Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2016
Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός ClimateLaunchpad που έλαβε χώρα στο Ταλίν της Εσθονίας, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την Κύπρο, αφού συγκαταλέγεται για πρώτη φορά στους 10 καλύτερους της Ευρώπης, με την ομάδα LEVEL5. Η επαναστατική ιδέα της ομάδας για ένα καινοτόμο προϊόν που αυξάνει την αποδοτικότητα των φωτοβολταϊκών, της εξασφάλισε την πολυπόθητη θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC. Το επιχειρηματικό αυτό «σχολείο» επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups και τους δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματοδότηση μέχρι €95.000.

Ο διαγωνισμός, που έχει ως επίκεντρο την επίλυση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC, του μεγαλύτερου δημόσιου και ιδιωτικού καινοτόμου συνεταιρισμού της Ευρώπης με στόχο τη διαχείριση και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Φέτος, πάνω από 750 νεοσύστατες επιχειρήσεις από 30 χώρες υπέβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, περισσότερες από 250 έλαβαν τελικά μέρος στον τοπικό διαγωνισμό, και 90 από αυτές επιλέγηκαν για να διαγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό τελικό. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Gleather, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο € 10.000. Στη δεύτερη θέση ήταν η ομάδα Sponge η οποία έλαβε € 5.000, και η τρίτη θέση πήγε στην ομάδα Chrysalis η οποία κέρδισε € 2.500.
Την Κύπρο, εκτός από την LEVEL5, εκπροσώπησε και η H2OT με ένα έξυπνο και αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου για οικιακή θέρμανση νερού, αλλά και η NanoWeld, η οποία προσφέρει μια καινοτόμα διαδικασία νανοτεχνολογίας για την αεροναυτική βιομηχανία. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στις τρεις ομάδες για τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις. Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Κύπρο και Ελλάδα είναι η Chrysalis LEAP, που ήταν δίπλα στις ομάδες σε κάθε βήμα, προσφέροντας τους τα αναγκαία εργαλεία και δεξιότητες για να πετύχουν τους στόχους τους.
Στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. «H PwC Kύπρου στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Chrysalis LEAP και το μεγαλύτερο διαγωνισμό ιδεών πράσινης τεχνολογίας ClimateLaunchpad. Είμαστε υπερηφάνοι που αποτελούμε μέρος της προσπάθειας του Chrysalis LEAP για την ενίσχυση του startup επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς όλοι εμείς στην PwC πιστεύουμε στις απεριόριστες δυνατότητες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας . Θα ήθελα λοιπόν να συγχαρώ την ομάδα Level5 που εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό τελικό και διακρίθηκε στις δέκα καλύτερες ομάδες. Το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε ειναι συναρπαστικό και γεμάτο προκλήσεις», δήλωσε ο κος Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου.
Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). «Η BSM με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει ως μέγας χορηγός στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, συμβάλλοντας στην προώθηση νέων καινοτόμων προγραμμάτων που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος και τα οποία πιθανό να επιδράσουν θετικά την αειφόρο ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ενώ παράλληλα προάγουν την γνώση και αναβαθμίζουν την τεχνογνωσία του προσωπικού μας στο σημαντικό αυτό τομέα», δήλωσε η Έλενα Πανταζίδου, Corporate Director - HR (Shore).
Σχετικά
10 όμορφα πετρόκτιστα καταλύματα για φθινοπωρινές εξορμήσεις στο βουνό
Η ζεστασιά της πέτρας και του ξύλου σε 10 αγροτουριστικά στην ορεινή Κύπρο για ένα χαλαρωτικό τριήμερο
Ryanair: 29 νέα δρομολόγια για το καλοκαίρι του 2027 – Οι 4 νέοι ελληνικοί προορισμοί (πίνακας)
Αναλυτικά και τα 29 νέα δρομολόγια της Ryanair
Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές
Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στο Cap St Georges Hotel & Resort
Κλείστε τώρα τη γιορτινή σας διαμονή & ανακαλύψτε τα ξεχωριστά πακέτα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς!
Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές για το 2026
Ζεστό κρασί, λουκάνικα, τοπικό φαγητό και λαμπερά λαμπιόνια
Eurobank World Elite Mastercard: Ένας κόσμος προνομίων στα χέρια σας
Νέα ταξιδιωτικά προνόμια, περισσότερη επιβράβευση και ακόμη μεγαλύτερη αξία σε κάθε συναλλαγή, με μια κάρτα που ακολουθεί τον τρόπο ζωής σας, όπου κι αν βρίσκεστε
H απόφαση της Aegean για το δρομολόγιο Αθήνα-Πάφος
Η AEGEAN συνεχίζει να συνδέει την Πάφο με τους προορισμούς της και το 2027
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αγριεύει ο καιρός: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες, ριπές ανέμου και χαλάζι
Όλες οι πληροφορίες
Πέντε κορυφαίοι προορισμοί για μαγικά Χριστούγεννα στο εξωτερικό
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι ευρωπαϊκές πόλεις φορούν τα γιορτινά τους, με φωταγωγήσεις, χριστουγεννιάτικες αγορές και παραμυθένια σκηνικά.
Το «The Voice of Greece» επέστρεψε στην κορυφή της τηλεθέασης
Πρωτιά και τις δύο βραδιές της πρεμιέρας στο ΣΙΓΜΑ, με τις Blind Auditions να συνεχίζονται στις 17 και 18 Οκτωβρίου, στις 21:00.
Τρία ξενοδοχεία της Louis Hotels αναγνωρίζονται από το MICHELIN Guide
Tο Cali Resort & Spa, το οποίο τοποθετεί την Κύπρο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη μέσω του οδηγού