13 July 2016
Μουσική , Συναυλίες & Events

Οι Σαντούτο μας ταξιδεύουν σε μουσικές παραδόσεις

Από Ελλάδα και Κύπρο από Μικρά Ασία ως την Κωνσταντινούπολη

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2016

Το Cyprus Rialto World Music Festival συνεχίζει με μια παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, τη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη.

Το μουσικό σχήμα ''Σαντούτο'' μέσα από δικές του ενορχηστρώσεις, με τις γνώσεις, την αντίληψη και την αισθητική που χαρακτηρίζει τους μουσικούς του, επιδιώκει να φέρει το κοινό πιο κοντά στη μουσική μας παράδοση.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τρεις επαγγελματίες μουσικούς, τους Βερόνικα Αλωνεύτου (σαντούρι), Χαράλαμπο Παντελή (λαούτο) και την Κωνσταντίνα Ξενοφώντος (τραγούδι, κρουστά) που ασχολούνται εδώ και μερικά χρόνια με την παραδοσιακή μουσική.

Οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες έχουν ενώσει τον τελευταίο χρόνο τις δυνάμεις τους με εμφανίσεις σε διάφορα καφενεία, πολιτιστικά κέντρα, εκδηλώσεις αλλά και σε εκπομπές στο ραδιόφωνο.


Η Βερόνικα Αλωνεύτου σπούδασε μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σαντούρι με τον Μάριο Παπαδέα.

Ο Χαράλαμπος Παντελή έχει σπουδάσει στο Τμήμα Παραδοσιακής μουσικής του Ωδείου Αθηνών, λαούτο με τον Στέλιο Κατσιάνη και Τροπική Θεωρία με τον Χρίστο Τσιαμούλη.

Η Κωνσταντίνα Ξενοφώντος έχει σπουδάσει ηθοποιός στην δραματική σχολή Γ. Θεοδοσιάδη και θεατρολογία στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού στο Ωδείο Αθηνών με την Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν οι: Θέατρο Ριάλτο, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, Κοινότητα Πλατρών και Event Pro.

Ώρα: 20:30. Ελεύθερη είσοδος. Πληροφορίες: 77777745, www.cyprusrialtoworldmusic.com

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close