Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού & Περφόρμανς Open House

Παρουσιάζονταιέργα από χορογράφους και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2016

To διεθνές φεστιβάλ χορού και περφόρμανς Οpen House διοργανώνει με επιτυχία η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού από το 2010. Στο Οpen House φέστιβαλ έχουν παρουσιάσει έργα τους χορογράφοι και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, δίνοντας την ευκαρία σε Κύπριους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και στο κοινό να έρθει σε επαφή με έργα της διεθνούς σκηνής.

Πρόγραμμα φεστιβάλ:

> Παρασκευή 07 Οκτωβρίου

> AL13FB<3
Fernando Belfiore-Ολλανδία.
20:30 (45') Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο 'Πάνος Σολομωνίδης'.

Το AL13FB<3 εξετάζει την ιδέα του σώματος-γλυπτού. Ο Fernando δημιουργεί μια σχέση με διάφορα στοιχεία προκειμένου να κατασκευάσει φυσικές εμπειρίες, σωματικές καταστάσεις και να μεταφράσει συναισθήματα. Ενώ καθοδηγεί το κοινό μέσα από ποιητικούς και μελλοντολογικούς κόσμους, εξετάζει το δυναμικό της μεταμόρφωσης και αφήνει το σώμα να αποκαλύψει μια νέα υλική υπόσταση. Ο Belfiore σχηματοποιεί το περιβάλλον εξαρχής, σαν μια αλχημική σχέση αναδημιουργίας και ανανέωσης.

https://belfioreword.wordpress.com

Σάββατο 08 Οκτωβρίου

>
Drained Anatomies: ΤΒΑ ΜΑΝ-Second Look
Παναγιώτης Τοφή-Κύπρος.
18:00 (25') Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού. Ελεύθερη είσοδος.

Η έρευνα ξεκίνησε από τη μελέτη διαφημιστικής εκστρατείας γνωστού αθλητικού οίκου. Eξελίσσεται πλέον γύρω από την εξουθενωτική τάση απόκτησης υψηλών στόχων, όπως και κατ' επέκταση μιας κινητικής πορείας/άθλου σε μια προσπάθεια αναζήτησης και ενσωμάτωσης του ιδανικού ανδρικού προτύπου.

"...Σύμφωνα με τον αθλητικό προγραμματισμό, στα αγόρια προβάλλεται ότι ένας αληθινός άντρας είναι δυνατός, σκληρός, επιθετικός και πάνω απ' όλα νικητής σε αυτό που ορίζεται σαν ανδρικός κόσμος. Για να θεωρηθεί νικητής, πρέπει να είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί τη μακροχρόνια υγεία του αψηφώντας τον κίνδυνο και αντιμετωπίζοντας άλλους άνδρες όταν χρειαστεί. Πρέπει να αποφύγει να είναι μαλθακός και πρέπει να είναι επιθετικός, τόσο στο πεδίο μάχης του αθλητισμού όπως και στις καταναλωτικές του επιλογές. Άσχετα με το αν αθλείται ή αν κάνει επιλογές προϊόντων προς κατανάλωση, η επιθετικότητά του θα τον βοηθήσει να κατακτήσει το υπέρτατο έπαθλο: την προσοχή των γυναικών και το θαυμασμό των υπόλοιπων ανδρών..."
'Boys to Men' Sports Media. www.panayiotis-tofi.com

> Παρουσίαση του βιβλίου του Guy Cools 'In-Between Dance Cultures On the Migratory Artistic Identity of Sidi Larbi Cherkaoui and Akram Khan'.
Συνέντευξη και συζήτηση με τον συγγραφέα.
Συνέντευξη και συντονισμός συζήτησης: Κα. Στεριανή Τσιντζιλώνη, σύμβουλος για το χορό στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
19:00 (60') Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού. Ελεύθερη είσοδος.

> the more you dance the more you get
Εύη Δημητρίου- Κύπρος.
20:30 (17') Πολυχώρος Συνεργείο.

The more I move the more I dream.
The more I dream the more I move.
The more I move the more I dance.
The more I dance the more I let go.

Το έργο ερευνά την εκβιαστική χρήση του σώματος ως εμπόρευμα έχοντας ως βασική αναφορά τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών. Στη σκηνή, ένα ατόμο "χωρίς πρόσωπο" ειναι αναγκασμένο να εκθέσει και να "πουλήσει" το σώμα του ξανά και ξανά. Ερμηνευμένο με μια έντονη σωματική γλώσσα, το έργο επιτυγχάνει να συνδυάσει την οικειότητα με το χιούμορ, την κίνηση με τον ήχο, το ρίσκο με την έκπληξη.
www.eviedemetriou.com

> Complex Foreverafter
Αλέξανδρος Μιχαήλ-Κύπρος.
21:00 (14') Πολυχώρος Συνεργείο
Το έργο αυτό προσπαθεί να αποκαλύψει την πολυπλοκότητα των σύγχρονων σχέσεων και της ζωής. Σε αυτόν τον χορό, ο χορογράφος επηρεασμένος από την προσωπική του εμπειρία, αναζητά να παρουσιάσει την ένταση ενός ζευγαριού που ζει μέσω της σωματικής αναπηρίας του ενός συντρόφου και τις συναισθηματικές και ψυχολογικές δοκιμασίες που συνδέονται με αυτό. Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης, υποστήριξης, ταλαιπωρίας, απογοήτευσης και σεβασμού. Η χορογραφία αυτή επεκτείνεται πέρα από την πολυπλοκότητα των δύο ανθρώπων σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο σύστημα διαμοιρασμού δύναμης, αδυναμίας και στήριξης. Η χορογραφία έχει ως στόχο να εξετάσει και να παρουσιάσει τη συναισθηματική προοπτική των δύο συντρόφων.

> Striptease
Pere Faura-Ισπανία.
21:30 (40') Πολυχώρος Συνεργείο.

Το "Striptease" είναι ένα striptease στο θέατρο και στο βλέμμα του. Ένα striptease, μια παράσταση και μια σύσκεψη, η οποία, χιουμοριστικά και ειρωνικά, συγκρίνει το θεατρικό γεγονός με την τέχνη της έκδυσης.
Τι περιμένουμε να δούμε όταν πάμε στο θέατρο; Και όταν πάμε να δούμε ένα striptease; Και όταν πάμε να δούμε μια θεατρική παράσταση που ονομάζεται "striptease";
Το "Striptease" μιλάει για αυτές τις προσδοκίες: για το μηχανισμό της επιθυμίας στις δύο αυτές συμβάσεις, για τη σχέση αποπλάνησης μεταξύ performer και θεατή. Ενός θεατή του οποίου το βλέμμα καταλήγει να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής αυτού του striptease.

www.perefaura.com

Κυριακή 09 Οκτωβρίου

> Πρώτη του Χρόνου

Μέρος Β' - ΠΑΥΣΗ
Περφόρμανς μεγάλης διάρκειας
Δημήτρης Χειμώνας-Κύπρος
15:00-23:00 Ελεύθερη είσοδος.

Εάν η πράξη της δημιουργίας είναι μια απόπειρα για την αθανασία, τότε η κάθε επέτειος που γιορτάζουμε είναι η επανάληψη της αποτυχίας μας να τη φτάσουμε. Έτσι η κάθε γιορτή δεν είναι δημιουργία, αλλά το αντιθετό της- μια άντι-δημιουργία. Γιορτάζουμε τη θνησιμότητα, αναθεωρούμε το παρελθόν και προβάλλουμε στο μέλλον. Η «Πρώτη του Χρόνου» είναι μια συλλογική αντι-δημιουργία.. To έργο θα δομήσει την πραγματική στιγμή μεταξύ του τώρα και του τώρα. Τη συνεχή στιγμή μετάβασης. Ο περφόρμερ θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ηρώων στις 15:00 και θα κινείται μέσα στην πόλη με τα πόδια. Τελικός προορισμός το "Σουσάμι" στις 23:00. Στις προσεχείς αναρτήσεις θα σας ενημερώσουμε για το πώς παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στην περφόρμανς.

H Πρώτη του Χρόνου, ΜΕΡΟΣ Α' - ΓΙΟΡΤΗ θα παρουσιαστεί στις 6, 7 και 8 του Οκτώβρη (20:00) ως μέρος του The Yard Residency, στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, Λεμεσός.
WOMANhouse
HIMHERANDIT Productions- Δανία.
20:30 (50') Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ.
*Η παράσταση περιέχει γυμνό και είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών.

Το "womanhouse" παρακολουθεί τη μετάβαση τεσσάρων δυναμικών, αθλητικών γυναικεων σε άνδρες. Δρώντας σαν τυπικοί μάγκες - με μούσια κλπ - προκαλούν καυγάδες και φρενίτιδα. Αμφισβητώντας την αρρενωπότητα σε θηλυκά σώματα, αποσυνθέτουν στερεότυπα γύρω από το τι είναι ένας άνδρας - και γύρω από το τι μπορούν να κάνουν γυναικεία σώματα. Τρυφερή, επιθετική, ερωτική, θολή - αυτή η παράσταση ξεπερνά όλες τις διαχωριστικές γραμμές.

www.himherandit.com

> Happiness
Μιλένα Ugren Κούλας- Κύπρος
22:00 (15') Σουσάμι. Ελεύθερη είσοδος.

Η χορογράφος-σε συνεργασία με το μουσικό Γιώργο Κούλα-συνεχίζει την έρευνα της που αφορά στην παρουσίαση του 'Happiness' σε διάφορους δημόσιους χώρους.
Οι παρουσιάσεις του έργου της φιλοξενούμενης χορογράφου της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού Μιλένα Ugren Κούλας, εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος καλλιτεχνικής ανάπτυξης Moving The New.
Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη:
'Η ευτυχία είναι το τέλος και ο σκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης .
H ευτυχία δεν είναι απόλαυση αλλά ούτε και αρετή.
Η ευτυχία είναι η άσκηση της αρετής.
H ευτυχία κερδίζετε παρά μόνο στο τέλος της ζωής κάποιου.
Άρα είναι στόχος και όχι μια προσωρινή κατάσταση'.
www.ugrenkoulas.com

Αμέσως μετά ακολουθεί πάρτυ λήξης στο Σουσάμι.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:
25340618 / 99517910
www.dancehouse.com.cy
e-mail: info@dancehouselemesos.com

Facebook:
1. Dance House Lemesos
2. Open House International Festival

Μέγας χορηγός: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου
Χορηγοί: Ευρωπαϊκό δίκτυο Aerowaves, Δήμος Λεμεσού
Χορηγός επικοινωνίας: Περιοδικό Check In


Εισητήρια:

Παρασκευή (07/10):
€10 (€8*)

Σάββατο (08/10):
€10 (€8*) για τις παραστάσεις "the more you dance the more you get" και "Complex Foreverafter"
€10 (€8*) για την παράσταση "Striptease"
€25 (€12*) για όλη την ημέρα

Κυριακή (09/10):
€10 (€8*) - περιλαμβάνει ένα ποτό δωρεάν στο πάρτυ λήξης, στο "Σουσάμι"

Κάρτα φεστιβάλ - όλες οι παραστάσεις: €30 (€20*)

*μειωμένο για μαθητές, φοιτητές και επαγγελματίες χορού (απαραίτητη η επίδειξη/παρουσίαση ταυτότητας)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close