Style Stories , Shopping

Ο Κύπριος με τη δική του σειρά επίπλων στο εξωτερικό

Καινοτομικές ιδέες φουτουριστικών κατασκευών από τον Στέλιο Μουσαρή

Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2016

Έχει σπουδάσει Modellmaking στο πανεπιστήμιο του Bournemouth. Η σπουδή αυτή έχει να κάνει με αρχιτεκτονικά μοντέλα, γλυπτική και προσθετική σε έργα. Τη διάλεξε γιατί με τέτοιες σπουδές, θεωρεί ότι κάποιος μπορεί να ασχοληθεί με τα πάντα!

 

 

Έπιπλα με αναφορές
Οι επιρροές προέρχονται από παντού. Από ένα παγκάκι που είδε και σκέφτηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο σε τραπέζι, μέχρι ένα ντοκιμαντέρ που παρακολούθησε και εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει ένα άλλο τραπέζι!

Ελευθερία έκφρασης
Λατρεύει την ελευθερία που εμπερικλείει ο σχεδιασμός αλλά και την ομορφιά του. Γι' αυτό και δεν βάζει κανόνες στην αρχή, όταν δημιουργεί ένα έπιπλο… Όταν τελειώσει, όμως, κι όταν το ξαναβλέπει, λέει στον εαυτό του, ΟΚ, τώρα πρέπει να είναι ένα λειτουργικό κομμάτι -όχι μόνο όμορφο! Και τότε, μπαίνουν κάποιοι περιορισμοί, δηλαδή σωστές μετρήσεις και σωστά υψόμετρα κι όλα αυτά αλλάζουν και ολοκληρώνουν τον τελικό σχέδιο.

Να μην την κλέψουν!
Η δυσκολία που αντιμετωπίζει είναι να βρίσκει πάντα μια καινούργια ιδέα για να τη δουλέψει. Είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της όλης διαδικασίας, και δεν θα ήθελε ποτέ να δείξει κάτι στο κοινό που να το έχει ξαναδεί και να νομίζουν ότι έχει κλέψει την ιδέα!

Αγαπημένα υλικά
Υλικά που του αρέσουν είναι πολλά… Τα αγαπημένα του είναι το μέταλλο, το ξύλο και το resin και φυσικά τα τρισδιάστατα πλαστικά.

Μοναδικά και διαφορετικά
Η συλλογή του που αποτελείται από 10 κομμάτια -το καθένα διαφορετικό από το άλλο-, και ολοκληρώθηκε με μεγάλη δυσκολία και πολλή υπομονή. Το κάθε κομμάτι έχει τη δική του δυναμική, χαρακτήρα και αισθητική και… βεβαίως κρύβει πίσω του πάρα πολλή σκληρή δουλειά.

Μέλλον
Αυτό το διάστημα συνεργάζεται με μια μεγάλη εταιρεία στην Αγγλία, όπου κάνει το design για ένα παγκάκι που φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό το παγκάκι πρόκειται να τοποθετηθεί σε όλο το Λονδίνο. Και τα καλύτερα έρχονται!

Τα κομμάτια γίνονται μόνο με παραγγελία από το website του: www.mousarris.com

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close