Wine Guide , Εστιατόρια

Αποχαιρετάμε τον Αύγουστο με αγαπημένα λευκά και ροζέ

Γεμίζουμε ποτήρια με δροσερά κρασιά και λέμε αντίο στο καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2016

Τι και αν ο Αύγουστος μας αποχαιρετά, ο υδράργυρος παραμένει στα ύψη, χωρίς το στιβαρό Cabernet και το ρωμαλέο Malbec. Ο καιρός ακόμη το επιτρέπει και δοκιμάζουμε δροσερά λευκά και αρωματικά ροζέ με φίλους τα δροσερά βράδια του Αυγούστου.

 

 

2015 Οινοποιείο Τσαγγαρίδη Chardonnay, Πάφος, €9
Ένα ιδιαίτερα απολαυστικό λευκό κρασί από Chardonnay, που θα κερδίσει τους φαν της δημοφιλούς αυτής ποικιλίας, αλλά όχι μόνο. Έχει μύτη με βάθος, με αρώματα που παραπέμπουν σε λουλούδια και καλοκαιρινά φρούτα, πολύ καλή οξύτητα και όμορφη διάρκεια στο στόμα. Με λαμπερό κίτρινο χρώμα αποδίδει μια σύνθετη αρωματική παλέτα όπου οι λεπτεπίλεπτες νότες λευκών λουλουδιών ισορροπούν αρμονικά με τα πλούσια αρώματα φρούτων. Το ισορροπημένο σώμα του αναδεικνύει τη ζωηρότητα των πολύπλοκων αρωμάτων εσπεριδοειδών αφήνοντας παράλληλα μια πιπεράτη αίσθηση.

2015 Οινοποιείο Κυπερούντα Chardonnay, Πάφος, €12
Φωτεινό, ανοιχτοκίτρινο χρώμα. Γενναιόδωρα αρώματα λευκόσαρκων ροδάκινων εναλλάσσονται με τροπικές νότες μάνγκο, ανανά και πεπονιού και συμπληρώνονται από διακριτικές νότες βανίλιας και δρυός. Η γεμάτη, μεστή και πληθωρική του γεύση ισορροπεί μοναδικά με την ανεβασμένη οξύτητα και τον αλκοολικό βαθμό, δίνοντας ένα απολαυστικό γευστικό σύνολο με επίγευση που διαρκεί. Ένα ολοκληρωμένο λευκό κρασί που αξίζει να δοκιμάσεις.

2015 Οινοποείο Αργυρίδη Chardonnay, Λεμεσός, €10
Καθαρό, μέτριας έντασης λεμόνι, με χαρακτηριστικές νότες από φρούτα όπως πεπόνι, πράσινο μήλο και γκρέιπφρουτ στη μύτη, λευκά άνθη, ορυκτότητα και αρώματα μαγιάς και ζύμης. Το στόμα έχει διαπεραστική οξύτητα, λεμονάτο φρούτο, καλή ισορροπία οξύτητας και λιπαρότητας λόγω batonnage και μέτρια σε διάρκεια, αναζωογονητική, επίγευση. Έτοιμο προς κατανάλωση αλλά και δύο τρία χρόνια στη φιάλη μόνο καλό θα του κάνουν. Το Chardonnay Αργυρίδη είναι ένα κρασί που θα απολαύσουμε στο ποτήρι ή στο τραπέζι, και θα συνδυάσουμε με αντίστοιχα λεπτές και εκλεκτές γεύσεις.

2015 Οινοποιείο Τσιάκκας, Chardonnay, Λεμεσός, €9
Ποιοτικό λευκό από Chardonnay. Όμορφα εξωτικά, αρωματικά παιχνίδια στη μύτη πλαισιώνονται από το σώμα και τη διάρκεια στο στόμα. Ένα κρασί για εκείνους που επιλέγουν λευκό, ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι επιμένουν για κόκκινο. Πλούσια παλέτα αρωμάτων από νότες εσπεριδοειδών, βερίκοκου, λευκών ανθών και διακριτικές νότες αχλαδιού προσφέροντας αρωματική πολυπλοκότητα που ξεδιπλώνεται στο ποτήρι αποκαλύπτοντας αρώματα ροδάκινου, μανταρινιού και χαμομηλιού. Η μεταλλική οξύτητα και η χαρακτηριστική λιπαρότητα του Chardonnay προσδίδουν πλούσιο ισορροπημένο σώμα με εξαιρετική εναλλαγή γευστικών εντυπώσεων αποδίδοντάς του ζωντάνια και φρεσκάδα.

2015 Οινοποιείο Καμαντερένα Ξυνιστέρι - Semillon, Πάφος, €8
Tη μοναδική του γεύση συνθέτει, με ξεχωριστή μαεστρία, η μπορντωλέζικη ποικιλία Semillon και το τοπικό Ξυνιστέρι να παίζει το δικό του σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Mε το απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα, την προκλητική διαύγεια και τα φρουτώδη αρώματα ροδάκινου και εξωτικών φρούτων σε λουλουδάτο φόντο, το λευκό αυτό κρασί "μεθά" αμέσως τις καρδιές αυτών που το δοκιμάζουν. H γεύση του είναι πλούσια, αρωματική και με έντονη επίγευση. Σερβίρεται με όλα τα θαλασσινά, τα ορεκτικά και τα λευκά κρεατικά στους 10°C σε κολονάτο ποτήρι.

2015 Οινοποιείο Έζουσα Ξυνιστέρι, Πάφος, €7.50
Καθαρό, μέτριο, λεμονοπράσινο. Εσπεριδοειδή όπως γκρέιπφρουτ, αλλά και πιο ώριμα φρούτο όπως μάνγκο και πεπόνι ξεχειλίζουν από τη μύτη, σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα της φυτικότητας του Ξυνιστεριού που θυμίζει γρασίδι. Στο στόμα είναι ξηρό με φρέσκια οξύτητα, εσπεριδοειδή και κάποιες ανθικές νύξεις να οδηγούν σε μια μέτριας διάρκειας φρουτώδη επίγευση. Απλό, καθημερινό, ιδιαίτερα φιλικό κρασί το οποίο για το επίπεδο τιμής του χαρίζει απόλαυση.

2015 Οινοποιείο Τσαλαπατή Μελαπσοπόδι, Sauvignon Blanc, Πάφος €11
Μια όμορφη έκφραση κυπριακού Sauvignon Blanc από την Πάφο που δίνει ένα δροσιστικό κρασί με αρώματα φρέσκων λαχανικών, πράσινης πιπεριάς και γρασιδιού μαζί με πράσινα φρούτα όπως gooseberries και λεμονάτα εσπεριδοειδή. Στο στόμα διατηρεί φρεσκάδα με τραγανή οξύτητα και vibrance που χαρίζουν το κομψό φρούτο στο στόμα. Ζωηρό, τραγανό και ιδιαιτέρως απολαυστικό για όσους αγαπούν την ποικιλία.

Ροζέ Προβηγκίας
2015 AIX Côteaux D' Aix en Provence AOC, Vin de Provence, Γαλλία, €15

Η επιτομή του 'καλού' ροζέ, από την πατρίδα του συγκεκριμένου τύπου κρασιού, την Προβηγκία. Πριν καν ανοίξουμε το εντυπωσιακό μπουκάλι, τις εντυπώσεις κλέβει το χρώμα του κρασιού, που είναι ένα ντροπαλό τριανταφυλλί. Η μύτη είναι διακριτική, κρύβει όμως στο βάθος όμορφα πικάντικα αρώματα φρούτων και μπαχαρικών, ενώ το στόμα είναι πλούσιο και ευχάριστο με πολύ δροσιστική οξύτητα. Είναι ένα ροζέ κρασί που παραμένει απολαυστικό μέχρι την τελευταία σταγόνα, κι έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο το γεγονός ότι είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα ροζέ best-sellers σε πολλές χώρες του κόσμου (Φωτιάδης Διανομείς).

2015 Château d' Esclans, Domaine Sacha Lichine, Whispering Angel, AC Côtes de Provence, Γαλλία, €23.80
Μη σας ξεγελά το αγγλικό του όνομα, που επιλέχθηκε για λόγους καθαρά εμπορικούς. To Whispering Angel είναι ένα καθαρόαιμο ροζέ από την Προβηγκία, κι αυτό αποδεικνύεται τόσο από την ποικιλιακή του σύνθεση όσο και από το γενικότερο προφίλ του. Είναι φρέσκο και ζωντανό, με όμορφο αρωματικό χαρακτήρα που παραπέμπει σε φράουλες και αγριολούλουδα, με δυνατή οξύτητα που ξεδιψά και φρεσκάρει. Ένα κρασί για όλες τις ώρες, που θα στολίσει το τραπέζι σου και θα ταιριάξει τέλεια με κάθε όμορφο πιάτο που θα σερβίρεις δίπλα του. (Vinocultura)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close