Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

O "Πλούτος" του Αριστοφάνη σε περιοδεία

Η μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του Θεάτρου Σκάλα σε όλη την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2016

Το Θέατρο Σκάλα μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις που έδωσε στην έδρα του με την διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη Πλούτος θ'αρχίσει την μεγάλη καλοκαιρινή του περιοδεία ως ακολούθως:

>Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Μάριος Τόκας στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών και μετά θα πραγματοποιηθούν 3 παραστάσεις σε γειτονιές της Λεμεσού σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και τα Συνοικιακά του Συμβούλια ανοιχτές στους δημότες της πόλης:
>Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Θεατράκι της Επίχωσης (Μώλος)
>Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Πάρκο Τριών Ιεραρχών (Σινέ Βόλος) - Άγιος Ιωάννης
>Πέμπτη 7/7 στο ΚΣΤ Δημ. Σχολείο Παναγίας Τριχερούσας (Αποστ. Πέτρου και Παύλου)

Θα ακολουθήσει η παράσταση στο Φεστιβάλ Λάρνακας 2016 τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας και σε άλλους Περιφερειακούς Δήμους και Κοινότητες.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Πλούτος είναι το τελευταίο έργο του Αριστοφάνη. Απ' αυτά τουλάχιστον που περισώθηκαν. Έργο γεννημένο σε μια εποχή με έντονα τα σημάδια της πνευματικής πολιτικής και κοινωνικής μιζέριας. Οι υψηλές εθνικές και ηθικές ιδέες δεν έχουν πια θέση και ο ατομικισμός και το προσωπικό συμφέρον βρίσκονται σε έξαρση. Τίποτα δεν εκτιμάται περισσότερο από τον «ΠΛΟΥΤΟ» και από τις απολαύσεις που μπορεί να προσφέρει.

Το αίτημα για μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου βρίσκεται πίσω από την κωμωδία «ΠΛΟΥΤΟΣ», όπου ο Πλούτος και η Πενία είναι δρώντα πρόσωπα. Η διαμάχη τους και η ανταλλαγή επιχειρημάτων αποκαλύπτουν το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που βρίσκεται στο υπόβαθρο της κωμικής κατάστασης.

Έργο για την εποχή που γεννιέται το όνειρο και που θα καταλήξει γι' άλλη μια φορά ορφανό … και θα γίνει εφιάλτης! Μια προσφορά του Αριστοφάνη στους Αθηναίους σαν αντίβαρο στην άδικη κατανομή του πλούτου που είναι και πάλι, όπως λέει ο Μωρίς Κρουαζέ- ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ.
Μια επιλογή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ», Βασισμένη στο καλό, απλό και λαϊκό θέατρο με στόχο την ψυχική και πνευματική ανάταση του απλού ανθρώπου.

Η δική μας προσφορά σαν αντίβαρο στις όποιες αδικίες αισθάνεται και να ξεχάσει έστω για λίγο τις έγνοιες, τα προβλήματα, τις αγωνίες και να έχει το δικαίωμα τουλάχιστον… να ονειρεύεται… για ένα καλύτερο κόσμο. Ο «Πλούτος» είναι μια λαϊκή κωμωδία, διαχρονική και επίκαιρη, ιδιαίτερα σήμερα την εποχή της φτώχειας, υλικής και πνευματικής και διανθισμένη με μουσική, τραγούδια, χορό. Μια λαϊκή κωμωδία που ενδιαφέρει όλους και ιδιαίτερα τον απλό άνθρωπο και το ευρύτερο κοινό.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close