Πάμε Ταξίδι , Guide

Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί στον πλανήτη

Το περιοδικόΤΙΜΕ τουςπαρουσιάζει και ανάμεσα τουςβρίσκεται κι ένα ελληνικό νησί

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2016

Κορυφαίους προορισμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη παρουσιάζει το περιοδικό ΤΙΜΕ, το οποίο τονίζει ότι τα ταξίδια που προτείνει αποτελούν εμπειρίες που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να ζήσει έστω για μια φορά στη ζωή του.

Η παγκόσμια περιδιάβαση του ΤΙΜΕ απλώνεται από τα γαλανά νερά του Αιγίου μέχρι τα σαφάρι στην Αφρική, αλλά και από την παγωμένη Ανταρκτική μέχρι το υψηλής τεχνολογίας Τόκιο.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Πρώτος προορισμός στη λίστα του ΤΙΜΕ φιγουράρει το κοσμοπολίτικο νησί της Σαντορίνης, η οποία σύμφωνα με τον συντάκτη συνδυάζει την απαράμιλλη ομορφιά των άσπρων σπιτιών με τις γαλάζιες εκκλησίες και βεβαίως τις αμέτρητες βουκεμβίλιες και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

 

 

ΜΑΡΑΚΕΣ
Η ανατολίτικη παράδοση, κουλτούρα και αρχιτεκτονική με τις νέες, πολυτελείς υποδομές έχουν καταστήσει το Μαρακές του Μαρόκο έναν από τους πλέον δημοφιλείς, τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη. Η «κόκκινη πόλη» όπως αλλιώς λέγεται το Μαρακές, έχει «τρέξει» με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα τελευταία -περίπου- δέκα χρόνια, έχοντας καταστεί ιδιαιτέρως δημοφιλής.

 

 

ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ
Με την εξωτική ομορφιά τόσο του τοπίου, όσο και της πανίδας των νησιών τα Γκαλαμπάγκος στον Ισημερινό ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά που τα χαρακτηρίζει. Μάλιστα, ο συντάκτης του περιοδικού ΤΙΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πού αλλού μπορεί κανείς να δει ένα υδρόβιο ιγκουάνα να μπαίνει στη θάλασσα για να τραφεί με φύκια;». Το κεντρικό νησί, το οποίο ονομάζεται Ιζαμπέλα έχει την καλύτερη παραλία των Καλαμπάκος, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς στις νήσους που βρίσκονται στον Ειρηνικό.

 

 

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ
Διαθέτοντας μεγάλο παραλιακό μέτωπο αλλά και φόντο το βουνό, το Κέιπ Τάουν, κόβει την ανάσα στους επισκέπτες του, συνδυάζοντας πολλά στοιχεία άγριας φυσικής ομορφιάς. Η πόλη που βρίσκεται στο νότιο άκρο της αφρικανικής χερσονήσου και δη του κράτους της Νοτίου Αφρικής, συνδυάζει πολυπολιτισμικά στοιχεία στην αρχιτεκτονική, την κουλτούρα και τη γαστρονομία.

 

 

ΠΡΟΒΕΝΣ
Μια εξοχική πόλη στη Γαλλία συνδυάζει τα χρώματα της λεβάντας, με ήσυχες περιοχές ψαράδων και ρωμαϊκές οδούς, δημιουργώντας ένα ρομαντικό σκηνικό περασμένων αιώνων. Η Προβένς στη Γαλλία προσφέρει ακόμη γευστικές εμπειρίες οίνου και εκλεκτού φαγητού, καθιστώντας το τουριστικό προϊόν της εξόχως ελκυστικό και μοναδικό.

 

 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Βυθισμένη στην άμμο της Σαχάρας, της μακραίωνης ιστορίας και της ανατολίτικης ομορφιάς, η Αίγυπτος αποτελεί έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες προορισμούς ολόκληρου του κόσμου. Σημείο αναφοράς δεν θα μπορούσαν να μην ήταν οι πυραμίδες της Γκίζας, αλλά και ο μαγευτικός Νείλος ο οποίος παραπέμπει σε ταξίδια περασμένων εποχών και περιπέτειες μιας αλλιώτικης -από τη δυτική- κουλτούρας.

 

 

ΜΥΑΝΜΑΡ
Βρισκόμενη στο μεταίχμιο αλλαγών, πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτισμικών η Μυανμάρ φαντάζει ως ιδανικός προορισμός για ταξίδι, με τη σημερινή συγκυρία να φαντάζει ως η πλέον ιδεατή, αφού η χώρα εξακολουθεί να κουβαλά την παράδοση, την αρχιτεκτονική και την κουλτούρα της αρχαίας Ασίας. Την ίδια ώρα ιδιαίτερης αναφοράς χρίζει η πόλη Γιανγκόν, μία από τις μεγαλύτερες της χώρας και κάποτε ένα από τα πλέον σημαντικά λιμάνια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

 

 

ΠΕΤΡΑ
Η «κρυμμένη πόλη» στην Ιορδανία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας ακτινοβολίας, ενώ έγινε ακόμη πιο γνωστή μέσα από την ταινία «Indiana Jones». Μάλιστα, τον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος είναι λαξευμένος σε βράχο, επισκέπτονται πέραν των 500 χιλιάδων τουριστών ετησίως. Το ταξίδι μπορεί να καταστεί πιο μυστηριακό, εάν ο τουρίστας ακολουθήσει τα βήματα των νομάδων που περιπλανούνται στην περιοχή.

 

 

ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗ ΖΑΜΠΙΑ
Η εμπειρία του σαφάρι στη Ζάμπια αποτελεί εμπειρία που αξίζει ο κάθε πολυταξιδεμένος τουρίστας να ζήσει μια φορά στη ζωή του. Η περιπλάνηση, κάποτε με τζιπ και όπου επιτρέπεται με τα πόδια ανάμεσα σε ζώα όπως ελέφαντες, λιοντάρια, κροκόδειλους, καμηλοπαρδάλεις και αντιλόπες αποτελεί ανεπανάληπτη εμπειρία. Παράλληλα, ο ταξιδιώτης μπορεί να βιώσει κι άλλες «περιπέτειες» στη Ζάμπια όπως ψάρεμα, βόλτα με κανό, νυκτερινές περιπλανήσεις με τζιπ και περπάτημα σε άγρια μονοπάτια.

 

 

ΤΟΚΥΟ
Όταν γίνεται λόγος για μεγαλουπόλεις της Ασίας, η ιαπωνική πρωτεύουσα δηλαδή το Τόκυο, καλύπτει μια κατηγορία από μόνο του. Λίγες πόλεις στον κόσμο διαθέτουν τόσο ευρεία γκάμα εστιατορίων, πολυτελών χώρων διαμονής, έντονης νυκτερινής ζωής, πολλών επιλογών για ψώνια ενώ βεβαίως διαθέτει πλούσια κουλτούρα και πολιτισμό. Μάλιστα, ο αρθρογράφος του ΤΙΜΕ καλεί το κοινό να ταξιδέψει στο Τόκυο πριν τη μεγάλη κάθοδο τουριστών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close