Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2016
Όσοι ήταν εκεί, ψες, στην τελετή απονομής των Super Music Awards 2016 by Lidl και έζησαν από πρώτο χέρι το εξαιρετικό vibe του κόσμου αλλά και των guest καλλιτεχνών ξέρουν. Οι υπόλοιποι, θα πρέπει απλώς να αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα για τη δεύτερη απονομή που θα πραγματοποιηθεί σε ένα χρόνο από τώρα.

Σε ότι αφορά στα της ψεσινής απονομής (Τρίτη 12 Ιουλίου), οι μεγάλοι νικητές είναι οι πιο κάτω:
Για το Μεγαλύτερο Airplay από Group by Super Fm βραβεύτηκαν οι Minus One για το τραγούδι «Alter Ego». Το βραβείο έδωσαν η Χριστίνα Δημητρίου - Ραδιοφωνική παραγωγός του Super Fm και ο παρουσιαστής Λάμπρος Κωνσταντάρας.
Καλλιτέχνης με το Mεγαλύτερο Airplay by Super Fm είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Το βραβείο παρέδωσαν οι Γιώτα Κουφαλίδου και Μάρκος Κωμοδρόμος.

Το βραβείο Style Icon της Χρονιάς έλαβε η Demy από τους Ruzicka Miroslav - Γενικός διευθυντής Lidl Κύπρου και Βασιλική Αδαμίδου - Διευθύντρια επικοινωνίας και εταιρικής υπευθυνότητας Lidl Κύπρου.

Best International Single της χρονιάς, το «Hello» της Adele. Άντρεα Κυριάκου και Ιάκωβος Χατζηβασίλης ήταν οι απονεμητές.
Το βραβείο για Best International Artist/Group πήγε στην Adele. Το βραβείο παρέδωσαν οι Andrew P και Μαρία Κορτζιά.
Το βραβείο για τον Καλύτερο Κύπριο Καλλιτέχνη δόθηκε στην Άννα Βίσση από τους Μαριλένα Ιεροδιακόνου, Διευθύντρια Περιοδικών Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και τον ηθοποιό Γιώργο Αναγιωτό.
Το βραβείο για την Καλύτερη Live Εμφάνιση στην Κύπρο έδωσαν στον Πάνο Κιάμο οι Κώστας Γαλάτης, ραδιοφωνικός παραγωγός Super Fm και Τζώρτζια Παναγή.
Καλύτερη Νέα Παρουσία στα Super Music Awards by Lidl αναδείχθηκε ο Doody. Το βραβείο έδωσε ο Παναγιώτης Σεντώνας - Πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας.
Το βραβείο για Καλύτερο Album της Χρονιάς έλαβε η Άννα Βίσση από τους Γωγώ Αλεξανδρινού, δημοσιογράφο-παρουσιάστρια και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου.
Καλύτερο Single της Χρονιάς αυτό του Γιώργου Παπαδόπουλου. Το βραβείο απένειμαν οι Δώρα Γιαννακάκη - Διευθύντρια Επικοινωνίας Ομίλου ΣΚΑΪ και Μαρία Κυριάκου - Group Advertising Director Συγκροτήματος ΔΙΑΣ.
Το βραβείο ως Καλύτερο Group της Χρονιάς έλαβαν οι Onirama από τα μέλη του συγκροτήματος Boys and Noise.

Η Ελένη Φουρέιρα έλαβε το βραβείο της Καλύτερης Τραγουδίστριας της Χρονιάς από τους Σίσσυ Χρηστίδου και Χάρη Ιωάννου.
Καλύτερος Τραγουδιστής της Χρονιάς ο κορυφαίος Σταρ Σάκης Ρουβάς. Το βραβείο απένειμε η Άλκηστις Μαραγκουδάκη - Διευθύντρια Προγράμματος ΣΚΑΪ.
Ειδικό βραβείο Τιμώμενος Δημιουργός - Συνολική Προσφορά στον Γιώργο Θεοφάνους. Απένειμε ο Χρύσανθος Τσουρούλλης - Γενικός Διευθυντής συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης Σίγμα.
Καλλιτέχνης της Χρονιάς η Άννα Βίσση. Το βραβείο απένειμε ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σχετικά
Ο Maurizio Mastrini παρουσιάζει το CAPELLI στο Κυπριακό Οινομουσείο
Ο Ιταλός πιανίστας και συνθέτης ερμηνεύει δικά του έργα στις 22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών μουσικής δωματίου Commandaria Orchestra & Friends.
Eurovision 2027: Στη Θεσσαλονίκη ο ελληνικός εθνικός τελικός - Πότε θα πραγματοποιηθεί
Το «Sing for Greece - Εθνικός Τελικός Eurovision 2027» θα περιλαμβάνει τρεις μουσικές βραδιές, δύο ημιτελικούς και έναν μεγάλο τελικό
Η Camille έρχεται πρώτη φορά στην Κύπρο με μια «ερωτική επιστολή» γεμάτη τραγούδια
Από τη Sinéad O’Connor και τον David Bowie μέχρι τον Nick Cave, η Ιρλανδή περφόρμερ μεταμορφώνει αγαπημένα τραγούδια σε προσωπικές ιστορίες στο «Loveletter».
«CINEMA IN CONCERT»: Η sold out μουσική εμπειρία έρχεται στη Λευκωσία για έναν ξεχωριστό σκοπό
Έρχεται για να στηρίξει το Simba Animal Aid Cyprus
Μάθαμε την ημερομηνία για τη μεγαλειώδη συναυλία του Robbie Williams στην Κύπρο
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Bending Time: Η Λευκωσία γίνεται μουσική και εικόνα σε μια παράσταση που «κάμπτει» τον χρόνο
Οι Copper Curios και η εικαστικός Αυγή Σταύρου συναντιούνται στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, συνδυάζοντας ακουστικά όργανα, ηλεκτρονικούς ήχους και εικόνες που δημιουργούνται ζωντανά.
Το κρητικό λαούτο συναντά το rock και το metal στη Λευκωσία
Το Ιδαίον Project παρουσιάζει για πρώτη φορά τις νέες του συνθέσεις, σε μια βραδιά που μοιράζεται με το Andreas Krambias Quintet στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
«Τούτες Ενεί»: Τρεις φωνές, χιούμορ και ανατροπές στο Downtown Live
Η Άντρεα Μαύρου, η Άννα Χρυσάνθου και η Νωαίνα επιστρέφουν στη σκηνή την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, με τραγούδια από τη δισκογραφία τους, απρόσμενα mashups και διάθεση για παιχνίδι.
Ο Τεμπέλης Δράκος του Γιώργου Χατζηπιερρή έρχεται στη Λευκωσία τον Δεκέμβριο
Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του «Τεμπέλη Δράκου» στη Λευκωσία αρχίζει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 14:00.
Nέα ημερομηνία για τη συναυλία της Ρίας Ελληνίδου στην Αγία Νάπα
Mια ξεχωριστή μουσική βραδιά, γεμάτη ενέργεια, αγαπημένα τραγούδια και μοναδικές στιγμές
Ο Γιάννης Κουτής παρουσιάζει το «Words of Silence» στο Κυπριακό Μουσείο
Μαζί με τον Markus Stockhausen στο φιλικόρνο και τον Μάριο Τακούσιη στο πιάνο, ο Κύπριος ουτίστας και συνθέτης δίνει ραντεβού την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου για μια βραδιά όπου οι μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου συναντούν τη σύγχρονη σύνθεση.
Με αυτή τη διαδικασία θα επιλέξει το ΡΙΚ τον καλλιτέχνη και το τραγούδι του για την Eurovision 2027
Ο κύβος ερρίφθη στην Κύπρο και το ΡΙΚ φαίνεται πως κατέληξε στη μέθοδο μέσω της οποίας θα επιλεγεί η κυπριακή συμμετοχή (καλλιτέχνης και τραγούδι) για την Eurovision 2027.