Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2016
Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός ClimateLaunchpad που έλαβε χώρα στο Ταλίν της Εσθονίας, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την Κύπρο, αφού συγκαταλέγεται για πρώτη φορά στους 10 καλύτερους της Ευρώπης, με την ομάδα LEVEL5. Η επαναστατική ιδέα της ομάδας για ένα καινοτόμο προϊόν που αυξάνει την αποδοτικότητα των φωτοβολταϊκών, της εξασφάλισε την πολυπόθητη θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC. Το επιχειρηματικό αυτό «σχολείο» επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups και τους δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματοδότηση μέχρι €95.000.

Ο διαγωνισμός, που έχει ως επίκεντρο την επίλυση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC, του μεγαλύτερου δημόσιου και ιδιωτικού καινοτόμου συνεταιρισμού της Ευρώπης με στόχο τη διαχείριση και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Φέτος, πάνω από 750 νεοσύστατες επιχειρήσεις από 30 χώρες υπέβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, περισσότερες από 250 έλαβαν τελικά μέρος στον τοπικό διαγωνισμό, και 90 από αυτές επιλέγηκαν για να διαγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό τελικό. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Gleather, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο € 10.000. Στη δεύτερη θέση ήταν η ομάδα Sponge η οποία έλαβε € 5.000, και η τρίτη θέση πήγε στην ομάδα Chrysalis η οποία κέρδισε € 2.500.
Την Κύπρο, εκτός από την LEVEL5, εκπροσώπησε και η H2OT με ένα έξυπνο και αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου για οικιακή θέρμανση νερού, αλλά και η NanoWeld, η οποία προσφέρει μια καινοτόμα διαδικασία νανοτεχνολογίας για την αεροναυτική βιομηχανία. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στις τρεις ομάδες για τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις. Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Κύπρο και Ελλάδα είναι η Chrysalis LEAP, που ήταν δίπλα στις ομάδες σε κάθε βήμα, προσφέροντας τους τα αναγκαία εργαλεία και δεξιότητες για να πετύχουν τους στόχους τους.
Στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. «H PwC Kύπρου στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Chrysalis LEAP και το μεγαλύτερο διαγωνισμό ιδεών πράσινης τεχνολογίας ClimateLaunchpad. Είμαστε υπερηφάνοι που αποτελούμε μέρος της προσπάθειας του Chrysalis LEAP για την ενίσχυση του startup επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς όλοι εμείς στην PwC πιστεύουμε στις απεριόριστες δυνατότητες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας . Θα ήθελα λοιπόν να συγχαρώ την ομάδα Level5 που εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό τελικό και διακρίθηκε στις δέκα καλύτερες ομάδες. Το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε ειναι συναρπαστικό και γεμάτο προκλήσεις», δήλωσε ο κος Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου.
Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). «Η BSM με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει ως μέγας χορηγός στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, συμβάλλοντας στην προώθηση νέων καινοτόμων προγραμμάτων που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος και τα οποία πιθανό να επιδράσουν θετικά την αειφόρο ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ενώ παράλληλα προάγουν την γνώση και αναβαθμίζουν την τεχνογνωσία του προσωπικού μας στο σημαντικό αυτό τομέα», δήλωσε η Έλενα Πανταζίδου, Corporate Director - HR (Shore).
Σχετικά
Επιχορηγημένες διακοπές για χαμηλοσυνταξιούχους σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας
Στους δικαιούχους θα χορηγείται τετραήμερη διαμονή (τρεις διανυκτερεύσεις), με πλήρη διατροφή,
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Νέα έρευνα αποκάλυψε τις πόλεις στην Ευρώπη που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για ημερήσιες εκδρομές, από αποδράσεις από το Λονδίνο στο Στόουνχεντζ έως επισκέψεις σε νησιά από την Αθήνα
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το 2026 για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες
9 στους 10 επισκέπτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους
Σταθερά πρώτη η Κρήτη στον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας και το 2026
Με 154 Γαλάζιες Σημαίες διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Graphic Stories ConFest στη Λάρνακα
Διαλέξεις, εργαστήρια, βραβεύσεις και εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αφίσας “Poetry Speaks Loud” στο Alexander College
Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχές σήμερα-Άνοδος θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
FIFA WORLD CUP PREVIEW SERIES:Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου και κάθε Πέμπτη με Σάββατο στις 21.00
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, η διοργάνωση που ενώνει χώρες, γενιές και συναισθήματα, γίνεται φέτος εμπειρία ΣΙΓΜΑ
«ΚΥΠΡΙΑ 2026»: Αυτά είναι τα 17 φεστιβάλ που παίρνουν το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Προγράμματος «ΚΥΠΡΙΑ 2026» για τη χρηματοδότηση φεστιβάλ τεχνών που θα πραγματοποιηθούν το 2026
Η νέα λειτουργία στο Instagram: Τι άλλαξε στα DMs
Πώς λειτουργεί - Πρόκειται για έναν νέο τρόπο για να μοιράζονται οι χρήστες τις στιγμές τους
Το «La Casa de Papel» επιστρέφει - «Η επανάσταση δεν τελείωσε ακόμη»
«Tο επόμενο σχέδιο είναι ήδη σε κίνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Netflix
Το ENAVSMA γέμισε το Amyth of Nicosia με γεύσεις και μουσική
Ένα βράδυ γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές στιγμές για καλό σκοπό