Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Pet friendly παραλίες σε όλη την Κύπρο

Καλοκαιρινές εξορμήσεις με το φιλαράκι σου, για να περάσετε όλοι καλά!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2016

Τα τελευταία χρόνια, μετά από πολλά παράπονα και παρακάλια, σε όλες τις παραθαλάσσιες παραχωρήθηκαν παραλίες στις οποίες μπορούμε να πάμε με τους σκύλους μας. Ακόμη και αν θα θέλαμε να μπορούμε να πάμε παντού μαζί τους, αυτές είναι οι παραλίες στις οποίες μπορούμε νόμιμα να πάμε –αν και κάποιες από αυτές μάλλον θα μείνουν χωρίς επισκέπτες και φέτος.

Είναι σημαντικό να τις επισκεπτόμαστε και να τις διατηρούμε καθαρές, έτσι ώστε να μην δίνουμε δικαιώματα για να τις αναιρέσουν αλλά και να μπορούμε να απαιτήσουμε την πρόσβαση και σε οργανωμένες παραλίες.

 

Κασιάνες (Spyros Beach), Λάρνακα: Περνώντας την αφαλάτωση, στο Μενεού, θα βρεις ταμπέλες που σε οδηγούν στην παραλία. Αν και ο χώρος είναι περιορισμένος είναι από τις καλύτερες παραλίες σκύλων του νησιού, καθαρή και με ξανθή άμμο μπορείς να κάνεις και εσύ το μπάνιο σου εκεί.

Βορειοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, Αχέλεια: Μικρή βοτσαλωτή παραλία, η οποία αν και το σκυλί σας θα την απολαύσει δεν είναι τόσο φιλική για ανθρώπους. Η ηρεμία της και οι ελάχιστοι επισκέπτες την καθιστούν ιδανική, για να παίξει και να τρέξει ελεύθερα ο μικρός σου φίλος.

Στερατζιά, Κάτω Πύργος: Είναι από τις πιο έρημες λόγω απόστασης, αλλά τουλάχιστο σε αυτήν ο μικρός σου φίλος μπορεί να βουτήξει ακίνδυνα. Για να τη βρεις όμως, θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιον της περιοχής.

Καραβόπετρα (Μοναγρούλι) και Πρόλιμνος (Πισσούρι) στη Λεμεσό: Και οι δύο παραλίες της Λεμεσού είναι βατές για κολύμπι και χαλάρωση. Παρόλα αυτά βρες στο χάρτη πού να πας από πριν, καθώς είναι καλά κρυμμένες περιοχές.

Πιτίλη, Νέο Χωριό, Πάφος: Βράχο, βράχο…! Θα δυσκολευτείς να κατέβεις προς τη θάλασσα, ενώ οι πέτρες και τα βράχια μέσα σε αυτήν το καθιστούν αδύνατο, έως και επικίνδυνο για όλους. Ο μικρός κολπίσκος στα αριστερά της είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, αλλά πρέπει να τον πετύχεις άδειο, αλλιώς άδικος κόπος.

Λούμα, Αγία Νάπα: Η συγκεκριμένη παραλία θεωρητικά έπαψε να είναι σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2016, ωστόσο ακόμη υπάρχουν ταμπέλες όπου επιτρέπουν το μπάνιο σκύλων σε αυτήν. Δεν θα χάσουμε και κάτι το ιδιαίτερο όμως, αφού δεν μπορείς να κολυμπήσεις και είναι γεμάτη βραχώδεις επιφάνειες.

 

Ιδιωτικό πάρκο σκύλων RoseWood
Αν πάλι δεν θες να πάτε θάλασσα ή εάν δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς χωρίς λουράκι σου έχω λύση. Στους Αγίους Τριμιθιάς μια φιλόζωη, έκανε το όνειρο πολλών από εμάς πραγματικότητα. Δημιούργησε ένα ασφαλές περιφραγμένο περιβάλλον, στο οποίο μπορείς να πας και να αφήσεις τον σκύλο σου ελεύθερο να τρέξει. Αν και δεν υπάρχει χρέωση, υπάρχει κουτάκι για δωρεά, καθώς η Jennifer έχει υπό τη φροντίδα της πάνω από 40 αδέσποτα ζωάκια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τηλέφωνο και να κλείσεις το χώρο, για την ώρα και την ημέρα που θες.

RoseWood Private Dog Park, (99611773), Αγίοι Τριμιθιάς, Λευκωσία

Να θυμάσαι

1.   Το μπάνιο σκύλου σε δημόσιες παραλίες μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο €85.

2.   Καμία από τις παραλίες δεν είναι οργανωμένη. Πάρε ψαθάκια, ομπρέλα, νερά, καφέ και κάτι να τσιμπήσετε.

3.   Φεύγοντας μάζεψε όλα τα σκουπίδια σου.

4.   Όταν επιστρέψετε σπίτι πρέπει να το κάνεις μπάνιο.

5.   Μην πιέζεις ποτέ ένα σκύλο να μπει στο νερό, το μόνο που θα πετύχεις είναι να ενδυναμώσεις τον φόβο του. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close