτεκτονικής και ντιζάιν. Το ανερχόμενο νησί Sοdermalm με τη χαλαρή διάθεση, η hip γειτονιά SoFo, η οποία παίζει δυνατά σε όλους τους τομείς ( ψώνια, διασκέδαση, τέχνη, διαμονή και φαγητό ), αλλά και το Ostermalm ( δύσκολα δεν θα υποκύψετε σε επώνυμες αγορές ) αποτελούν σταθερές αξίες της πόλης. Με αρχιτεκτονικό, ιστορικό κι έντονα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, τη γοητεία του αρχιπελάγους με τα πολυάριθμα καραβάκια και κρουαζιερόπλοια, τους κομψούς κι ευγενικούς κατοίκους αλλά και μια διαρκώς ανερχόμενη γευστική σκηνή, η πρωτεύουσα της Σουηδίας δικαίως συγκαταλέγεται στους πιο hot ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Πετάμε με NORWEGIAN AIR SHUTTLE A.S

 

Αγία Πετρούπολη
Η για πολλούς ωραιότερη ρωσική πόλη, καμαρώνει υπερήφανη στη συμβολή του ποταμού Neva με τη Βαλτική, ακριβώς έτσι όπως την είχε οραματιστεί πριν από περίπου τρεις αιώνες ο τσάρος Μεγάλος Πέτρος. Οι Ιταλοί και Γάλλοι κορυφαίοι αρχιτέκτονες της εποχής συνένωσαν τα νησάκια που υπήρχαν στο σημείο με πανέμορφες γέφυρες και δημιούργησαν μια πόλη-μουσείο με εξαιρετικά μπαρόκ και νεοκλασικά κτίρια και παλάτια. Μαζέψτε εικόνες με μια πρώτη πλωτή βόλτα στα πανέμορφα -σαν βενετσιάνικα- κανάλια της και στη συνέχεια επιδοθείτε σε sightseeing στον ορατό από παντού καθεδρικό του Αγίου Ισαάκ, το μουσείο των μουσείων Hermitage, το ιστορικό Φρούριο Πέτρου και Παύλου και την πιο κεντρική δε γίνεται Πλατεία του Παλατιού ( Dvortsovaya Ploshchad ). Μέχρι να τα δείτε όλα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα… καταδυθείτε αρκετές φορές στα απύθμενα βάθη του δεύτερου μεγαλύτερου ρωσικού μετρό και θα θαυμάσετε τα έργα τέχνης που κοσμούν τους σταθμούς του. Ανάμεσα στα ψώνια σας στη λαμπερή λεωφόρο Nevsky Prospekt, εντοπίστε τα μικρά εκδοτήρια λονδρέζικου τύπου που πωλούν ( με καπέλο βεβαίως ) εισιτήρια για το Mariinskiy Teatr, με τις παγκοσμίου φήμης παραστάσεις μπαλέτου να αποτελούν την απόλυτη καλλιτεχνική εμπειρία της πόλης.
Πετάμε με ROSSIYA

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close