Πάμε Ταξίδι , Guide

Τι λες για ένα ταξίδι Κύπρος-Σεϋχέλλες;

Ποιος είπε ότι οι διακοπές είναι καλοκαιρινή υπόθεση;

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2016

 

Η περιπέτεια, τα ταξίδια και η χαλάρωση δεν ξέρουν από εποχές και χρονοδιαγράμματα. Βάλτε τα χειμερινά σας κομμάτια πίσω στη ντουλάπα, πάρτε πιο ελαφριά ρούχα, μια ομπρέλα, το μαγιό σας και τη διάθεσή σας για περιπέτεια και χαλάρωση και πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες!

 



Το κλίμα
Οι Σεϋχέλλες βρίσκονται στον ισημερινό, κάτι που χαρακτηρίζει το κλίμα γενικά ως ζεστό και υγρό όλο τον χρόνο, με τη θερμοκρασία να πέφτει σπάνια κάτω από τους 24°C, ενώ αντίστοιχα σπάνια υπερβαίνει τους 33°C. Ο καιρός επηρεάζεται από δύο κυρίως ανέμους, τους νοτιοανατολικούς, κατά την περίοδο του Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, και τους βορειοδυτικούς που κάνουν την εμφάνισή τους από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο.

Ένας καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή παραλίας, μιας κι αν στη μία πλευρά του νησιού επικρατούν άνεμοι με κύματα στη θάλασσα και φύκια στην ακτή, στην άλλη πλευρά θα επικρατεί νηνεμία με γαλήνια νερά. Λένε πως οι τρεις μήνες, Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Απρίλιος είναι ιδανικοι για ένα τέτοιο ταξίδι! Αν και κάποτε είναι βροχεροί, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 27- 28 βαθμούς κελσίου. Αποφεύγοντας την τροπική ζέστη των επόμενων μηνών, ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τα νησιά, να απολαύσει τον καυτό ήλιο και βουτιές στις μαγικές παραλίες.

 

Image result for seychelles

Τι θα κάνεις εκεί;
Θα κάνεις καταδύσεις στα κρυστάλλινα ήρεμα και ασφαλή νερά, για να γνωρίσεις τους μαγευτικούς πολύχρωμους βυθούς, τους κοραλλιογενείς ύφαλους που φιλοξενούν 850 περίπου είδη ψαριών και 100 είδη οστράκων.
Θα πας για ψάρεμα σε έναν από τους πιο πλούσιους ψαρότοπους, ιδανικούς για έμπειρους αλλά και αρχάριους ψαράδες. Οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή θα σε οδηγήσουν στην επιλογή του ψαρέματος, (πχ. καθετή, ψαροτούφεκο κ.α.). Μεγάλα και εντυπωσιακά ψάρια όπως wahoo dorado, ξιφίες, τόνοι κ.λ.π., θα ανταμείψουν τους τυχερούς.

Θα περάσεις από την ιστιοπλοΐα στην κρουαζιέρα. Οι "θαλάσσιες βόλτες" στις Σεϋχέλλες είναι must όλο τον χρόνο. Έμπειροι καπετάνιοι σε περιμένουν σε εντυπωσιακά σκάφη, για να διασχίσετε τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά του ωκεανού και να απολαύσετε το αίσθημα της απόλυτης ελευθερίας.

Θα επιδοθείς στα θαλάσσια σπορ, που λόγω αυστηρών περιβαντολλογικών νόμων για την προστασία της ενάλιας ζωής, περιορίζονται στα κέντρα θαλάσσιων σπορ δίπλα στα ξενοδοχεία και στην τουριστική παραλία Beau Vallon στα βόρεια του Mahe, που αποτελεί τη μόνη περιοχή όπου επιτρέπονται τα θαλάσσια μηχανοκίνητα σπορ.

Τip: Αν σε ενθουσιάσαμε με όλα αυτά, εκμεταλλευσου τις μοναδικές προσφορές της Qatar Airways μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2016, από 899 ευρώ για οικονομική και από 2599ευρώ για τη διακεκριμένη θέση, και κάντε βαλίτσες για Σευχέλλες!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close