Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Crash test για 10 κυπριακές παραλίες

Δύο συντάκτες κρίνουν, συγκρίνουν και γράφουν τι τους αρέσει και τις τους ενοχλεί

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2016

Αγαπημένες και δημοφιλείς, 'γαλαζοαίματες' παραλίες της χώρας μας, μπαίνουν κάτω από το φακό των συντακτών Σωτήρη Χριστοφή και Τίτου Σαββίδη. Γιατί αρέσουν και γιατί δεν αρέσουν; Το απόλυτο δροσερό, καλοκαιρινό crash test είναι εδώ!

Παραλία Kastela- Λάρνακα
ΣΩΤΗΡΗΣ: Την αγαπώ περιστασιακά. Στη σχέση μας τα πράγματα είναι μπερδεμένα!
ΤΙΤΟΣ: Αγαπώ Λάρνακα γιατί είναι κοντά στη Λευκωσία!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Εύκολη και γρήγορη, χωρίς κατηφόρες κι ανηφόρες! Πας προς τις γνωστές παγωταρίες της πόλης και την βρήκες!
-Θα ήταν εύκολη και γρήγορη στην πρόσβαση αν τα δημόσια έργα δεν είχαν επιτάξει τους μισούς δρόμους της περιοχής. Απ' τα πολλά diversion δεν είμαι σίγουρος αν κατηφορίζω παραλιακά ή αν πρωταγωνιστώ στο The Maze Runner!

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Αράζεις κι απολαμβάνεις δροσιστικά κοκτέιλ, σνακ, φρέσκους χυμούς, ακόμα και sushi ακούγοντας μουσική κάτω από τις τροπικές ομπρέλες, φτιαγμένες με χόρτο thatch ή κάτω από τα υπέροχα gazebo με θέα τη θάλασσα.
-Thatch ξε-thatch, αυτά τα μαραφέτια είναι πιο ενοχλητικά και από κουνούπι σε δημόσια τουαλέτα. Μόλις φυσήξει -που standard θα φυσά μυκονιάτικα- θροΐζουν βογκώντας σαν μανιασμένη μαινάδα.

ΤΟΠΙΟ
Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους πιο 'hot beach' προορισμούς, θυμίζοντας ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος.
-Σιγά μη θυμίζει και Ibiza! Είναι μια 'ΟΚ' παραλία, που, όμως, υστερεί σε πολλά σημεία… Πού είναι η ξανθιά άμμος; Πού το καθάριο νερό; Καλή είναι, αλλά…

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ…
Έτυχε να βρεθώ και σε οργανωμένα πάρτι, και άλλα happenings, ακόμα και σε καλοκαιρινή πασαρέλα -αφού διαθέτει ένα μεγάλο διάδρομο-deck- και κάθε φορά ήταν σούπερ ανεβαστικά!
-Σούπερ ανεβαστικά, παρέα με την κυπριακή γκλαμουράτη παρεΐτσα, ε; Στους δέκα κλαρινογαμπρούς, κερδίζεις ταξιδάκι στο τρενάκι του μπας-κλας!

GPS
Θα την βρεις οδηγώντας την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) και αφού προχωρήσεις προς Μακένζι, βρίσκεται στα αριστερά σου, λίγο πριν το ψαρολίμανο.
-Δεν είναι δύσκολο να τη βρεις, τα ξανάπαμε αυτά. Φτάνει, βέβαια, να είσαι ετοιμοπόλεμος! Φτάσε δυο βήματα απ' την παραλία, εντόπισε το χώρο στάθμευσης. Περίμενε, περίμενε, περίμενε…

Παραλία Ορόκλινης - Λάρνακα
ΣΩΤΗΡΗΣ: Γυαλί ήταν προτού άμμος να γίνει!
ΤΙΤΟΣ: Έχει εύκολο πάρκινγκ και 500 μέτρα αμμουδιάς!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Ο ΚΟΤ μερίμνησε για την εύκολη πρόσβαση. Παρκάρεις και βουτάς!
-Δεν μερίμνησε ακριβώς, απλώς έτυχε και ο δρόμος είναι παραδίπλα. Και σιγά το πάρκινγκ. Με λίγη άμμο σου φτιάχνω τρία τέτοια, να 'παρκάρεσαι' με τις ώρες!

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Είναι τόσο οργανωμένη, που εκτός από ομπρέλες και κρεβατάκια έχεις επιλογή από μενού εστιατορίου, beach bar, snack bar, beach sports και παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια.
-Αν σε πιάσει, όμως, η μέγιστη εκ της φύσεως ανάγκη, κολύμπα! Βρες άλλο 'μέρος'! Πολλές φορές οι τουαλέτες της παραλίας θυμίζουν περισσότερο σκηνικό από ταινία splatter, παρά τουαλέτα!

ΤΟΠΙΟ
Απέναντι, αγναντεύεις την πόλη της Λάρνακας και το λιμάνι, απολαμβάνεις όμως και τα αεροπλάνα σε χαμηλή πτήση, αλλά και τον ήλιο που πάει να δύσει μέσα στη θάλασσα.
-Ο ήλιος, Τίτο μου, δύει παντού (η Λάρνακα δεν αποτελεί εξαίρεση), συνεπώς παραβλέπω το σχόλιο. Τα αεροπλάνα, τώρα, που κόβουν βόλτες πάνω απ' το κεφάλι σου είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση και ηρεμία. Bravissimo!

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ…
Και για όλη την οικογένεια, και για μικρούς και μεγάλους, είναι ένα μέρος όπου ο κάθε ένας μπορεί να περάσει μια φανταστική ημέρα.
-Φανταστικό για οικογένειες και αφάνταστα σπαστικό για όλους τους άλλους! Θα ακούσεις τόσες τσιριχτές φωνές, που θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε συναυλία της παιδικής χορωδίας του Ηρώδη.

GPS
Θα την βρεις οδηγώντας από το κέντρο της πόλης προς Δεκέλεια, ή διατηρώντας την πορεία σου στον αυτοκινητόδρομο προς ελ. επ. Αμμοχώστου και στρίβοντας μόλις βρεις την έξοδο προς την παραλία της Ορόκλινης.
-Καλό το GPS, αλλά, χρυσούλια μου εκεί στον Δήμο, υπάρχουν και κάτι άλλες κατασκευές, εξαιρετικά σύγχρονες, ταμπέλες νομίζω τις λένε. Δοκιμάστε τις! Είναι τρομερά βοηθητικές, απλές και λειτουργικές. Just saying…


Παραλία Ασπρόκρεμμος - Λατσί, Πόλη Χρυσοχούς
ΣΩΤΗΡΗΣ: Φιλική, όπως λέμε φιλική συμμετοχή; Έτσι μόνο θα δικαιολογείτο!
ΤΙΤΟΣ: Αν και πιο φημισμένες είναι η αμμώδης παραλία Φοντάνα Αμορόζα και η παραλία των Λουτρών της Αφροδίτης, του Ασπρόκρεμμου είναι πιο φιλική.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Μόλις γίνεις οικείος με τη γύρω περιοχή, θα βρεις αρκετά μικρά μονοπατάκια που θα σε οδηγήσουν σε αυτή. Αν, θες να το κάνεις με στυλ, πάρκαρε σε ένα από τα πάρκινγκ των ξενοδοχείων και κατέβα με άνεση.
-Η εξοικείωση με την περιοχή είναι προσωπικός αγώνας! Αν δεν είσαι περιπετειώδης τύπος, άσε την παραλία του Ασπρόκρεμμου και βολέψου με κάτι πιο… εύκολο!

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Μη γυρέψεις διευκολύνσεις, εκτός κι αν καθίσεις σε ένα από τα τραπεζάκια του εστιατορίου του Aphrodite που είναι δίπλα στο κύμα κι έχει και ωραίο, δροσερό στέγαστρο.
-Κοινώς, θα πιαστεί ο κώλος σου! Αλλά δεν πειράζει, θα μεριμνήσεις και θα πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα. Μην ξεχάσεις και την τυπική παγωνιέρα -είναι ζέστη, θα νιώσεις σέξι και είναι κρίμα να τη βγάλεις στο στεγνό!

ΤΟΠΙΟ
Από το ακρωτήριο Αρναούτη έως τα Λουτρά της Αφροδίτης όλο το σκηνικό είναι εξαίσιο! Παντού υπάρχουν μικρές απομονωμένες βραχώδεις και αμμώδεις παραλίες, μήκους 50-100 μέτρων, που συνήθως έχουν μπροστά τους βράχια.
-Είναι επίσης πολύ όμορφο σκηνικό για video clip του Πάριου, να τα λέμε αυτά. Να πάρεις και πλαστικές παντοφλίτσες με επένδυση τσιμέντου. Είναι πολλές οι πέτρες και οι πετρούλες, mi amor!

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ…
Είναι μια μεγάλη και φαρδιά παραλία με άμμο και βότσαλα, μήκους 2 χιλιομέτρων, πολύ ευχάριστη για κολύμπι κι ένα απίθανο γαλάζιο που ενώνεται με τον ορίζοντα.
-Μην πάρεις παιδιά μαζί σου, θα κουτρουβαλιαστούν. Αν είσαι, όμως, με ιδιαίτερη παρέα, είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμήσεις δεόντως το ειδυλλιακό τοπίο!

GPS
Θα τη βρεις οδηγώντας προς τα Λουτρά της Αφροδίτης. Λίγο πριν φτάσεις στο ξενοδοχείο Anassa ή το Aphrodite, βρες δρομάκι, πάρκαρε και κατηφόρισε για να την απολαύσεις.
-Φίλε, ιδιοκτήτη διπλοκάμπινου, έφτασε η ώρα να απαντήσεις σε όσους σε ψέγουν κατά καιρούς για το πολυμορφικό σου όχημα. Επειδή χωρίς saloon μπορείς, χωρίς διπλόκαμπινο, ΟΧΙ!


Παραλία Γεροσκήπου - Πάφος
ΣΩΤΗΡΗΣ: Φαρδιά & πλατιά; Is this a kind of joke?
ΤΙΤΟΣ: Φαρδιά, πλατιά και κοσμοπολίτικη!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Η αμμώδης αυτή παραλία βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Γεροσκήπου και είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο και λεωφορείο.
-Δεν αντιλέγω, πας εύκολα. Αλλά είναι στη Γεροσκήπου, κι αυτό της βάζει μάλλον αρνητικό πρόσημο.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Διαθέτει θαλάσσια σπορ, ξαπλώστρες και ομπρέλες θαλάσσης για ενοικίαση. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχουν εξοπλισμένοι ναυαγοσώστες από τις 10.00-17.00, ενώ κοντά στην παραλία υπάρχουν, επίσης, χώροι διαμονής.
-Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί σε ένα νησί όπως η Κύπρος, θεωρούμε ότι αρκεί να υπάρχουν ναυαγοσώστες μόνο για επτά ώρες την ημέρα. Hello! Εν Κύπρος δαμέ!

ΤΟΠΙΟ
Η πλαζ Γεροσκήπου είναι 'χωρισμένη' στην καθαρά οικογενειακή και σ' αυτή για τους έφηβους. Στην πρώτη υπάρχουν κάποιες γραφικές ταβέρνες, και στην πιο νεανική πλευρά, ένα μπαράκι-café, που σου θυμίζει άλλες δεκαετίες.
-Θα πρέπει να περιμένεις αρκετά για να καθίσεις στο μπαράκι, αλλά το αξίζει, μάλλον. Θα σου πρότεινα να κουβαλήσεις και το σκαμπό από το σπίτι -δεν ξέρεις ποτέ!

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ…
Για νεαρόκοσμο κυρίως, αλλά και για οικογένειες που θέλουν να το παίξουν 'safe'.
-Είναι δεδομένο ότι κάπου εκεί θα βρεις και την αδελφότεκνη της κουμέρας της γιαγιάς σου. Δεν πειράζει! Οι σαράντα βαθμοί είναι ιδανικοί για μια κουβεντούλα με την αγαπημένη σου συγγενή!

GPS
Αν είσαι στο ύψος της Γεροσκήπου, θα κατηφορίσεις ευθεία το νέο δρόμο που οδηγεί εκεί. Αν είσαι κέντρο Πάφου, οδήγησε ανατολικά και ακολούθησε πιστά τις πινακίδες.
-Μπράβο στους λειτουργούς του Δήμου που ξέρουν να τοποθετούν πινακίδες! Κλείστε τα GPS, εξοικονομήστε πόρους!


Παραλία Cavo Maris - Πρωταράς
ΣΩΤΗΡΗΣ: Αγκαλίτσες με τον κόλπο!
ΤΙΤΟΣ: Απλώνεις και… αφήνεσαι!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Η αμμώδης παραλία βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Cavo Maris και είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο και λεωφορείο.
-Δεν κατάλαβα πως ακριβώς θα πας με ποδήλατο ως εκεί… Εκτός κι αν θα μας κάνει σουρπρίζ φέτος ο Δήμος με ποδηλατόδρομο που εκτείνεται πέρα από τα όρια του Πρωταρά!

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες θαλάσσης για ενοικίαση. Ο παγωτατζής που έρχεται ανά μία ώρα, σε δροσίζει και με τη χαρακτηριστική του φωνή και με τις γεύσεις του. Ενώ τα after καρφώματα στο beach volley είναι ό,τι πρέπει.
-Και θεωρείται ότι είναι αρκετό να έρχεται ο παγωτατζής ανά μια ώρα; Δηλαδή, αν εγώ βρεθώ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για παγωτό πύραυλο, πού θα βρω τη γιατρειά μου;

ΤΟΠΙΟ
Ο υπέροχος βραχώδης κολπίσκος αγκαλιάζει την παραλία, χαρίζοντας υπέροχα, καθαρά νερά που συμπληρώνουν αρμονικά την ξανθή άμμο και το καταπράσινο γκαζόν.
-Ναι, αλλά το αιώνιο πρόβλημα των βραχακίων παραμένει. Κακά τα ψέματα, είναι πολύ ενοχλητικό να κοιτάς συνεχώς στο νερό ψάχνοντας για πιθανά εμπόδια.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ…
Για οικογένειες κυρίως και άτομα που προτιμούν να επενδύουν στα σίγουρα.
-Κι αυτό συνεπάγεται ότι μάλλον δεν αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή για σένα, φίλε/η 25άρη/α που αντέχεις ακόμα χωρίς carry coat.

GPS
Περίπου 500 μέτρα έξω από το κέντρο του Πρωτάρα με κατεύθυνση προς την Αγία Νάπα θα δεις στα δεξιά σου το Cavo Maris Beach Hotel. Προχωρώντας θα βρεις και την παραλία.
-Ευκολάκι ευτυχώς. Δεν θα κουραστείς και πολύ να το βρεις.


Παραλία Προσκόπων - Πρωταράς
ΣΩΤΗΡΗΣ: Δήμε, μείνε μακριά! Θέλουμε την παραλία παρθένα!
ΤΙΤΟΣ: Ωωωω! Εδώ να μείνεις… Εδώ να μείνω!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Λίγο πριν το τέλος του Κάππαρη, στα δεξιά θα βρεις ένα χωμάτινο δρόμο που οδηγεί σε ένα μικρό χώρο στάθμευσης.
-Τράκα-τράκα, το όχημα βογκά, λυσσομανά και σε παρακαλά να πας κάπου αλλού…

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Από πρόπερσι ο Δήμος Παραλιμνίου φρόντισε να εξοπλίσει την παραλία με ομπρέλες, κρεβατάκια και μια λυόμενη τουαλέτα. Παράλληλα, στο χώρο θα βρεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έναν 'μάστρο' με κάτι εξαιρετικά 'βρώμικα'!
-Θα βρεις κυρίως ΔΥΣκολύνσεις, αλλά είναι και αυτό ένα κομμάτι της περιπέτειας.

ΤΟΠΙΟ
Μπροστά η παραλία απλώνεται από άκρη σ' άκρη, ενώ το λιμανάκι σε μέγεθος μινιατούρας με τη μικρή βαρκούλα δεμένη στο πλάι είναι βγαλμένο λες και από καμβά.
-Υπέροχο τοπίο πράγματι! Πρόσεχε, όμως, μην πατήσεις τα διάσπαρτα θραύσματα από μπουκάλια που συχνά αφήνουν βλαμμένα ρεμάλια την προηγούμενη.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ…
Για εξόρμηση μακριά από τα συνηθισμένα και τους 'συνηθισμένους'!
-Τον τελευταίο καιρό συχνάζουν όλο και περισσότερες οικογένειες, χαλώντας τη yolo φάση!

GPS
Αποτελεί την κοντινότερη παραλία στην Πράσινη Ζώνη και βρίσκεται στο τέλος της οδού Λευκάδος -έξοδος της Λεωφόρου Κάππαρη.
-Είναι εύκολο να χαθείς. Ακολούθησε, όμως, πιστά τις πιο πάνω οδηγίες και ενενήντα τοις εκατό θα βρεις τη μικρή όαση.


Παραλία Μικρή Μακρόνησος - Αγ. Νάπα
ΣΩΤΗΡΗΣ: Είναι εδώ που το μέγεθος δεν έχει σημασία!
ΤΙΤΟΣ: Τι μου θύμησες τώρα! Κάθε καλοκαίρι και μια τρέλα!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Φεύγοντας από την Αγία Νάπα, από τη Λεωφόρο Νησί, θα στρίψεις αριστερά μετά το 'Waterworld waterpark' για να βρεις τη μικρή παραλία της Μακρονήσου.
-Δεν είναι δα και Μακρόνησος, αλλά θα καταφέρεις να φτάσεις.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Πολύ οργανωμένα τα πράγματα εδώ, συνεπώς μην αγχώνεσαι για τίποτα. Έχεις, επίσης, σύμμαχό σου τη μεγάλη Μακρόνησο. Αν, λοιπόν, θέλεις νεράκια, σαντουιτσάκια και λοιπά, πήγαινε στη 'μεγάλη αδερφή'.
-Οι τιμές παραμένουν, πάντως, σε τουριστικά επίπεδα.

ΤΟΠΙΟ
Εξωτική φάση, έχει κάτι από blue lagoon και Μεγάλη Μακρόνησο συνάμα.
-Έ, όχι και blue lagoon! Μη συγκρίνουμε φακές με κουκιά -δεν λέει!

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ…
Για εμάς τα νεαρά κορμιά, με ή χωρίς νεαρά έτερα κορμιά για συντροφιά.
-Αγγλία και Ρωσία κατακλύζουν την παραλία, αλλά και τα Κυπριόπουλα θα βρουν το κατιτί τους, αν πάνε από νωρίς -πολύ νωρίς.

GPS
Φεύγοντας από την Αγία Νάπα, από τη Λεωφόρο Nissi, θα στρίψεις αριστερά μετά το "Waterworld waterpark".
-Όλοι οι γνήσιοι Κύπριοι ξέρουμε πού είναι το Waterpark. Τι να κάνουμε το GPS;


Παραλία Melissi - Αγ. Νάπα
ΣΩΤΗΡΗΣ: Κάθε trendy και καημός, κάθε καημός και Melissi.
ΤΙΤΟΣ: Όλα θα τα δεις και θα τα απολαύσεις στην πιο in παραλιο-περαντζάδα της περιοχής.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Εύκολη πρόσβαση μέσω του ανακαινισμένου ξενοδοχείου Melissi, για αυτοκίνητα, ποδήλατα, μοτοποδήλατα και ποδαράκια όλο όρεξη.
-Δεν θα δυσκολευτείς διόλου, αλλά θα κουραστείς να περπατάς κατά μήκος της παραλίας. Εκεί δεν μπαίνουν αυτοκίνητα, φίλε/η. Έχασες!

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Αρκετά οργανωμένη παραλία με τουαλέτες, ντους, ομπρέλες και κρεβατάκια προς ενοικίαση. Όταν πας εκεί, θα ξεχάσεις να φας γιατί έχει πολύ φαν, αντίθετα θα πιεις κοκτέιλ και μπίρες στο Marcello's και θα απολαύσεις τη μέρα που σβήνει.
-Απόλαυσέ την μαζί με τη μισή Κύπρο, μια και κατά το hot season η παραλία όχι μόνο σφύζει από ζωή, αλλά 'σφύζει' και σένανε που γουστάρεις να περάσεις πιο χαλαρά.

ΤΟΠΙΟ
Εδώ είναι οργανωμένα τα πράγματα και με αρκετό κόσμο, αλλά η καλή παραλία μάς χωρά όλους. Εξωτική και αχανής, τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος, με κατάλευκη άμμο!
-Θα χορτάσει το μάτι σου 'άμμους' και κ*****! Άντε και καλή όρεξη!

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ…
Για νεαρόκοσμο κυρίως, αλλά και για οικογένειες που θέλουν να το παίξουν 'safe'.
-Μη μου πας, όμως, με διάθεση τσιλαρίσματος, γιατί η προσπάθεια θα στεφθεί με απόλυτη αποτυχία. Have fun!

GPS
Μα τι να λέμε, είναι κάτω από το ανακαινισμένο ξενοδοχείο Melissi. Απ' εκεί εσύ θα πας αριστερά.
-Θα το βρεις, θα το βρεις! Δεν σε φοβάμαι εσένα. Έχεις βρει τόσα, εξάλλου!


Παραλiα St. Raphael - Λεμεσός
ΣΩΤΗΡΗΣ: Με θέα τη Μαρίνα την πρώτη!
ΤΙΤΟΣ: Είναι τέλεια που έχω στη διάθεσή μου πολλά καλά εστιατόρια τριγύρω.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Βρίσκεται μπροστά απ' το ξενοδοχείο του St. Raphael -δίπλα στο Malindi Beach Bar.
-Αν βρεις parking, πάρε κι ένα λαχείο. Ίσως σου λάχει!

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Θα βρεις πλήθος λουόμενων κορμιών. Και τι κορμιών! Είναι δημοφιλής και δεν το κρύβει, αφού σε αυτή μαζεύονται όλα τα γνωστά-άγνωστα κορμάκια. Την επιλέγουμε συχνά για τα αναπαυτικά της κρεβατάκια, τις εξωτικές της ομπρέλες και την μπλε της σημαία. Στα συν, η εύκολη πρόσβαση σε μια μακρά λίστα με cocktails, ικανή να σβήσει τη δίψα (!).
-Το Σ/Κ που τα πράγματα αγριεύουν, δύσκολα θα βρεις θέση στην άμμο. Στα πλην, επίσης, το επί πληρωμή και συχνά γεμάτο parking.

ΤΟΠΙΟ
Αμμουδερή και μεγάλη σε έκταση. Ό,τι πρέπει για κυριακάτικη εξόρμηση στη Λεμεσό!
-Πολλή άμμος, μέτρια θάλασσα, αλλά τηρουμένων των αναλογιών μια 'ΟΚ' επιλογή. 'Στην αστοσιά φελά τζαι το χαλάζι'!

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ…
Για νεαρόκοσμο κυρίως με packs από έξι μέχρι ένα…
-Η χαρά του μπανιστιρτζή και του κάθε λογής gym fanatic! Για όλους τους υπόλοιπους, θα πρότεινα να διανέμονταν ωραιότατες μπούρκες σε καλοκαιρινά χρώματα.

GPS
Πάρε την πρώτη έξοδο αριστερά (Πύργου/Παρεκκλησιάς) καθώς εισέρχεσαι στη Λεμεσό και ακολούθησε το δρόμο προς τα κύρια φώτα της οδικής κυκλοφορίας. Στρίψε αριστερά χρησιμοποιώντας τον παρακαμπτήριο, στρίψε στο πρώτο δεξιά και στο τέλος του δρόμου στρίψε αριστερά.
-Αμάν τούτη η Λεμεσός! Τις ώρες αιχμής, τα νεύρα σου θα γίνουν κρόσσια!


Παραλία Lady's Mile - Λεμεσός
ΣΩΤΗΡΗΣ: Σαχάρας γη ενάλια!
ΤΙΤΟΣ: Κλασική, αγαπημένη συνήθεια για πολλούς, και για μένα!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Οι αμμόλοφοι παραπλανούν, αφού στα αριστερά σου θα βρεις μια όαση καλοκαιρινής δροσιάς και ψαροταβέρνες με προκλητικές προτάσεις. Θα σου προτείναμε, πάντως, να αγνοήσεις τον αρχικό πειρασμό και να επισκεφτείς την τελευταία παραλία της ακτογραμμής, πριν τις Βάσεις.
-Πάμε για σαφάρι με 4 επί 4, φορώντας μαντήλι αράπικο και κουβαλώντας και μια καμήλα για back up. Αν δεν έχεις καμήλα, άσ' το καλύτερα!

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Κτίσε στέρεα τα κάστρα σου στην άμμο -οι άνεμοι στο Lady's Mile δεν αστειεύονται- και οχυρώσου μέσα. Διαφορετικά, αν απλώς γουστάρεις να χαλαρώσεις, υπάρχουν και κρεβατάκια, και ομπρέλες, και παιχνιδότοπος.
-Σιγά μη χαλαρώσεις με 8 μποφόρ να σφυρίζουν ανελέητα στ' αφτιά σου και με τη μισή άμμο να βολτάρει πάνω στο γυμνό σου κορμί!

ΤΟΠΙΟ
Συρματομπλέγματα, άμμος, άμμος, άμμος, λιμάνι και ρηχά νερά.
-Τόσο ρηχά που παίζει να φτάσεις μέχρι την Αίγυπτο χωρίς να το πάρεις είδηση. Ωραία τα ξέβαθα νερά, αλλά είναι καλό το καλοκαιράκι να κολυμπούμε και λιγάκι -κάνει καλό στα αρθριτικά.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ…
Για τους πάντες, φτάνει να δείχνεις ανοχή στα τερτίπια του Αιόλου!
-Και για παράνομα ζευγαράκια που ψάχνουν καταφύγιο στις απομακρυσμένες ακτές της όμορφης Λεμεσού. Βέβαια, αν θέλεις να πιάσεις τα γκομενάκια στα πράσα, πήγαινε τις πρώτες πρωινές ώρες και να είσαι ήσυχος. Η αστυνομία των Βάσεων παραμονεύει!

GPS
Πάρε την έξοδο του αυτοκινητόδρομου προς Λιμάνι, πέρασε το My Mall και προχώρησε ευθεία… Μη φοβηθείς! Δεν βρέθηκες ούτε στη Σαχάρα ούτε στην έρημο Καλαχάρι.
-It is a highway to hell! Αυτά! (Οι φίλοι των AC/DC κατάλαβαν).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close